Milen på Broddar

Nu har jag äntligen beställt broddar. De kommer i veckan. Idag fick jag låna av min syster när vi gav oss ut i snömodden och jag kände mig helt "trygg". Det är såklart inte superskönt men en mil på löpband är inget alternativ i min värld :)

Efter förkylning hela veckan blev veckans första pass av idag. Passet blev milen på 1,03 vilket jag är mycket nöjd med. Underlaget och formen hade dragit upp min tid ännu mer utan min hare; storasyster. Tack för att du drog ut mig!


Dessert

Mango med turkisk yoghurt. Verklig njutning.

Jag börjar bli lite trött på mitt månadslöfte att inte äta onyttigheter men nu har jag klarat 2/3 (snart) så nu är det bara att köra på. Och med hjälp av sådana här gottigheter går det lättare. Det blir lite "helgfestligt" ändå:)


Löpband

För att inomhuslöpning inte ska kännas som ett marathon av tråkighet känner jag att intervaller är det enda som funkar. 
 
Igår körde jag ett mycket bra intervallpass utifrån nuvarande form. 
 
Km 1: lugn stegrande uppvärmning
Km 2: 200 m 5 min-tempo, 200 m 6 min-tempo osv.
Km 3: 200 m 6,30-tempo, 200 m 5,30 min-tempo osv.
Km 4: 200 m 5 min-tempo, 200 m 6 min-tempo osv.
Km 5: 200 m uppladdning, 100 m 5 min-tempo, 250 m 4,15-tempo, 450 m pipande nerjogg. 
 
Ett improviserat "lättare" intervallpass som luftvägarna tillät mig att slutföra. Ska jag pressa mig så får jag avväga att göra det på slutet så att jag kan lugna pipandet sen. 
 
Veckan i övrigt har rörelsen blivit promenerandes och på cykel. Men jag håller månadens mål, 30 min rörelse per dag och inget fika, godis eller chips så jag kan inte vara annat än nöjd!
 
I eftermiddag är första träffen med alla brudar som ska med tjejplanet till tjejmilen. Ska bli intressant att få upplägget presenterat mer i detalj och att träffa hela gänget. Har min syster, jobbarkompisar och friskiskompisar med på planet. Succé:) 
 
 

Äpplet

Innan jag visste ordet av så var jag Apple-såld.

En iPad är perfekt vid TV:n som "nöjesdator" - kolla mail, fejjan och bloggar.

Apples produkter är snabba och snygga men ibland omständliga och dåligt kompatibla med Windows.


Veckans mat

Handlade hem till en massa soppor i veckan och det har känts fräscht och snabbt som middagar.
Broccolisoppa

Gazpacho med parmesanchips

Tomatsoppa med pasta

Idag blev det en favorit från nyår, utan oxfilé, tomater och rödvinsås, men med kyckling i (la till den samtidigt som scharlottenlöken). Krämig risotto med sparris!


Tacksam

Att skotta är kul

i 5 minuter per år.

Tack för att du har skött vår uppfart hela vintern och gick ut och skottade innan jag skulle iväg med bilen idag.

<3

Låt inte uttrycket: "Du vet inte vad du har förens du mister det" vara sant.


Vill inte oroa någon - allt är bra med mig. Men har varit väldigt trött och "omotiverad" hela veckan och i går fick jag en påminnelse om att man inte ska ta någonting för givet och verkligen se vad man har.


Snöängeln gjorde jag på en grubblande kvällspromenad (snöpulsande) - den skickas som skyddängel till de i min närhet som behöver den!


Kvällsprommis

Jag glömde nästan bort mina 30 minuters rörelse idag. Cyklade 20 min till och från jobbet men efter en stund på Friskis fastnade jag i soffan. Tack vare min utmaning tog jag mig ut på 20 min prommis i rask takt.

Skönt och friskt:)


Första veckan

Minst 30 minuter rörelse om dagen och att hålla sig borta från godis och kakor har gått väldigt lätt denna veckan. Visst har jag plockat i mig ett och annat russin och något digestive i onödan men jag har sett veckan som en avvänjning.
 
Måndag (tjuvstart): 4 km joggning
Tisdag: 90 min promenad
Onsdag: 90 min promenad, 9 km cykel, 12 min crosstrainer samt knä och bålstyrka.
Torsdag: 60 min promenad
Fredag: 30 min promenad, 6,7 km joggning, 7,5 km cykel
Lördag: 45 min promenad
Söndag: 45 min löpintervaller (och kvällspromenad?)
 
Den här veckan har jag haft gott om tid.
 
Men det är nu den verkliga utmaningen börjar.
 
I morgon står klockan på 5.30 och vardagen kommer at kännas som en käftsmäll. Börjar med tre dagar med fullt schema 7-20. Men på sätt och vis ska det bli skönt. Det har varit precis lagom att vara lat och ledig i två veckor. Jag har verkligen kommit ner i varv. Men nu är det dags att varva upp till en lagom nivå igen!
(Från 50-årskalas i Stockholm i höstas - helt irrelevant, men jag gillar bloggar med mycket bilder så jag kör på det konceptet)
 
 

Roadtrip

Till Växjö med bl.a. den här sötnosen.
Vi ska hälsa på i lillasysters studentlya och hon har scones i ugnen.
Behöver jag säga att jag har det bra:)


Intervaller

Idag drog kära Frida ut mig på ett morgon-intervall-pass. Efter 1,5 km uppvärmning körde vi 5 st 500-meters intervaller (eller nja, luftvägarna tillät 4,5 intervaller) med 1 min vila mellan. Sen joggade vi ner. Frida höll upp och nervarvningstempot runt 6-min-tempo. Seg i benen nu kan jag säga.

