God morgon

Underbart fin och ljus morgon :) Soluppgång utanför fönstret.Ha en bra dag. Idag ska jag släcka bränder och krypa runt i rök. Ska bli spännande.

Vecka 43

Löpning (+ cross)
Antal aktiviteter: 2
Distans:  15,2 km
Medelfart: 6,13 min/km
Medelpuls: 155 slag/minut

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 1; styrkedelen på cross-passet

Övrigt
Antal aktiviteter: Prommisar

"Onyttiga dagar"

2, fredag (godis, paj) och lördag (vaniljbulle, mörk choklad i ugn)Med tanke på att min träning har åkt bergochdalbana varannan vecka hela hösten så är jag nöjd med veckans summa på 15 km. En bra dal :)

Lite kul att titta tillbaka på gamla veckosummeringar:
v. 28: 12 km Berg
29: 0 km Dal
30: 19 km Berg
31: 5 km Dal
32: 21 km Berg
33: 5 km Dal
34: 10 km Början av berget
35: 15 km Berget
36: 5 km Dal
37: 14 km Berg
38: 0 km Dal
39: 15 km Berg
40: 5,5 km Dal
41: 21 km Berg
42: 27 km Ännu högre berg
43: 15 km BRA Dal, eller egentligen ett litet berg :)

Den klara trenden är att bergen blir högre och dalarna inte lika djupa. And I like it! Den klaraste trenden är de senaste tre veckorna. När jag har cross-passet inbokat på torsdagar så måste jag skapa lite planering runt det. Mycket, mycket bra. Nu har uppladdningen inför maran satt igång på allvar!

En till kul statistik:
Summa antal km 2011 (sprungna med GPS-klockan): 510!!!

Mitt mål för 2011 får bli 70 mil! (typ Nybro-Hudiksvall enligt Eniro) Då måste jag snitta minst 21,1 km/vecka (en halvmara) de 9 veckor som återstår på året och det ska förhoppningsvis inte blir några problem.


Eller?

Seg mil

Idag var det faktiskt inte så kul att springa. Jag var opepped innan vilket inte är ovanligt men det vände inte som det brukar. Jag ville vända hemåt nästan hela tiden och fick förhandla med mig själv för att fortsätta. Gick ut lugnt men det kändes inge kul så jag snabbade på stegen men det kändes inget kul heller. Jag la in två gångpauser för att motivera mig att springa. Men när jag närmade mig hemma efter ca 9,2 km så fanns ändå viljan att ta en extra sväng och runda av en jämn mil. Sluttiden blev ända helt ok på 1 h och drygt 2 min (stängde dock av klockan vid gångpauserna).

Summa: Jag tog mig ändå en mil! Alla mil innan marathonet kommer inte att vara kul men de måste göras.

Nu är det dags för kroppkakemiddag hos svärföräldrarna :)

Ut och löp

Skönt med en extratimme i natt. Nu ska jag klä om mig och ge mig ut och springa en lugn mil.


Men jag har inget Paganinikontrakt att lyssna på :(

Maaat


Kycklingpaj.
Kycklingpaj blir lätt lite "milt och runt" och nästa gång kommer jag att krydda mer! Men det var gott med lök, broccoli, paprika och feta. Botten var av dinkelmjöl och god... för att vara en pajbotten. Fast jag förstår egentligen inte vad man ska ha pajskal till, det blir ofta lite "soggigt", är onyttigt (mycket smör och mjöl), tar typ 2 timmar att göra och fastnar i formen. Nästa gång får det nog bli en paj utan pajskal. Kallas det paj då? Kanske blir omelett?
Note to self: nästa gång du ska göra paj; gör en kryddig omelett!


Efterrätt: Frukt med mörk choklad i ugnen :) och en klick vaniljkesella!


Och till det... början av den nyaste säsongen av Dexter, min älskade seriemördare! Gillar hur serieskapare kan få mig att älska den de vill att jag ska älska. Mördare eller inte.
Och sen hade jag en tok att handskas med... som jag alltid slår i Bowling, den typen av bowling som räknas iaf... ja... jag syftar på Wii! Jag nämner inte golf.

Päronmiddag

Gårdagskvällen blev mycket trevlig


Idolmys och äppelpaj efter maten. <3


Det är svårt att beräkna mat till 6 pers men hellre att det blev lite (?) rester.

