Hemmagjord pizza fick bli pasta med gratinerad sås

Vi hittade ett recept på en nyttig version av hemmagjord pizza. Här kommer tillagningen i bilder.


Basen till tomatsåsen. Morötter, skållade och skalade tomater, vitlök och rotselleri.
(Om det bara står selleri i ett recept, menas då stjälkselleri eller rotselleri? Jag gick på morötterna och gissade på rot)

Detta skulle sedan mixas ihop...

Detta säger sig självt... funkade inte så bra. Fick ta fram den svaga stavmixern och hålla på i en evighet för att få det slätt.


Så här såg det ut innan den åkte in i ugnen.


Såhär gott såg det ut efter att den åkte ut ur ugnen. Men botten på dinkelmjöl som vi jäst i en timma blev trots extra tid bara degig, platt och blöt = inte ätbart.

Lösningen fick bli att koka lite pasta och skrapa av fyllningen och ha den som pastasås. Ätbart men inte gott. Tomatsåsen påminde mer om en morotspure än en tomatsås.

Tanken var god. Men detta gör vi inte om.

Kvällen fortsatte med ett utspillt rödvinsglas med stänk på vit tapet och tappad tomatsåsig slev på mattan.

Jag har haft bättre fredagskvällar....
Men vinet var gott! (vill du hitta det, leta efter en ängel)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0