Halsen = check

Nu är äntligen halsen bra och igår tränade jag ett mycket svettigt corespin-pass.

Ikväll får det nog bli en löprunda!

Nu kör vi!

Det är bara att köra på.

Tre veckor innan marathonet blir det mitt tredje Göteborgsvarv. Anmält och betalt.

Nu har jag 4 lopp framför mig, längre och längre:

2011
Victorialoppet Borgholm 9 km 15 juli
Midnattsloppet Göteborg 10 km 27 aug

2012
Göteborgsvarvet 21,1 km 12 maj
Stockholm marathon 42,2 km 2 juni

Jag sitter med fjärilar i magen och skakar lite lätt. Men om jag vill så kan jag fixa ett marathon. Och jag vill och nu känns som helt rätt tidpunkt. Det är bara att köra och jag har gott om tid på mig.


Det är på riktigt!



Hej Sara!

Tack för din anmälan till ASICS Stockholm Marathon 2012

Tävlingen arrangeras den 2 juni 2012 och du är anmäld i klassen Damer.



JAG SKA SPRINGA ETT MARATHON! JAG? JAG!

SHIT VA HÄFTIGT

NU VET JAG VAD JAG SKA GÖRA DET HÄR ÅRET :)

Kameralös

Jag lyckades tappa min kamera på klipporna på Marstrand i helgen och efter ett sista upplivningsförsök igår då jag skruvade sönder den i bitar så har jag givit upp (jag fick dessutom inte ihop den ordentligt igen).

Jag funderar om jag ska köpa en ny liten med superzoom eller mins systers något slitna systemkamera eller en splitter ny systemkamera... det lutar nog mot superzoom (runt 15x) för det är så roligt att kunna ta bra bilder på saker som man inte kan komma så nära ex. på konserter eller typ Vita huset och toppen på Eiffeltornet :).

Sålänge får jag nöja med med den extremt skakkänsliga mobilkameran


Tack för de här tre åren!

Sugen!

Jag vill ut och springa!!! Jag är sugen på att springa långt och skönt i den sköna sommarkvällen... men halsontet vill inte släppa så jag får fint vänta.

Springlusten funderar t.o.m. på att lägga till en halvmara i augusti i sommarens schema...

Jag är lat

Igår hade jag feber och återhämtade mig i soffan hela dagen. Idag är febern borta men halsontet kvar. Idag vilar jag medvetet för att bli helt bra och för att bli trött på att vila. Jag tittar på kartor över Paris och gör upp planer för sommarlovet.

Bland annat funderar jag över detta:

Tänk er följande scenario:
En tjej ligger i sängen och drar sig. Klockan är 11 på förmiddagen och solen gassar på genom persiennerna. Hon drar på sig morgonrocken och masar sig upp och sätter sig i TV-soffan. Det är inget bra på någon kanal men hon lyckas ändå fastna i någon skitsåpa/realityprogram där folk lipar. Hon går bort till köket, ignorerar gårdagens disk och öppnar kylskåpet, tänker att det skulle vara gott med kokta ägg och scones men orkar inte. Häller upp en skål med yoggi och flingor och går tillbaka till soffan. Första programmet tar slut och tjejen tänker att nu ska hon hitta på något, men vad? Ringa någon? Ja! Ett program till börjar och det verkar ju superspännande att se hur det slutar. Till lunch orkar hon inte laga något, hon har ju inte tänkt på att ta upp något ur frysen. Hon tar en macka och surfar en timma på nätet. Kommer på att hon glömde att borsta tänderna och går och gör det samtidigt som hon inser att hon fortfarande har morgonrocken på sig. Hon övergår tll myskläder och kollar på ett TV-program till. Kommer på att hon aldrig ringde någon och nu känns det lite sent. När pojkvännen kommer hem från jobbet beklagar hon sig över att inte ha gjort något vettigt och får ett ryck och diskar lite och slänger i en tvätt. Sen går de ut och går tillsammans innan kvällen spenderas i TV-soffan.