Miras smörgåstårta

Fräs en liten purjolök med en burk champinjoner (eller motsvarade färska) och ett paket tärnad bacon. Peppra. Om du vill ha det ännu matigare så fräser du en hackad kyckligfilé också. Häll över en burk cremé fraishe och låt puttra en liten stund.

Lägg två bitar hönökaka som en cirkel på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på "röran" över hela lagret. Lägg på ett lock (2 bitar till) och toppa med skivade tomater, ost (riven eller skivad) och citronpeppar.

Servera med någon krispig sallad. Blir supergott :)

(Eller vad säger du Mira; kommer jag ihåg rätt?)

Dinner

Jag hinner egentligen inte blogga, borde städa av, duka och förbereda mat för ikväll kommer mor, far och svärföräldrarna och käkar. Mycket trevligt :)Nä, nu tror jag att det är dax för en kopp kaffe och en bit mörk choklad :)

Heja vintertid!

För första året någonsin ger jag gärna bort en timmas ljus på eftermiddagen och glädjs åt att åter kunna köra till jobbet i ljus, eller åtminstone gryning. Den senaste veckan har det varit mörkt och flera dagar en vit mjölk av dimma eller som förra fredagen, blixthalka och sommardäck. Nu blir morgonljuset återuppståndet!

Men nästa vecka slipper jag dock köra i skogen vid 7 på morgonen :) Nu är det höstlov och jag ska bli bättre på: att hantera bränder och att hantera barngrupper.Börjar bli mörkt på Kreta?

Slängig

Förra veckan var jag osnabb efter mitt pass. Idag har jag varit slängig.

Jag slängde in en maskin tvätt.
Jag slängde mig in i duschen.
Jag slängde upp disken från maskinen.
Jag slängde ihop lite "hittepå"-köttbullar.
Sen slängde jag mig ut för att vara bärhjälp.
Sen slängde jag i mig maten (hehe, nej... jag njöt i lugn och ro)
Sen slängde vi ihop en handla-lista tills i morgon.

Nu är det dax att slänga upp tvätten på linan och därefter...
slänga mig i soffan :)Dagens middag, TOMAT. Köttbullar med tomatpuré i tomatsås serverat med tomater.

Idag kom det tre tappra och sprang med mig. Lite trist men jag tänker inte älta vilka anledningar folk kan ha att inte vilja springa i grupp. Det är kul att det kommer några. Men tidsomställningen nästa vecka så kommer det i stort sett att vara mörkt när vi kör igång vid 17. Och trist... nä, dagens pass var allt annat än trist. Jag hann snacka med de härliga löparmänniskorna och körde på "på riktigt". Jag kom hem fylld med energi :)

Borden och måsten

Hals-ömheten vill inte släppa och idag är det lite värre än det varit på hela veckan (7 dagar, inte sen i måndags). Kände mig frusen och trött efter jobbet. Så istället för att träna så blev det en lång nap. I kväll var det skönt att bara ha många borden men inga måsten :)

Så dammet får ligga en dag till ;)

Och nu blir det en kopp te och Desperate Housewifes!


Paganinikontraktets fel

Idag gick jag ut en sväng för att få lite frisk luft men det var så spännande så jag ville inte gå hem. Jag var ute i 100 min innan jag var tvungen att gå hem och laga middag :) Men det blev en superskön promenad. Och jag vill återigen rekommendera boken. Den är spännande och har så många olika spår på gång som man blir supernyfiken på. Läs/lyssna på den!


okontaktbar :)


Göteborgslöpare

Haha... jag fick en kommentar om att jag var Göteborgslöpare och tjejen frågade om tips på rundor i Göteborg. Det är inte så konstigt att man kan få för sig att jag bor i Götet. Nästan alla mina lopp har varit i Göteborg (varvet och Midnattsloppet), jag har dessutom haft träningshelger där och är där då och då utan att springa för att jag har så många härliga vänner i den fina staden som jag faktiskt hittar ganska bra i :)

Men för er som tvekar: Jag bor i Nybro (3 mil från Kalmar, Småland)

Men jag kan försöka ge tips utifrån mina erfarenheter av Götelaborg.

