Hjärnan funkade bra, iaf under passet :)

Det gick över förväntan! Men jag satte ingen final till 100 % så passet måste besökas igen :)

Jag hade energi kvar efter passet och tog en snabb runda på gymmet, 1 km på löpbandet i 5min-tempo, lite mage, rygg och ben.

Sen var jag nöjd med mig själv, men tydligen tyckte hjärnan att den hade jobbat klart för idag. Cyklade hemåt och stannde på Willys för att handla lite smått och gott. Tänkte: nu får jag inte glömma cykeln på hemvägen. Men kom ut och; GICK hem och förbannade matkassen för att den var tung och skar in i handen.

När jag skulle hänga in nyckeln i nyckelskåpet kom jag på mig själv... så det vara bara att fint vända och gå och hämta den. Men jag kan inte säga att jag är förvånad för det är inte första gången detta händer, kanske den femte på 2 år :D

Tur att det är nära, för det jag inte har i huvet får jag ha i benen. Kanske därför jag springer så bra?


Aerobic

I kväll ska jag på träning för kroppen och skallen! Jag har ingen toppenkoordination direkt så första gången på ett pass brukar vara mer träning för huvudet :)

Så här ska kopplingar mellan hjärnhalvorna skapas!

Favorit i repris



Fick en fråga om receptet på Mustig 5-minutersgryta från Coltings nakenkokbok. Det finns tydligen bara med i andra versionen. I den nya versionen är alla recept med mjöl eller spannmål borta och det finns både lite nya texter och recept. Men i stora drag är den nog sig lik.


Många portioner:
1 paket fryst spenat
4 burkar krossade ekologiska tomater
färsk ingefära
färsk vitlök
salt
peppar
avocado
feta
smör

Fräs den frysta spenaten i smör i en wokpanna. Hacka vitlök och och riv ingefära och krydda spenaten med salt och peppar. Häll över tomaterna och puttra några minuter. Smula över feta och lägg i avocado.

Astma och allergi

Jag vill vara stark och frisk, alltid!

Men jag är allergisk mot pollen och har problem med ansträngningsastma...



Gjorde ett pricktest i fredags som visade att jag var känslig mot gräspollen och lite mot björkpollen. Bra att veta. Nu kan jag ha koll på prognoser till nästa år och börja med tabletter i förebyggande syfte så ska jag nog lyckas nysa mindre ofta.

Jag ska även till läkaren och diskutera astmamediciner i nästa vecka.

Kunskap och förebyggande medicinering får bli min melodi. :D

Vecka 34

Löpning
Antal aktiviteter: 1
Distans: 10 km
Medelfart: 5,58 min/km
Medelpuls: 173 slag/min

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 0

Övrigt
Antal aktiviteter: Några prommisar.

"Onyttiga dagar"

1, torsdag
Suget fortsätter att hålla sig i schack. I torsdags hyrde jag en film och köpte en liten påse godis och unnade mig en myskväll. Men i övrigt har jag inte kännt något sug och då är det bara onödigt att äta.

Förkylning och uppladdning inför midnattsloppet hela veckan. Medelpulsen var kanske lite extra hög p.g.a. förkylningen, med tanke på att jag gick 1 km men det ändå inte drog ner medlet mer. Eller var det helt enkelt bara för att jag tog i ordentligt :)

Nu är nästa lopp Göteborgsvarvet i maj och marathon i juni... frågan är hur jag ska lägga upp träningen nu... långsiktigt och smart, får fundera vidare på vad det är i praktiken.


Fokuserad innan Midnattsloppet!

Här är min kompis squashen nu...


Eller iaf en tredjedel av den.

Supergott. Köttfärs med tomatpuré i botten. Riven squash och hackad lök på. Sedan på med äggstanning och parmesan. Mumma :)

Midnattsloppet 2011

Korta versionen: Det var blött. Jag började starkt. Jag fick problem med astman efter 7,5 km. Jag gick en km. Kunde jogga lite igen. Kom i mål på under en timma ändå! (59,40) Nöjd under omständigheterna.