Okej - den här dagen kanske är lite överdriven men jag fastnar lätt i liknande mönster (just är klockan 13.22 och jag ligger med oborstade tänder i morgonrocken och funderar på en macka till lunch)
Detta är kanske okej när man är 16 - inte när man är 26! Och efter några sådana här dagar mår jag rent ut sagt dåligt. Jag tänker på allt jag borde/kunde göra men är längre ifrån att göra det och när jag väl gör något så känns det ändå inte tillräckligt.

Jag lyssnade på Bosse bildoktorn på någon repris under min TV-dag igår och han sa att han mår som bäst när han får gräva ner sig i något projekt eller problemlösning. Då försvinner tiden. Jag vet exakt hur det känns och jag älskar den känslan. Det krävs heller inte mycket för att den ska infinna sig, det kan räcka med att pussla, läsa en bok eller sätta upp gardiner, ibland t.om. städa. Men jag är ofta för lat. Men när jag väl sätter igång - då är jag igång.

Marcus brukar kalla mig för allt eller inget. Att ha honom i mitt liv motverkar mycket av detta eftersom han planerar och drar med mig på saker - typ 90 % av alla spontanpromenader är på hans initiativ. Och sen vill jag ju hålla ordning kring mig för hans skull för jag gillar inte när han lämnar disk i diskhon eller sprider grejer runt sig och då ska ju inte jag heller göra det. När han är borta med jobbet brukar det se ut som en svinstia tills en timma innan han kommer hem då jag panikstädar.

För att motverka att jag ska slänga bort mitt lov på lathet så har jag tänkt såhär.

Oplanerade dagar:
  • ringer klockan 8.30 - Då har jag förmodligen sovit mina 8 timmar, vilket är lagom, mer så blir man bara för trött
  • börjar jag med en morgonpromenad, minst runt Linneasjön (25 min)
  • äter jag sedan en god frukost framför Nyhetsmorgon, Barometern och datorn i MAX 60 min och sedan diskar jag upp efter mig samt planerar lunch.
Nu börjar "dagen" med att träffa folk, göra något från "att göra"-listan, handla, städa, läsa, pussla. Vad jag känner för... samtidigt som jag ska försöka planera in "fasta saker" lite i tid för att ha något att hänga upp dagen på.

Men den här början på dagen hoppas jag att jag inte blir fast i min LATHET

Jag inser att detta är ett "lyxproblem" som många inte har. Men jag har ett helt sommarlov utan jobb för första gången sedan jag slutade 8:an. Jag har inget hus att sköta och inga barn som mitt liv kretsar kring.
Så jag har mycket tid över och den vill jag gör det bästa av! Jag är i grunden lat men hoppas på att hitta en balans då jag kan slappa men ändå trivas.

15 augusti är låååångt borta

Idag känns det som sommarlovet börjar på riktigt. Jag är hemma i lägenheten och har hela sommaren framför mig. Jag börjar inte jobba igen förrens den 15 augusti. Dagarna fram tills dess är i stort sätt oplanerade vilket är väldigt skönt.

Jag hoppas att min sommar kommer att fyllas med många mil i benen, många lästa böcker och många slappa soldagar på Öland.

Men något som är inplanerat är Paris till helgen! Så roligt det ska bli. Jag och Marcus har pratat ihop oss; det vi ska göra där är att dricka rödvin och kolla på Eiffeltornet :)


Mina breda kompisar tog sitt första dopp i Skagerak (?) i helgen. Kroppen följde inte efter...

Midsommarhelgen


I den här mysiga stugan på Marstrand firade vi midsommarafton och midsommardagen


En del av all den goda maten




Vackert och blåsigt på klipporna bakom huset


Linda med sin krans och Anikas "halsband"


Extra allt :)


Bad vid klipporna (för två modiga iaf) Jag badade iaf fötterna :)


Hårda (?) kubbkamper


En glass i Koöns hamn och den kortaste färjeturen jag varit med om (ca 300 m) över till Marstrandsön. De husen som ni ser på andra sidan vattnet var på Marstrandsön. Det fanns ingen bro, bara färjan som gick fram och tillbaka hela tiden. Vi gick även upp en sväng till Carlstens fästning där utsikten var super.