Bäst i stan : Skatås. En massa olika grusspår med lampor i höstmörkret.
Kul grej: skriv ut en karta och spring ex. göteborgsvarvet själv eller med en kompis.

Eller: köp en GPS-klocka och känn efter i varje korsning åt vilket håll du känner för att svänga.


Nöjd efter  årets Göteborgsvarv på Lilla London på Avenyn (god mat men omständigt att betala)

Vecka 42

Löpning (+ cross)
Antal aktiviteter: 3
Distans:  27,1 km
Medelfart: 6,04 min/km
Medelpuls: 163 slag/minut

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 1; styrkedelen på cross-passet

Övrigt
Antal aktiviteter: Prommisar

"Onyttiga dagar"

2, fredag (godis) och lördag (äppelpaj)

Dagens runda blev 15 km så veckans summa blev riktigt bra. Ikväll har jag haft ont i magen och varit illamående, kanske beroende på en ovan ansträngning. Men direkt efter passet kändes allt bra :) Härligt väder återigen och de sista 3 km var de snabbaste!!!


Bild från kvällens promenad runt vackra Linnasjön


Tankar om fotisättning

Jag fick för ett tag sen ett mail från en kompis ex-pojkvän där han skrev att han läste min blogg och liksom jag var intresserad av fotisättning vid löpning. Han bifogade några artiklar som jag nu lagt ner tid på att kika igenom. De bekräftar allt som jag börjat inse på sistone och som Jonas Coltings böcker har sagt. Roligt att få input från läsare :)

(Har fått en fråga om kläder på vintern som jag kommer att resonera runt i veckan också :) )

Tillbaka till steget. Det som följer här under köper jag fullt ut just nu tills någon överbevisar mig. Jag själv har väldigt stor fallenhet för att springa på hälen. Tror att jag delvis gör det även med "barfotaskor". Men jag jobbar på det.


(Lycklig och ovetande i vintras... haha)

En forskning som heter: "Foot strike patterns and collision forces in habitually barefoot versus shod runners"kommer fram till följande:

Gemonsnittslöparen slår i marken 600 ggr/km vilket stressar leder och leder till en hög skaderisk. Men skadorna har inte minskat trots att mer och mer "avacerade" uppbyggda skor har kommit de senaste 30 åren. Uppbyggda skor är bekväma men de gör att man lättare landar på hälen (ökad belastning) och får svagare fotmuskulatur vilket ökar risken för hälsporre.

Studien tittar på löpare i Kenya och USA och kommer fram till att vilken sko (eller ingen sko) man är uppväxt med påverkar steget hela livet oberoende av vilka skor man springer i senare i livet.

Slutsatsen jag drar av detta är att det inte räcker med att köpa "barfotaskor". Jag måste även tänka på mitt steg och vissa pass träna på att landa på framfoten.

Mina löparskor: uppbygda asics kayano och odämpade newline med vibram-sula (samma som five-fingers)

 

En annan studie som heter: "Effect of children’s shoes on gait: a systematic review and meta-analysis" kommer också fram till att de skor som barn har påverkar steget. Uppbyggda skor leder till ökad belastning och bakfotslandning.

Texter från Markus Stålbom, Sportbiomekaniker ger mer konkreta tips på hur man kan förbättra sin löpning.

Enligt Stålbom har foten två viktiga uppgifter:
Att fånga upp kroppens tyngd
Att ta upp känselsignaler om hur underlaget ser ut (vilket inte kan göras i tjocka skor)

De flesta som springer idag (inklusive jag, ofta) har musik i öronen och tjocka sulor på skorna. Det sinne som blir kvar för att berätta för kroppen hur underlaget ser ut är enbart synen. Detta gör att det blir svårt för kroppen att förbereda sig på nästa steg och vi kan lätt stuka foten eller liknande.

Han förklarar även hur problem med pronation bara finns när man landar på hälen och inte om man springer på framfoten. Och man landar lättare på hälen med uppbygda skor. Alltså: Uppbyggda skor kompenserar för ett problem som bara finns om man har uppbygda skor. Hur logiskt låter det?

 

Han skriver även att om man sätter ner foten framför kroppen (på hälen) så bromsas kroppen upp och det ökar skaderisken.


Knäproblem p.g.a. uppbygda skor?