Långa versionen: Lördagen började med en ordentlig frukost (hos Mira), en förmiddagsscones (espresso house), pastasallad till lunch (grillhouse) och sedan fika (fröken ohlson) och framåt kvällen hemlagade köttbullar/biffar/köttfärskaka (hos Assa)...

Med andra ord: hela dagen spenderades på rumpan med mat på bordet och där den enda ansträngningen var promenaderna mellan matställerna :)


Taggade i våra fina tröjor... (men liiite tråkigt att den var orange igen, precis som förförra året)


Humlan förgyllde vår dag :)


Sen begav vi oss in till Heden där starten skulle gå. Utrustade med regnjackor och paraplyn kändes inte vädret så illa. Men när vi var tvungna att lämna in våra väskor ca 40 min innan start så kändes det inte lika bra. Det vara bara att acceptera: man skulle bli blöt.

Vi begav oss till startfållorna och inväntade starten. 2 minuter innan eliten skulle sticka iväg fick vi dock beskedet att polisen inte skulle ge klartecken utan vi skulle bli försenade. Svårt att veta hur mycket man skulle hålla igång men jag hoppade och studsade för att inte bli kall. Efter hela 30 minuter fick första gruppen sticka iväg. Sammanlagt stod jag 1 timma och 10 min i startfållan. Men trots allt så lyckades jag och de flesta runt mig hålla humöret uppe.

Och så var vi iväg. Jag startade i grupp 4 med en beräknad tid på 55-60 min. Men jag siktade högre, under 55 skulle jag bara! Jag stack iväg och benen rullade bra. Veckans förkylning kändes som bortblåst. Sprang i täten av min grupp och kom snart ifatt den tidigare gruppen och susade om en massa folk! Första km gick på 4,50 och nästa på 4,59. Det kändes bra. När den värsta backen på loppet kom så kändes benen fortfarande starka och jag fortsatte susa :) Problemet var att efter backen började jag känna av astman. Det var tyngre att dra in luft och väste lite men det var fortfarande under kontroll.

Tredje km gick på 5,26 och den fjärde på 5,12. Femte på 5,21, sjätte på 5,31 och sjunde på 5,24. Jag låg väldigt bra till att hamna under 55 minuter. Det började kännas i ta emot lite i benen men jag tassade på.

Här någonstans (7,6 km) började lungorna kännas värre och värre men jag var påväg mot en bra tid och fortsatte trycka på och ignorera att lungorna sa ifrån. Bricanylen bet inte. Det började pipa och jag fick inte luft så tillslut hade jag inget val. Jag var tvungen att börja gå! SUUUUURT. Men inget att göra något åt. Så där gick jag i högerkanten av banan och pep. Jag fick många blickar och någon stannade och frågade om jag var ok. Efter ett tag kom "Humlan" förbisurrandes och jag försökte haka på men nix, det gick inte.

Tänkte att tiden skulle bli så dålig att jag funderade på att bryta. Men så fick jag syn på att mitt snittempo fortfarande låg under 6 min/km så då ville jag under en timma! Gick lite till och började sen jogga lite försiktigt. Nu gick det! Knappt 1,5 km kvar till mål. Jag kunde inte pressa på slutet förutom på upploppet (kunde inte låta bli) men lyckades komma in på 59,40!

Fick min medalj, dricka, banan och energibar och kände mig ändå ganska nöjd. Jag gjorde så gott jag kunde och trots att jag gick en km så kom jag runt på en timma.


Efteråt var vi blöta och kalla men vi drog oss ändå in till en halvtom restaurang och drack en drink innan vi begav oss hemåt.

Humlan var nöjd efter sin första genomförda mil någonsin... och då surrandes i en humledräkt :)

Frajda var grym och gjorde sitt bästa millopp hittills!
Och drack oboy!

Assa kämpade tappert mot smärtor och kom runt på 55 minuter!

Och jag var galen :) Sen var det skönt att promenera "hemåt".