Vecka 25

Löpning
Antal aktiviteter: 2
Distans: 8 km
Medelfart: 5,59 min/km
Medelpuls: ? slag/min (hade inte med pulsbandet till Kreta)

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 0

Övrigt
Antal aktiviteter: 2 morgonpromenader innan frukost

"Onyttiga dagar"

7 (Kreta och midsommarhelg proppat med vin, godis, tårta, chips och glass)


Jag är mycket nöjd med att ha sprungit tre morgonrundor på solsemestern (en gång v. 24). Och bäst av allt var att det inte var jobbigt utan snarare en av de största njutningarna :) Det blev inte så många km men morgonkm borde väl räknas dubbelt?

Veckan har varit full av matknip och känsla av att inte bli mätt - utan bara mer hungrig av att äta snabba kolhydrater. Socker är GOTT men jag mår inte bra av att äta för mycket socker och snabba kolhydrater. Jag vet också att det kommer att bli tufft att vänja sig av med det nu och hitta tillbaka till vårens matvanor men jag ska försöka.

Nu sitter jag med halsont och svettas bort febern som kom inatt... hoppas att det försvinner snabbt så att det här kan bli en bra träningsvecka. Det är inte långt kvar till Victorialoppet!


På en restaurang fick man skopa sin egen glass



Minigolf

Hårt slag där jag från början låg hjälplöst sist, spelade upp mig och hade chans att klättra några placeringar men ändå slutade som jumbo. Nöjd var väl jag för det... trots att mitt 500-kronors snö-armband och marcus solbrillor gick i spillror.




Sen skulle jag blanda mig in i "golfposerna"



Nu är det slutrapporterat från Kreta för denna gången...
tack alla som var med och och gjorde den till ett minne för livet!

Nya brillor?



Shopping

Jag handlade tre armband, väldigt olika men alla för 6 euro/styck


Vackra Kreta






Just me

Ingen blogg är väl helt komplett utan lite "outfitbilder"







För lite balans från alla poser och "fotoleenden" - såhär kan jag också se ut på kort.... haha


Solstrålarna

Jag kommer att sakna att höra en röst över en pool från en balkong till en annan

"Hej Sara" "Vad gö du?"

Jag kommer att sakna att gosa, kramas och busa med båda sötnosarna varje dag!

Systerbarnen har förgyllt hela resan och varit så otroligt duktiga i värmen


Med favoriten av mammas kusiner


Klart "lilla jag" vill vara vaken lika länge som alla andra


Full uppmärksamhet från pappa, morfar och 18 personer till :D








Kärnan

Mormor och morfar var roten till hela trädet på 21 personer som var iväg, här är de med sina döttrar


Kusinerna

Solbrända och fina :)... och kanske lite svag blixt



Jetski

En dag hyrde vi jetski och gasade på bland vågorna. Det var sjukt roligt och rekommenderas varmt!




Hyllning till fetaost

Jag har ätit fetaost i stort sett varje dag i Grekland. Det är en underbar ost som förgyller näsan vilken rätt som helst. Jag tror aldrig att jag kommer att tröttna.


Varför finns det inte fetaost i charken i Sverige? Kvantum! Vakna!


Grillad fetaost. Går inte att göra i närheten lika gott i Sverige.
I Fetaostens hemland har de rätt feta, rätt kryddor, rätt olivoljor, RÄTT tomater. Njutning!
(Tomaterna måste vara godare eftersom de mognar i varmare klimat och kan plockas när de ska ätas och inte halvmogna för att skickas runt jorden... snillen spekulerar om självklarheter?)