Ett sista tips från Stålbom:

Du ska inte fokusera på att försöka ”skjuta ifrån” med benen utan istället föra dem framåt‐uppåt för att fånga din kropp som håller på och faller. Denna typ av rörelse ska ske vare sig det är en lugn motionärsjogg eller ett sprintlopp.

 

Om du är löpare,

Hoppas att du har orkat ner hit och att detta startat lite nya tankar hos dig och kanske kan bli en hjälp till att slippa skador.

 

Om du inte är löpare,

Om du har läst ett långt inlägg om löpteknik så är du egentligen en löpare som bara inte springer; så nu är det bara att sätta igång. Ge dig ut en halvtimme och blanda med gång så ses vi på något mil-lopp till sommaren. Kan jag så kan du.

Exempel på: "kan jag kan du":

1. När jag gick i 6:an kom jag sist i ett 1,5 km lopp i skolan.

2. Jag fick öva mitt löpsteg redan på mellanstadiet eftersom jag sprang "klumpigt" på hela foten när jag skulle "ruscha".

3. För 2,5 år sedan var jag sjukt nöjd med mig själv om jag orkat runt en 5-km runda, då jag tog sikte på ett träd 100 meter fram och motiverade mig med: bara till det trädet, det orkar du. Men väl där hittade jag ett nytt träd att kämpa mig fram till.

MEN: Sommaren 2012 springer jag mitt första marathon :)

Ta steget!

That´s all folks :)


 


Baby är hemme <3

Sent lördagsmys efter middag hemma hos mamma och pappa. När Marcus kom hem väntade räktallriken :)


Och man ska inte underskatta mysfaktorn och må-bra-känslan av att tända varenda ljus i hela lägenheten :)
Sedan bakade vi en  "världens enklaste äppelpaj"... gott :)


Och kvällen till ära: det bästa mot halsen(?), en whiskey... det borde väl räcka med en "etta"? :)


Trevlig lördagkväll allihop :)

I morgon blir det morgonscones alá baby, fika med tjocka släkten och långpass... efter whiskeyn så är halsen bra eller hur?

Långrunda

Halsen känns fortfarande av och energin är låg. I morgon ska jag vara piggare! Långrundan får bli i morgon. Så får det bli.


Familjemys

Min fina lillasyster är hemma från Oslo den här helgen så mycket tid har spenderats "hemma". Efter att ha somnat i mammas och pappas soffa i går kväll så kröp jag till och med ner i min gamla säng och vaknade till framdukad Sandbergsfrallfrukost... lyx :)
Bustrollet som blir galen i soffor :)


Familjemiddag i en treårings perspektiv


Supersötingen :)

Nötterna


Så här ser de ut! Bra pris och lika goda som cashews alltid är :)

Osnabb


Nu har jag äntligen kommit ur duschen, över två timmar efter passets slut. Efter passet var jag hungrig så då prioriterades omelettstekande och sedan prioriterades fejjan och hela internet och sedan var det ett jätteviktigt program som jag var tvungen att se slutet på (trots att jag sett det 2 gånger innan).
Men nu är jag på G :) Ska diska upp och gå ner och snabbhandla på Willys så att vi har frukost hemma tills i morgon. Willys blir det p.g.a. deras billiga storpack med naturella cashewnötter. Såna går åt hemma hos oss.

Passet idag då? Roligt! Den här gången kom det 7 pers och mycket nya ansikten. Jag kände mig redan mer avslappnad i min roll som ledare.
Halsen störde knappt, jag körde lite styrka och någon intervall men var noga med att inte ta ut mig. Jag vill inte riskera helgens långpass på någonstans mellan 12-15 km!! Det var länge sen :)

Nu längtar jag hem min baby som "jobbar dygnet" runt den här veckan. Vi hinner ses efter 22 ikväll och sedan sent på lördag.


Nu ska jag gå och köpa såna här :)

Cross 2


(löpställning?... haha)

Nu är det dags för mitt andra cross-pass. Jag är mycket lugnare än vid samma tid förra veckan. Nu vet jag att det funkar. Idag ska jag dock bara visa styrkedelen och intervallerna och inte själv köra eftersom jag har lite ont i halsen, så om du har tänkt komma: var beredd på pepp :)

Åh...