...och så lär jag mig aldrig. Chipbandet kan inte sitta mot huden, då äter det sig inåt i din hud!

Mega-squash

Marcus faster odlar egna grönsaker och vi fick en squash från hennes land. Det var nog den största jag har sett :)



Sen tänkte jag ta ett kompiskort på "mig och squashen". Det var inte så lätt... det gick inte att få med hela i bild :)





I morgon hamnar den i en ugnsomelett!

Förkylningen

Vill inte ge med sig :(
MEN jag har inte gett upp hoppet!

Hur tänkte de där?

Vad f-n har de gjort med cellerna i fångarna på fortet?

Befinner mig i soffan framför den kära misshandlade klassikern och återhämtar mig från förkylningen för fullt. Halsen känns bättre, nu har förkylningen förflyttat sig till näsan så jag tror att den är på väg bort. Peppar, peppar, ta i trä!

Mysfrulle och god middag


Åt det hembakade surdegsbrödet och drack te i lilla, söta koppen. För att det skulle bli lite mängd så blandade jag te i en liten kanna. Kändes lyxigt på något sätt:) För mycket te behövdes. Halsen har tyvärr blivit sämre över natten och fått sällskap av en lättare förkylning.



Dagens middag blev en mustig gryta/soppa från "Jag vill ju bara se bra ut naken-kokboken". Innehåller bl.a. bladspenat, krossade tomater, fetaost, vitlök, ingefära med avocado på! Hette 5-minutersgryta och var nästan så snabb och väldigt smakrik och god.

Första dagen med eleverna var super, särskilt när man får vara specialpedagog och bara gå runt och mysa och småprata :)

Vecka 33

Löpning
Antal aktiviteter: 1
Distans:  5 km
Medelfart: 5,11 min/km
Medelpuls: 173 slag/min

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 0

Övrigt
Antal aktiviteter: Några prommisar. Tvättat vår andra bil :)

"Onyttiga dagar"

0!
Den här veckan har sötsuget nästan varit noll. Det kändes inte ens nödvändigt att äta när jag "fick". Känns så otroligt skönt. Tror inte att det har hänt innan :)

Träningens bergodalbana fortsätter. Dålig träningsvecka igen. Men det passet som blev av var iaf bra. Har varit lite "hängig" i veckan och har tyvärr halsont ikväll som bara blir värre och värre. Vilar ordentligt nu för det är bara 6 dagar kvar till sommarens sista lopp; Midnattsloppet i Göteborg. Hoppas på att halsen blir bra snart och att jag kan ta den där lugna milen i början av nästa vecka.


Min och Frajdas sko, båda var sköna :)

Loppisfynd







På sommarens första loppis hittade jag de här söta kopparna med ansietter :) 5 uppsättningar för 30 pix. Jag brukar inte gå på loppis men nu hade Marcus föräldrars grannar loppis så vi tittade in. Vi fyndade även en oanvänd traktörpanna :)

Det var roligt med loppis, jag kommer nog gå på fler och fylla skåpen med fynd :)

Surdegsbröd

Marcus har under veckan låtit en surdeg "mogna" och idag bakade han 4 limpor på råg och vetemjöl. Jag gillar inte kummin som det stod i receptet så vi tog kanel istället. Brödet blev gott även om kanelsmaken är lite ovan i matbröd. Gött att ha hembakat bröd ett bra tag framöver.




Nytt rekord på 5 km!!!

Så nöjd! Och då ingick uppvärmningen då jag startade lugnt :)



Tiden: 25:56 min
Tempo: 5:11 min/km
Puls: 173 slag/min

Den här veckan har jag inte tränat en minut. Och så belönar min kropp mig med att vara snabbare än vanligt :)

Anledningar till att jag har fått mer tempo i kroppen borde vara att jag kommit upp för ett trappsteg efter att ha stått stilla ett bra tag. Jag har även sprungit intervaller någon gång/vecka på sistone och åt väldigt mycket igår :)
MEN den största och viktigaste anledningen är (enligt vad jag tror) att jag har utvecklat löptekniken. Jag springer längre fram på foten. Jag "lutar" mig lätt framåt samtidigt som jag är rak i kroppen. Då går det snabbare för samma ansträngning. Jag landar inte längre på hälen med benen framför mig och bromsar upp fart och låter en stöt gå igenom hela benet. Jag springer bara med tejp för knät ca hälften av gångerna och jag känner ingenting!