Ett gäng grekiska sallades slank såklart ner :)

Marstrand

I morgon bär det av mot Koön :), otroligt gulligt namn! Vi ska fira midsommar i en sommarstuga på Marstrand (som tydligen är en ö märkte jag idag) med ett härligt gäng på 11 pers!
Jag har aldrig varit vid klippor på västkusten så de ska jag hoppa runt på även om det kommer vara isbjörnsvarning

Och nej.... jag kommer inte att sitta och blogga hela midsommarhelgen men istället för att packa nu så sitter jag och gör en massa tidsinställda inlägg om Kretaresan som kommer dyka upp under midsommar-afton och -dagen så kika gärna in! Bloggen lever igen :)

Vecka 24

Löpning
Antal aktiviteter: 2
Distans: 10 km
Medelfart: lååångsamt
Medelpuls: ? slag/min

En morgonrunda på torsdagen innan skolavslutning och flyg till Kreta och en på den steniga stranden i Platanias (sprang med strumpor som det inte var mycket kvar av sen). Sprang ca 3 km på stranden och ytterligare 2 på vägen efter en nyckel-episod.

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 0

Övrigt
Antal aktiviteter: 5 morgonpromenader innan frukost (de dagar jag inte sprang)
"Sjön runt" på jobbet - 12 km promenad och vattenkrig på jobbet (många ruscher... haha)

"Onyttiga dagar"

5 (alla dagar utan mån, tis. Skolavslutningar med tårta och Kreta med glass, chips, godis och efterrätter)





Hemkommen från Kreta

Idag landade vi i Kalmar efter en underbar vecka i solen i Platanias.

Hela tjocka släkten var med:
Mamma, pappa, systrarna, syskonbarnen, mormor, morfar, mostrarna, deras män och fem kusiner.

Härligt att alltid ha någon att prata med vid poolen eller havet och sitta på balkongen med ett kallt glas rosé/frukost och vinka över till 4 olika balkonger med nära och kära (och ibland besöka deras balkonger såklart).

Dagarna var fyllda av sol och bad och mycket god mat. Jag saknar redan den grekiska fetaosten med de solmogna söta tomaterna.

Jag ska försöka publicera lite "tematiserade" inlägg för att inte allt ska komma på en gång.






sommarlov!

Både för mig och bloggen:) Återkommer om en vecka!

Vecka 23

Löpning
Antal aktiviteter: 3
Distans: 20,4 km
Medelfart: 6,02 min/km
Medelpuls: 158 slag/min

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 0

Övrigt
Antal aktiviteter: 7 morgonpromenader innan frukost och ytterligare en promenad nästan varje dag
Volleyboll 1,5 timme

"Onyttiga dagar"

2 (fredag, söndag. Studentkalas och födelsedagskalas)


Nu har jag äntligen kommit igång med löpningen igen!

Beachvolley

Efter kalaset för älsklingens bror och svåger blev jag medbjuden på en volleykväll i parken. Finns nog knappt ett bättre sätt att spendera en sommarkväll på. Sen att ingen boll hamnade där den var planerad, att jag insåg att underarmskott tydligen inte existerar i min värld och att man blir röd och svullen på hela underarmarna... det gör inget:) Vi var bara tjejer och det var skönt att det inte bara var jag som var i behov av att slipa på tekniken.

Såklart hamnade bollen i bäcken :)


Snabbaste kilometern!

Idag stod det intervaller på schemat och jag körde 3 stycken 1 km:s intervaller på bana med 2 minuters vila mellan och upp och nerjogg.

Jag provade även GPS-klockans funktion så jag slapp trycka på någonting, behövde bara lyssna på pipen och kuta.

Jag sprang första km på 4 min 26 sek! Sist jag sprang en km på tid så var den snabbaste km 4,47 (förra sommaren). Så roligt att jag har fått mer tempo och uthållighet i kroppen!

(Andra på 4,38 och sista trötta på 5,01)


Samma kropp?

I går sprang jag en lugn återhämtningsrunda men den kändes till och med tyngre än milen dagen innan. Kroppen kändes tung och klumpig och lungorna fick hantera sin värsta fiende; fuktig luft. Men det var en skön kväll och jag kom runt 5 km.