Idag har schemat varit späckat från 7-21 och hjärnan valde att stänga av runt 19. Jag var i receptionen på Friskis och ALLT blev fel. Bröt av en stackares VISA-kort och tog fel betalt från nästa kund. Och det värsta av allt, jag är visten om läpparna (Sara-tecken på förkylning) och har, hur mycket jag än ignorerar det, ont i halsen. Just nu svettas jag i soffan. Jag vill inte bli sjuk. Jag har mitt pass för andra gången i morgon....

Fuktiga tår

När jag kom ut hade regnet stängts av :) Det enda som blev vått var tårna. "Barfotaskorna" höll inte tätt för minsta vattenpuss. Men "badmössan" slapp bada :)
Snart blöta skor och viktig reflex på höger ben (så att den hamnar ut mot vägen när man springer på vänster sida)

Rundan då?
7 km riktigt lugnt (6,23 min/km) med riktigt lugn puls (152 slag/minut)

Men trots det lugna tempot är vadmusklerna slut. Med vibram-sulor får man ett annat steg och landar mer på framfoten. Mina vader håller på att vänja sig och jag varvar med mer dämpade skor men jag märker hur "barfotasteget" gör det skönare att springa och bäst av allt: jag springer oftast utan tejp under knät nu och det går bra!

Regnet det bara öser ner...

Idag ska jag ut i regnet och blöta ner mig :) 5-7 km med Paganinikontraktet i öronen väntar när maten är smält :)


Längtar nästan lite efter snö... haha påminn mig om det när jag suckar i februari :)

Ljudböcker

Tiden i bilen går fort.
På långa löprundor och promenader vill man inte vända hemåt.
Att städa blir inte ens tråkigt.

Ljudböcker is the shit!

Ljudböcker har två aspekter; berättelsen och uppläsaren. Jag har lyssnat på en del med seg berättelse och endel där jag har retat mig på uppläsaren. Ofta har det varit samma bok för det ena föder det andra.

Här kommer 2 tips som har bra både och.

Helt underbar historia som får en att sätta kaffet i vrångstrupen flera gånger, väldigt behaglig uppläsare.


Just nu lyssnar jag på den här:

Den har börjat väldigt spännande och den är lätt att fastna i. Uppläsaren är saklig och tydlig.

Vecka 41

Löpning (+ cross)
Antal aktiviteter: 3
Distans:  20,7 km
Medelfart: 5,57 min/km
Medelpuls: 164 slag/minut

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 2; styrkedelen på cross-passen

Övrigt
Antal aktiviteter: Prommisar, cykeltur söndag

"Onyttiga dagar"

2, fredag (godis, glass och sockerbulle) och lördag (äppelpaj, glass, godis)

Den här veckan har jag inte vetat vad lagom mätt har varit :)


Röd och svettig efter dagens milrunda. Njuter av solen och alla färger så länge de finns.
Den här veckan har det blivit de 20 km som är målet för varje vecka under oktober. Bra början :) Och mycket träningsvärk i veckan efter styrkedelarna på crossen :)


Lugn lördag

Dagen har fortsatt i lugn takt. Har dock gjort lite nytta och städat lägenheten men sen har det varit härlig fika med familjen och promenad runt den lilla sjön mitt i Nybban. Stötte på en man som undrade om mitt cross-pass... han skulle komma på torsdag, roligt att folk kommer fram och frågar om de är osäkra på om passet är något för dem.

Nu njuter jag med ett glas rött och smälter god mat. Laddar inför en milrunda i morgon :)


I pyjamasbyxor lääänge idag :)


Fika hos mamma och pappa med M som inte är dum... mammas plånbok ska länsas :) (ser lite ertappad ut... haha)


Dagens middag: Nötkött med kantareller, getostkräm och morötter. Svingott :)


Förutom en mil så är morgondagens andra plan att ansöka om lärarlegitimation :) Känns faktiskt bra att bli legitimerad precis som läkare. Nu ska bara lärarlönerna vandra uppåt också!


Slappar

Den här lördagsmorgonen ligger jag i soffan och tar igen mig efter en hektisk vecka.


Yey!

Vad roligt det var :)

Jag var taggad och nipprig hemma innan men när jag kom till Friskis märkte jag direkt att det började droppa in folk. Vi blev 8 personer vilket kändes alldeles lagom.