Och innan jag läste Coltings böcker och insåg att jag hade energi i kroppen även om jag inte ätit 3 timmar tidigare så hade jag inte sprungit alls. Då hade jag tänkt att jag behövde äta och sedan vänta 3 timmar. Och idag ville jag dricka vin, så då hade det blivit soffan för hela slanten. Men efter att jag fastat ett dygn och märkt att det inte var ett dugg farligt och att kroppen är pigg ändå och orkar så brydde jag inte om att det var 5 timmar sedan jag åt frukost. Jag hade uppenbarligen fullt med energi ändå :)

När jag kom hem belönade jag mig med den här underbara tallriken. (tack baby för att du skalade räkorna :) )


Nu är det lördagsmys för hela slanten :)

Gårdagen

Vi slapp regnet under kvällen!

Trevlig bilfärd, roligt sällskap, underbar mat, mysig trubadur... en bra kväll.

...och sen sov jag gott i bilen på väg hem :)


Han till höger var tydligen med i idol förra året... sjöng bra!




The lamb, the pig and the rain

På sommarens regnigaste och blåsigaste dag har vi tydligen som tradition att åka till Lammet och Grisen med Tobbe och Alexandra. Förra året när vi åkte med dem, Rickard, Carro och Jonas var det strömavbrott när vi kom fram. Håll tummarna för oss idag :)


Då fick vi äta på Kalk i Löttorp istället (baby och Rickard och Carolina)


Hamburgaren var god men inte i jämförelse...

Men vi åkte en annan dag :)

Då fick vi den bästa maten! Som jag ser fram emot ikväll!!!

Fina gester

Idag bjöd en kollega på smörgåstårta på lunchen och överraskade med "pakettärningsleken". Hon hade köpt små paket med olika symboliska syften om vårt arbete. Efter första rundan fick vi öppna paketen och säga något om hur vi kunde tolka sakerna.

Ex. vinöppnare : ingen är korkad, man måste bara dra lite hårdare ibland.
Visp: vi måste vispa runt i arbetslaget och mixen av våra olikheter blir en god smet
Kortlek: lekfullhet varje dag
Kantareller: att lära in ute
m.m. m.m.

Det bästa var att sitta där och prata och känna att vi trodde på varandra. Och att hon hade tagit sig tid för vår skull!

Fina gester sprider glädje :)



På måndag kommer barnen :D

Låg energi

Jag har inte skrivit så mycket de senaste dagarna.

Anledningen är att jag jobbar, och kommer hem. Sen gör jag inte så mycket mer. Jag är trött och inte van att jobba längre :) Eller är jag på Friskis och fixar.

Men det går bra, är roligt och jag är fortfarande taggad inför terminen och ser fram emot när barnen kommer på måndag!

Träning hittills den här veckan: ingenting. Jag har inte haft energin. Men till helgen ska den vara tillbaka :)

En bra fredag


Underbar frukost att inleda dagen med på mysiga "fransk-romantik-shabby-chic" "Le petit café" i Haga


Fina flickor som sällskap


Sedan begav vi oss till Liseberg, en solig dag med lagom mycket folk :)

Vi började med att värma upp med "barnkaruseller" men innan dagen var slut skulle vi åka årets nyhet.
Jag säger bara en sak: ÅK ATMOSFEAR! Det var den häftigaste ruschen jag har varit med om.
Jag var rätt kaxig innan men inte lika kaxig när jag närmade mig toppen på Europas högsta Fritt fall och snart skulle ramla rakt ner i 146 meter i 110 km/h! Jag fick halvpanik och svindel (fast det var väldigt vackert) och sen släppte det. Jag tappade andan av rädsla men när vi saktade ner så kom den: Ruschen, gapskattet och känslan som gjorde att jag ville åke igen! Men det får bli en annan gång eftersom klockan var mycket och kön lång.