  • Pulsskillnad: 20 slag/min (Milen: 166, Femman: 146)
  • Temposkillnad: 1 min/km (Milen: 5,45, Femman: 6,45)

Jepp, det är jag :)

Litteratur

Min baby har inhandlat lite litteratur kring hälsa och löpning...
Ska bli intressant att kika i!


Två av Jonas Colting som håller på med triathlon (en kokbok och en om hälsa och att må bra i allmänhet) och en av någon japansk gubbe som tydligen springer väldigt mycket :)

Update om klippningen

Jag la ju såklart ut den värsta bilden efter att jag dragit i den lilla långa tofsen en del...

hm... jag ska nog ringa iallafall och be om en mailadress... jag drar mig för såna samtal, tycker synd om den trevliga tjejen som klippte mig :(

Ett råd: klipp dig aldrig i en stad där du inte bor! Det känns som att det skulle varit lättare att gå in och be dem fixa till det lite snabbt än att ringa och maila och föra över pengar och hålla på...

En inte fullt så hemsk bild... här ser det ju inte alls lika hemskt ut men det känns mer som förra bilden i verkligheten...

Det är här det börjar

Om du vill äta hälsosamt, handla uteslutande hälsosamt!
Blir du sugen på något "gott" så kan du köpa det när du ska äta det eller låta bli om du inte orkar resa på rumpan och handla... (som det brukar bli för mig... och då är man nog inte sååå sugen ändå)

Dessutom är ju faktiskt så att allt i den här korgen är väldigt GOTT! Så det bästa alternativet är ju att njuta av t.ex. en morot eller lite naturella nötter:)




What?

Jag har aldrig varit mer missnöjd efter en klippning som efter den på Eurostop i Halmstad. Jag var jättenöjd med stylingen men när vi kom hem till Nybro såg jag hur frisyren kommer att se ut en vanlig dag. Inte okej.

Ska jag klippa mig igen? I så fall kostade lite lockar 450 kr... och håret blir ännu kortare.
Ska jag ringa salongen och be om pengarna tillbaka? Blir nog svårt om de bara har mitt ord på hur hemskt det ser ut....


Härlig kvällsmil och sommarens upplägg

Istället för att springa i 30 gradig värme så sprang jag i en väldigt skön sen kväll. Jag klädde om på Friskis och utgick därifrån så hela rundan blev med camelbacken på ryggen :) Jag hade även ätit lite dåligt så jag tog en bortglömd "ladda-gel" från Varvet innan. Kanske var den som gav mig energi?
För benen ville pinna på! Efter ca 2 km så ville benen verkligen ta fart och jag snittade 1,7 km i 5,07 tempo (mycket bra för att vara jag!). Sen fuskade jag och gick upp för en viadukt för att lugna ner pulsen. Efter det fortsatte jag i behagligare tempo upp till milen!

Snitttempot blev sammanlagt 5,45 min/km... miltiden 57:47

Målet för Midnattsloppet är under 55 min vilket inte borde vara omöjligt på något sätt.

Upplägget är tänkt såhär: tre löppass varje vecka.
En mil
En halvmil
Ett intervallpass

Från början tänkte jag att milen skulle vara lugn och skön och femman snabb MEN jag har kommit fram till att så funkar inte jag. Jag behöver gå på inspiration. Ibland vill benen kuta, ibland vill de lunka. Och låt dem då göra som de vill. Jag tror att det blir bäst så.
Jag behöver en struktur att hänga upp träningen på för att den ska bli av och bli kvalitativ men jag behöver även frihet att lyssna på känslan för dagen :)


Pollenallergiker?!

Jag har aldrig tidigare varit känslig mot pollen men i år har alla tecken skrikit åt mig i ett par veckor nu utan att jag fattat... men idag, gick jag till apoteket och handlade ett litet piller och vips så slutade min näsa variera sig mellan att rinna och vara täppt, mina ögon kliar mindre och jag har inte nyst en gång. Jag kanske fattar lite senare än de flesta alla, men bättre sent än aldrig. Nu blir det till att käka piller några veckor!


Tänkte...