Vädret fortsatte att vara perfekt och rundan blev härlig. Alla som kom till passet var vana vid att springa och de flesta höll ett snabbare tempo än vad jag trott men det var bara kul. Trots olika tempon så gick det bra att hålla ihop gruppen. Stryrkestationerna funkade och intervallerna var jobbiga.

Sen är ju jag, jag:
Jag pekar och svänger åt vänster men säger "här ska vi höger"
Jag säger: hoppas att alla kommer igen i morgon... hm nästa vecka ska det ju vara...
Men det är bara att skratta åt det...


Vi hade så trevligt och jag längtar till nästa vecka!
De enda önskningarna som kom var om att byta dag eftersom en jobbade 2-skift och en började med fotbollsträning på torsdagar nästa vecka. Vi får se framöver vad de andra tycker. Nästa gång blir det nog därför några färre men det gör ingenting, det går bra att springa 2-3 stycken också. Vi får se hur folk håller ut när det blir mörkare och kallare. Jag ska ju springa hela vintern vilket som :)

Solen skiner

Jag har lite träningsvärk från testpasset igår men annars är allt på topp. Vädret kunde inte vara bättre. Nu ska jag klä om. Klockan 17 kör vi :)


Lånat hem en mattaDålig bild... men det mesta syns. Jag har länge velat ha en matta under matbordet och nu hittade jag en i en annons som jag har lånat hem. Jag älskar mysigheten i storleken. Jag gillar mönstret. Boucle är smidigt att ha under ett matbord.

MEN den är svart och dynorna på stolarna är mörkbruna. Dynorna såg svarta ut tills de hamnade på en svart matta. Jag pendlar mellan att det är skitfult till "ingen fara". Vilken färg ska man ha under bruna dynor???

Börjar bli nervös


I går var jag hos en tjej som kört cross tidigare och ställde tusen frågor.

Idag har jag kört igenom passet med Marcus som testkanin. Det var givande så att jag verkligen kunde kolla in att banan blir som som jag tänkt mig, dubbelkolla vad som finns vid styrkestoppen och ha någon att bolla idéer med.

I morgon är det dax för första passet!


Ja, jag ska ha fusk-armband första gången, provade idag, mycket smidigt!

KlädkalasSöndagen avslutades med klädkalas (som tupperware fast med kläder) från Friendtex. Jag kom hem med en fin tröja som jag invigde idag. 550 kronor var det värt ?!

Vecka 40

Löpning
Antal aktiviteter: 1
Distans: 5,5 km
Medelfart: 5,57 min/km
Medelpuls: 163 slag/minut

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 1, skivstång-intervall

Övrigt
Antal aktiviteter: Prommisar

"Onyttiga dagar"

2, lördag (godis!) och söndag (blåbärspaj och kolakaka på klädkalas)


Lista på sanningar:
Nu är det höst.
Nu ska jag prioritera träning mer.

Tjejhelg


Hela maffian :) På lantcafét i Ör

Vi har haft en underbart mysig helg med mycke tid till att bara snacka, bara "vara" och ÄTA... haha


RED


En kärleksförklaring till att cykla

Jag saknar att kunna cykla till jobbet!
Hösten är vacker
Hösten blommar :)

Kvällens middagDet blev gott med middag ändå såklart :)
Rostaskött med en enkel sås på egenplockade trattkantareller och turkisk yoghurt.


Och till det - ugnsgratinerade rödbetor med feta och honungOch resten av helgen blir det Växjö med tre efterlängtade tjejer :)

På torsdag smäller det

Jag ska alltså börja att vara ledare och ut och springa och styrketräna med frivilligt folk. Ska bli väldigt roligt. Jag har ingen aning om hur det kommer att gå eller hur mycket folk som kommer att komma. Jag misstänker att många är lite "rädda" för att prova ett cross-pass... hoppas vi blir ett gäng.

Passet är upplagt såhär:

Uppvärmning (ca 1,5 km)
Stretch
Transport (ca 0,5 km)
Styrka
Transport (ca 0,5 km)
Styrka
Transport (ca 0,5 km)
Styrka
Transport (ca 0,5 km)
Intervaller
Nedvarvning (ca 1 km)
Stretch

Löpningens hastighet kommer att anpassas efter gruppen. Men även innehålla uppsamlande aktiviteter för att alla sla få möjlighet att utmanas. Så om du bor i Nybban: KOM och prova!