Radiobilarna är en klassiker :)







Vårt glada sällskap under dagen


Direkt från Liseberg begav vi oss till stan och åt god mat och drack ett par glas vin innan vi avslutade kvällen på den otroligt coola stället "Puta madre" vilket bl.a. kan betyda "riktigt bra"...jag tänker inte skriva den mer direkta översättningen :)


Fina Assa och Erika förgyllde hela vår kväll :)

God drink :)

Nya pjucks!

Stackars Mira fick följa med mig runt stan i jakt på de perfekta "barfotaskorna" men tillslut fann jag dem!

Sulan är från Vibram - samma som Fivefingers.
Skon är från Newbalance
De är superlätta
De är knappt dämpade
De är inte uppbyggda

De gör att jag springer lättare och mer på framfoten.
De är sköna!
Jag får mer markkänsla.
Jag gillar dem!





Såklart invigde jag och Frida (även hon med nya pjucks) dem med en promenad upp till Skatås, uppvärmning, längre intervaller och backintervaller.
Vi sprang nog inte mer än 3 km vilket var genomtänkt eftersom man helst ska börja träna väldigt lätt för att sakta vänja kroppen vid odämpade skor.


Skorna finns på Intersport (iaf i Nordstan) och kostade 1100, det är tydligen roligt att lägga pengar på löpgrejer... :)

Vecka 32

Löpning
Antal aktiviteter: 3
Distans:  ca 21 km
Medelfart: ca 6 min/km
Medelpuls: 168 slag/min (bara från passet på onsdagen)

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 0

Övrigt
Antal aktiviteter: Två halvtimmar med lätt styrketräning framför TV:n

"Onyttiga dagar"

2 (mån,fre).
Tillbaka till 2 dagar/vecka. Känns bra, måste "säga nej" en hel del men just det fria valet av dagar gör att det funkar.


Fredagens efterrätt

Första jobbdagen

Det var roligt att vara tillbaka på jobbet och bäst av allt var att få veta att mitt vick till oktober förlängs fram till jullovet! Nu kan jag slappna av och planera med terminsperspektiv!

Glad!


Midnattsloppet Göteborg

Om knappt två veckor så är det dags för Midnattsloppet i Göteborg. Så i torsdags kväll passade vi på att känna på banan:



Som ni ser så är den "ganska" central och det var Way out West i helgen... så med andra ord fick vi (jag, Frida och Magda) mååånga kommentarer från fullt folk. Allt från "Vilka idioter som är ute och springer en sån här kväll?" till påhejande och skämt. Men de flesta tyckte att vi var idioter.

Det var roligare än vad jag trodde att reta upp folk genom att bara jogga i stan på kvällen :) Och ja; vi var kanske idioter men jag gillar det :)

Götelaborg

Väskan gick igen :)



Och nu ska den packas upp... usch och blä och tråk

Helgen har varit bra, återkommer med mer snart :)


Packat och klart?

Jag har varit iväg många helger den här sommaren. Det är jättekul, någonting som däremot inte är så kul är att packa och packa upp. Så idag slängde jag bara fram grejer på 10 min. Tre nätter, träning, Liseberg?, fest? regn/sol?... hm. Hoppas jag fick med allt.



Vad tror du? Går det i?

Outfit :)




Syns det att jag känner mig fånig? Men jag tycker att det är kul att kolla på outfit-bilder då och då så jag bjuder på de här fabulösa bilderna... haha

Dagens femma

Jag har lagt in km-intervaller på min GPS-klocka. Den både piper och tar mellantider vid varje km.

Dagens snitt-tider såg ut såhär. Jag brukar ligga jämt men inte idag, inte.