....ut och springa nu, MEN det är 30 grader i solen så jag väntar nog till efter jag har stängt Friskis kl. 21. Då är det nog skönare :)

Weekend i Halmstad

Vi åkte till sommarstaden redan på fredagen och hade en härlig sommarsemesterhelg!


Hotellrummet på Eurostop

Roligt duschfönster och utsikten från 10:onde våningen.

Rummet var fint och fräscht men sängen var som en hängmatta.


Ny kavaj


Middag och fotboll på Bulls pub med Thomas, Johanna, Mira, Anna-Karin, Stina och Henke...
Lilla torg i Halmstad är verkligen ett torg fullt av uteserveringar och sommarkänsla.

Festen!


Makarna anländer :)



Till bords


Underbar buffé


Klingande i glasen och stampande med fötter




Herr eller fru?


Söta Mira som var en proffsig och personlig värdinna!


"En helt ny värld"


Sen släppte festen loss :)




Bröllopsfesten - de fina dekorationerna








Bröllop!

Vad roligt det var att gå på en kär väns bröllop, det var så fint och tårarna trängdes i ögonvrån mer än en gång :) Festen var superlyckad och allt var så gott och roligt.

Vi börjar väl från början...

Efter en långpromenad längst memory lane (vi tittade på vår gamla lägenhet och handlade på gamla stammis-MAXI och allt var sådär bekant men ändå suddigt) så satte jag mig i frisörstolen. Jag behövde ändå klippa mig och passade på att låta dem styla mitt hår också... så roligt att ha fejk-lockar för första gången i mitt liv!


Förväntansfull väntan i kyrkan


Vackraste paret :)


Strålar!


Riskastning!
Klänningen var den finaste jag någonsin sett, så enkel och elegant på smma gång. Helt underbar!


Kärlek!





Vecka 22

Löpning
Antal aktiviteter: 1
Distans: ca 2,5 km (fram och tillbaka från gymmet)

Gym
Antal aktiviteter: 1

Gruppträning
Antal aktiviteter: 0

Övrigt
Antal aktiviteter: 6 morgonpromenader innan frukost och ytterligare en promenad nästan varje dag. Lek på Leos lekland och en 2,5 timmars promenad i Halmstad.

"Onyttiga dagar"
: 1 (lördag, bröllopet glass och tårta)

Hm... vad hände?, jag som skulle träna mycket den här veckan... och det blev bara ett pass?! Jag tror att bristen av ett träningsupplägg gör att jag kan träna allt men istället tränar nästan inget. Så dagens uppdrag blir att tänka till och planera in träning de kommande veckorna!


Camelback

Förra året vann jag en löp-ryggsäck på mitt startnummer i Göteborgsvarvet. Jag har aldrig använt den innan idag... jag skulle till gymmet och tänkte att jag kunde värma upp på vägen dit men då måste jag ha med mig inneträningsskor, träningskort, nycklar, vattenflaska m.m. så jag drog fram camelbacken och sprang med den.

Det var ganska bekvämt och mycket praktiskt men håret fastnade i dragkedjan och alla band som man kan dra åt blev långa och hängde och slängde...

Är det någon som brukar springa med camelback och har några bra tips?
Ska den sitta längst upp på ryggen eller i "krökningen"?


Nya solglas

Idag har jag suttit uppe på taket och njutit och samtidigt invigt mina nya solbrillor

Mellanmål och middag



Jobbig morgonpromenad

Det är mycket värre att gå ut och gå vid 9.45 än vid 5.15.
Varför?
Vid 9.45 är det ca 15 timmar sedan man åt senast och magen och benen skriker efter energi.

(Men det är skönt att sova ut)

Sommar på Öland

Igår var vi på Öland och grillade med svärföräldrarna. De har säsongsplats precis vid vattnet på Saxnäs så det blir många vackra solnedgångar i år igen. Livsnjutning!


(På väg mot deras vagn för första gången i år)


Snygging

Min baby har investerat i en ny kostym inför bröllopet i helgen. Han är så het så jag nog måste tvinga honom att ha kostym varje dag!


RSS 2.0