500 meter är riktigt långt.
En minut går riktigt snabbt.


Lovaktivitet

Sprang på ett 1000-bitarspussel på ÖoB för bara 25 spänn.

Perfekt tänkte jag.

Nu förstår jag varför det var så nedsatt. Ingen annan vill ge sig på "det stora vita".

Det har tagit sin tid att bara komma så här långt.

Om jag lyckas blir det mitt första pussel i en ram på väggen:)


Nybro Open

Baby har gett sig tillbaka ut på fotbollsplan och som den stöttande fru (?! låter sjukt, jag, en fru?! och en stöttande sådan... när det passar mig iaf...haha) jag är hejade jag såklart från läktaren


Där jag är

Sprang en runda igår.

När jag kommit iväg insåg jag att jag inte hade med mig astma-sprayet så jag bestämde mig för att springa i ett behagligt tempo. Tänkte att det skulle bli 6,20 eller nått sånt. Men nej. behagligt är numera 7,10-tempo.

Det är bara att acceptera att det här är där jag är nu.

Jag är inte där jag vill vara - men att acceptera nuläget gör att jag kommer dit jag vill. Ska jag tillbaka måste jag köra pass med både låg och hög puls. Och jag får anpassa tempot efter pulsen och inte tvärtom hur gärna jag än vill.

Jag har inte haft pulsbandet på mig för att jag inte vill se hur illa det är ställt med konditionen. Men inser att jag är dum. Det är ju nu jag ska ha höga pulser till låga hastigheter som jag kan jämföra med om ett par månader.

Jag joggade i nästan 50 min och tränade då både benen och lungorna. Jag jobbar mig upp. Ett tempo på 7,10 är en början. Det är här jag är. Steg för steg ska jag tillbaka.

Håll tummarna för att det blir jättekliv!


Månadslöften

Löften för ett helt år är oöversiktliga men en månad betar man snabbare av.

Förutom en sockerfri månad ska jag röra på mig minst 30 min varje dag i januari. Det kan vara promenad, cykeltur eller helst svettframkallande träning.

Hela sidan ska fyllas på.


Och ett sista gäng

Lite ner här och nu. Julhelgen har varit underbar med släktmys och oväntat rolig festkväll på juldagen.

 

 

 


Och några fler

 

 

 

 


Och lite bilder


Ett stort år

Om jag nu ska vara bloggare igen så är en summering av 2012 på sin plats.

Det hände mycket stort och när jag tittar tillbaka till samma tid förra året fattar jag knappt att det bara var ett år sedan. Jag har landat så bra i alla förändringar att det känns lite som att det "alltid" har varit såhär.

Vi börjar från början. Det kan annars vara lätt att lämna de små guldkornen.

Vinter: blev varslad från kommunen och allt kändes lite osäkert. Var igång med marathon-uppladdningen.

Vår: mars inleddes med årets första Göteborgstripp och jag köper min iPhone. (Hur klarade man sig innan?)
Börjar komma upp i distans på löpningen och kör ett träningspass på 3 mil. Fyller 27 år. Börjar med cykelhjälm. Sprang Göteborgsvarvet på 2,05.

Sommar: Vi köper ett radhus. Känns otroligt stort. Inflytt i slutet av aug.
Från att ha varit varslad har jag tre vick att välja på. Jag väljer Nybro Montessori med start efter sommarlovet. Det är ett årsvick men det känns om att det kan bli mer.
Klarade av mitt "ouppnåliga mål" att springa ett marathon. Det har verkligen ändrat min syn på vad jag kan och inte kan göra. Gick i mål på 4,54,55.
Midsommarfirande i Yngsö.
Dubbla möhippor inför den bästa dagen i mitt liv: vårt bröllop!
Bröllopsresan som gick till Spanien, Frankrike, Italien, Tunisien via världens största och lyxigaste båt ( kanske inte bokstavligen).

Höst: boa sig i huset. Tripp till Götet igen.

Underbart år då jag har bevisat för mig själv att jag kan klara precis vad som helst och då jag fick bli fru Johansson och husägare:)


Nyår

Nu är allt uppdiskat. 7 pers kan tydligen utan problem använda över 40 glas och muggar.

Efter lite oxfilé-panik så flöt allt på (att jag stod ofixad i mjukisbyxor när gästerna kom var inte otippat eller ett problem)

Vi åt 3 goda rätter. Skrattade oss till årets magpass och sen var klockan 12. Efter fyrverkerier och en försvunnen man så spelade vi in nya året med rappakalja och Bezzervizzer. En väldigt lyckad kväll. Men kunde inte gått fel med det sällskapet.

Det var roligt att få duka upp till finfest i nya huset!


Nu bubblar det

Bloggen har mer eller mindre legat nere under hösten och träningslusten lika så. Men nu bubblar jag av idéer och vilja att återgå till den livsstil som jag mår bäst av.


Belöning till mig själv

Jag är värd att slippa:
ont i magen,
ett sug som jag inte kan kontrollera
och dåligt samvete.

Ett dagligt frossande i socker de senaste veckorna har lett till ovanstående.
Därför har jag beslutat att januari blir helt utan fika, godis och chips.

För det är jag värd.


Och där kom den

Träningsvärk efter 4 km joggning gör det svårt att tänka sig att den här kroppen sprang tio gånger så långt för bara ett halvår sedan.

I morgon blir det träning igen! Nu är det bara att köra.


RSS 2.0