Lunch*2 och snart middag...

Lunch nummer ett: fläskpannkaka i skolan 11.00

Lunch nummer två: kebabtallrik på Amigo 13.30

Varför? För att kebab är godast varm direkt på pizzerian, och om man någon gång ska käka lunch med baby så får det bli den tidiga dagen i veckan...

Tanken var visserligen att jag under min pedagogiska lunch skulle äta väldigt sparsamt men tog en vanlig tallrik och satte mig vid bordet, då slog det mig: hmm, jag ska äta lunch på pizzeria om 2,5 timme, men det var bara att vara ett gott föredöme och länsa tallriken.
(Den här veckan har huvet inte riktigt hängt med; har bl.a. kört ifrån två kollegor som jag skulle samåka med och lämnat mina nyckar i cykelkorgen i 2,5 timmar)

De två luncherna avrundades med en tvåtimmars promenad i omväxlande skön sol och regnskurar.
Och snart... middag... hm fortfarande proppmätt :)

Nu ni!

Nyfiken?

Tant i morgon igen

I går sprang jag 5,5 km i "barfotaskor" vilket påfrestar vaderna och min syster lurade med mig på skivstång intervall idag.

Så bara så att alla vet... jag kommer att gå som en 100-åring i morgon :)

Vecka 39

Löpning
Antal aktiviteter: 2
Distans: 15 km
Medelfart: 6,00 min/km
Medelpuls: 167 slag/min

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 0

Övrigt
Antal aktiviteter: Prommisar

"Onyttiga dagar"

2, lördag (en bit 86% choklad och en irish coffee) och söndag (mammas äpplepaj)

Septembers sista vecka med målet 15 km /vecka så har jag äntligen sprungit mina 15. I oktober är målet 20 km/vecka. Nu ska jag bli bättre på att hålla mina mål! Men för att göra det hela mer hanterbart så kan 15 km vara ok om jag går på något annat pass i veckan. På tisdag är nämligen skivstång intervall med syster inbokat.

Idag fick jag ett roligt samtal gällande löpnng som jag snart kommer att skriva mycket mer om så snart det blir helt klart :)


Skördefesten.

Det är oktober!
Efter lugn sconesfrulle så blev det en svettig lugn mil. Sen väntade Öland.


Passade på att ha skjorts för sista gången i år men kombinerade med kängor


Öland visade upp sig från sin allra bästa sida. Man blir lycklig av att bara titta på vackra saker!


Som vi numera brukar så stannade vi i Stenåsa bygdegård och åt äkta Ölandska kroppkakor. Supergoda och gjorda med kärlek av fina Marie med familj. Vi var strategiska, bokade kroppkakor och kom 2 timmar efter de 600 kroppkakorna egentligen var slut och fick fint sällskap vid bordet. Mysig stund :)


Sen blev det en sväng ner till Eriksöre bygata. Folkligt och mysigt. Lite lokala grönsaker och ett par minipumpor fick följa med hem.
Pumpahuset


Gulliga svan-pumpor


Kvällen avslutades med gott knäcke, grönmögelost, lufttorkad skinka, fikon och smörstekta Öländska morötter.

Bra dag!

Tillbakablick

Jag sitter och kollar på bilder från sommaren och förundras över hur mycket jag har åkt kors och tvärs över Sverige och Europa sedan i maj

Bergen - hälsade på saknade Anna

Malmö med härligsa jobbakompisar

Göteborg 4 gånger :) Göteborgsvarvet i maj, träningshelg+Liseberg i augusti, midnattsloppet i aug och bokmässan i sept

Halmstad 2 gånger Bröllop och hälsa på fina Mira

KRETA, en underbar vecka med tjocka släkten

Marstrand över midsommar

Paris, en underbar långhelg

Stockholm och vasamuséet

Växjö 2 gånger för 25 -års kalas och föreläsning

Öland mååånga gånger – victorialoppet – sol och bad – strand - Lammet och grisen *2 - Saxnäs och idag blir det Öland igen för Skördefesten och ätande av hemmagjorda kroppkakor av fina Mai :)

Inte undra på att bensin/etanol-räkningarna har varit lite höga i sommar :)

Innan skördefesten så ska jag ge mig ut på en löptur i solen!

 

 


RSS 2.0