Km 1 -  5:48 - Uppvärmning
Km 2 -  5:28 - Började bli varm och försökte ligga i "tävningstempo" (55 min på Midnattsloppets 10 km)
Km 3 -  5:09 - Utan att trycka på så rullade benen på fortare :)
Km 4 -  6:23 - Haha... efter en rusch på slutet av km 3 så ville kroppen vila, och jag lät den
Km 5 -  5:12 - Efter att ha vilat så var det bara att trycka på igen

Snitt hela rundan: 5:36
Snittpuls: 168 slag/min




I morgon blir det midnattsloppsbanan i Götet! Rooooligt :)




Bilen är redo för höstterminen!

Idag fick jag en försmak på den vardagen då man måste planera in måltider för att hinna äta. Idag har jag tvättat bilen, sprungit, varit på möte och i Friskisreceptionen. Dagen avslutades med en kebabsallad 21.30!







Titta hur fin bilen blev efter 2,5 timmes arbete både ut och invändigt :)
(Den blev iaf ganska fin, men ju mer man fejar desto mer skit hittar man)

Jag skulle springa...

Men nej det ska jag inte!. Jag har lite ont i halsen och huvudet så det kan vänta till i morgon. Nu lägger jag mig och läser klart "Den nakna hälsan" innan vi åker till Öland för att grilla.

Och bilen gick igenom besiktningen :)

Spontanträning

Vi har köpt ett månadsabonemang hos Viaplay och har nu massor av bra filmer att titta på den kommande månaden (inte så många sevärda som reklamen vill påvisa dock). Så igår blev det förmiddagsbio för min del. "The ugly truth" var en bra, lite fräck romcom som föll mig i smaken.

Efter ungefär halva filmen blev jag dock lite rastlös, det kliade i kroppen så jag gick helt enkelt och hämtade en yogamatta och ett gummiband (av väldigt låg kvalite, tror det följde med någon prenumeration nån gång) och under resterade delan av filmen styrketränade jag på golvet framför TV:n. Inte stenhårt, jag blev knappt svett men det var tillräckligt för att ge mig lite skön träningsvärk i magen och bröstet idag. Allt är bättre än inget :)

Nu ska jag ut och springa en liten runda.

Vecka 31

Löpning
Antal aktiviteter: 1
Distans: 5 km
Medelfart: 5,38 min/km
Medelpuls: 166 slag/min

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 0

Övrigt
Antal aktiviteter: Lite promenader. Styrka och backintervaller i samband med löprundan.

"Onyttiga dagar"

3 (tors,fre,lör). Jag håller mig till planen. Nästa vecka är det 2 dagar som gäller. Och det gäller fram till julveckan!

Hm... förra veckan sprang jag 3 gånger och tänkte: "Bra, nu har jag kommit igång". Och då tror jag tydligen att träningen ska komma automatiskt. Men det gör den inte. Den måste prioriteras och planeras in. Nu är det knappt 3 veckor kvar till Midnattsloppet. Så nästa och näst-nästa vecka ska det bli hårdträning.

Nästa vecka blir nog bra för till helgen ska jag till Göteborg och träna med min kära Frida. Vi ska nog springa Midnattsloppet-banan och köra en "stenålderspromenad" ala Colting. Lite intervaller kan det nog också bli. Innan dess ska jag träna 2 gånger! Punkt.


Hoppas på en fin sista semestervecka.

Cnatte 25 år!


Skönsång i Cnattes ära. Vi fick MVG i sång :)


Den underbara smörgåstårtan


Alla flickorna


Dans på Grace innan en halvtimmes promenad hem i regnet... en det gjorde det ännu skönare att krypa ner under täcket i en torr pyamas :)

Och idag har jag inte gjort många knop; kört hem och gått en kvällspromenad är vad jag har uträttat på hela dagen.

Järnmannen


God frukostbuffé för 95 kronor på Packhuset.


Skön morgon :)


På långt håll såg vi hur triathleterna kämpade 3,8 km i vattnet.


Sen gick vi och kollade närmare. Jag skulle vara genom-mör efter så lång simmning och inte upplagd för att cykla 18 mil och följa upp det med ett marathon. Imponerand är bara förnamnet!


Växlingsområdet


En cyklist i täten... på sitt första av tre varv in till centrala Kalmar.

Sen åkte vi hem medan galningarna fortsatte MINST 5 timmar till. Människokroppen är fantastisk!

Frukostbuffé

Nu ska vi iväg till Kalmar och titta på en massa järnmän som ska kämpa i minst 8 timmar. Simma 3,8 km, cykla 18 mil och avsluta med ett marathon; 42,2 km. Helt sjukt vad människokroppen klarar av :)

Och bäst av allt är att vi ska sitta på Packhusets uteservering och äta hotellfrukost med utsikt över simmarna.

Inspiration och njutning i ett!

Vad man kan äta på en fredag :)


Smörstekt sparris (förkokt 2 min) och kastanjchampinjoner med färsk persilja, chili, salt och peppar

"Långkok".
Nötkött från rulle bryndes med hela charlottenlökar och morot. Sedan hällde jag på lite vatten och kalvfond och lät sjuda under lock i ca 50 min. (Efter ca halva den tiden hällde jag på en slurk rödvin). På slutet hällde jag i matlagningsgrädde och lät den koka in. Efter ytterligare 10 min så smulade jag över getost. Klart!
Det blev rikigt gott trots att jag bara gick på känsla :)

Köttet hade nog blivit ännu godare om det fått sjuda ytterligare en halvtimma men vi hade inte planerat så bra och var hungriga:)




Kvällen avslutades med den godaste glassen som finns på denna jord!

Äkta boyfriend fit

Mina favoritjeans är fulla av hål och av modellen "boyfriend fit".

Idag kom min fina pojkvän med förslaget att jag kunde prova några av de jeans som han inte använder. Och jag hittade ett par som jag trivdes riktigt bra i. Uppvikta fyra varv och med ett skärp i midjan. Så nu har jag ett par sköna, snygga Levis-jeans i garderoben. Gratis!




Varför gör man inte sånt här oftare?

Det var hur vi sammanfattade kvällen igår.

Vi åkte ut till en sjö (ganska) djupt in i de småländska skogarna med lite korv och bröd. Det var så vackert i solnedgången och en perfekt ljummen kväll som var helt stilla.










Efterrätt: Grillat grillchips


Ser du den brinnande pinnen?








Vi hittade inga kräftor på 30 sek med en pinne som brann av tändvätska :)


Kvällen slutade tyvärr inte superkul då jag helt plötsligt började må riktigt illa, men mådde sedan bättre igen. Jag har inte lyckats lista ut varför, lite surt. Idag har jag sovit till 13 och känner mig lite tung i huvudet.

Men jag ställer in mig på att vila idag och vara tillbaka på banan helt och hållet till morgondagen då jag ska kolla in Kalmar triathlon på förmiddagen och åka till Växjö på 25-årsfest med efterlängtade vänner. Det vill jag inte missa!

Dag tre i solen

I går blev den tredje dagen i rad i solen och jag börjar bli lite brun igen. Mina vanligtvis isbjörnsvita ben har till och med bytt nyans till ljusbrun! :)


Fotograf: systersonen

Härlig lek vid hundbadet på Möllstorp. Kolla in hur Tyra (hunden) "flyger" :)

Och vet ni vad? Jag lyckades fånga en fisk i med handen! Förmodligen var det en en slö art och ett skadat exemplar men jag lände mig lite som en kvick björn i en fors :)


Imponerande? haha... snarare skrämmande :)


Tittut lillsyrran. Fotograf: V

5 avklarade km

Som lovat.
Samma kläder som vid morgonpromenaden, lite svettigare



Jag kombinerade dagens löpning med lite styrketräning vid en lekplats och rundan avslutades med 5 backintervaller. Och inspirerad av boken jag läser blev det lite andra svängar än vanligt och mycket på naturstigar.

Pronationsstöd?

Jag fick syn på den här artikeln från DN.
- En person gick till fyra olika affärer som utger sig för att kunna prova ut löparskor som passar. Hon fick olika råd hos alla fyra.

Det finns dessutom inga bevis för att det skulle vara skadligt att pronera. Och varför behöver man då skor som stödjer upp det?

Jag läser just nu "Den nakna hälsan" av Jonas Colting och han skriver ett långt avsnitt om att uppbyggda skor inte skyddar foten utan snarare förstör det naturliga löpsteget.

Och jag har Kayanos. Svindyra. Som ska skydda mot pronation. Är det dax att köpa nya skor? Det är nog det, iallafall några att varva med.




Vad man kan äta en onsdagskväll





Lax i ugn med feta och citron och stekta rotfrukter; morot, rotselleri och broccoli. Och avocado!

Solen var härlig idag också :)

Systersonen snodde kameran och tog ännu fler bilder idag. Han har ett annat tankesätt och en vilja att ta kort på allt, även detaljer och sådant som man annars inte skulle komma på tanken att ta kort på såsom insidan av en kaffekopp eller mormors mage... men bara en av de bilderna publiceras här :)
Men han lyckas ta några riktigt fina bilder.



Pappas tatuering... V:s pappa, inte min :)

Sen fick pappa ta kort på V:s tatuering :)

Man foto-ler på ett annat sätt mot ett barn :)



Dagens himmel, mest sol med ett svalkande moln då och då

Mammas kaffe

Blommorna i gräset matchar blommorna på min väska :)


Lillsyrran :) Mestadels kröp hon omkring eller tränade på att stå utan att hålla i sig. Killarna i 20-årsåldern som spelade strandtennis skulle såklart också spanas in.

Morgonträning?


Idag ställde jag klockan "tidigt", kl. 7.40 och tänkte springa innan frukost. Men jag vaknade trött med lite huvudvärk omförhandlade joggrundan till en morgonpromenad. Bättre än inget. Det är redan jättevarmt ute!

Idag blir det Öland igen. Får bli en joggingrunda ikväll efter en dag i solen, när kroppen är solseg. Så det gäller att fylla på med vatten och salter under dagen. Men jag lovar att jag ska springa minst 5 km idag!

SOOOOL

Äntligen är sommarvädret tillbaka!

Idag har jag haft en underbar dag i solen på Möllstorp. Det blir inte en tråkig sekund när gullungarna är med :)




Bästa solnings-stilen

Hejdå Pixie!



Min första bil gav mig en oslagbar känsla av frihet. Jag kunde åka vart jag ville, när jag ville.
I tre år var hon min trogna vän. Nu har hon stått och rostat i en lada. Det var inte värdigt (och inte så populärt hos pappa).
Så nu är hon borta. Mindre än ett dygn efter att annonsen dykt upp på blocket så är hon hämtad.

Så istället för skroten får hon en chans till. Två unga killar köpte bilen och de höll på med folkrace! Delarna kommer att tas tillvara och kanske får karossen åka rally! Det tror jag att hon skulle gilla. Man ska gasa på till slutet.

Hejdå Pixie! Ha det bra hos dina nya ägare :)

Dagens middag


Stekta champinjoner, sås av turkisk yoghurt, citronskal och citronsaft, stekt fänkål (skitäckligt, men det skadade inte att prova), sallad, feta, körsbärstomater, kycklingkebab från Willys
Mycket gott!

Världen ur en 3-årings synvinkel

Det började med lite poserande i mina solglas :)



Och sen ville han låna kameran... såhär kan det se ut när en treåring lånar ens kamera och tar över 100 bilder... här kommer ett smakprov :)






Hej mamma :)












Vecka 30

Löpning
Antal aktiviteter:3
Distans: 18,55 km
Medelfart: 5,43 min/km
Medelpuls: 170 slag/min

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 0

Övrigt
Antal aktiviteter: Cykelturer och promenader

"Onyttiga dagar"

4, det går åt rätt håll. Denna veckan blir det 3 och sedan ska jag hålla 2 dagar i veckan fram till jul!




RSS 2.0