Lussebullar


Idag bakade vi lussebullar på dinkelmjöl...


Min baby tycker att det är roligt att driva med mig... men såhär ser jag ju aldrig ut... haha (iallafall inte idag när jag tvingade Marcus att ta kort på mig)


Resultatet... tog såklart en (eller två) rykande färsk med ett glas mjölk :)


Och passade på att smaka Rocky road:en såklart när jag ändå hade en "onyttig dag".
Den var värd att vänta på... underbara smaker i ett!

Ja just det...

...jag har ju inte delat med mig av det största som är på gång i mitt liv...
kryssningen ska vara vår smekmånad!

Den 14 juli ska vi gifta oss :)

Jag är så glad för detta :D Så var beredda på att under våren kommer nog träningen att blandas med lite funderingar och planering inför bröllopet.


Kryssning!

Vi har idag bokat en kryssning i sommar... 7 nätter och 6 städer att se. Känns lyxigt efter många storstads-semestrar med allt på egen hand. Nu är det bara att gå och lägga sig och sedan vakna i en ny stad :)

Städer att utforska: Barcelona, Marseille, Genua, Neapel, Palermo och Tunis

Ska bli så härligt :)




Medel

I går blev det ett medelpass för första gången på "Jag vet inte hur länge" så efter ovana rörelser så har jag en massa träningsvärk...

Nästa vecka börjar träningsschemat inför marathonet (från marathon.se) så den här veckan gör jag vad jag vill.

Jag kommer att köra på programet mot 4.30 vilket kan vara ett rimligt mål??? Nu känner jag iaf att jag vill komma under 5 timmar.

Skallös paj


Idag blir det ett experiment. En paj utan skal. med andra ord skinka, broccoli, feta, tomat, champinjoner med äggstanning med örter i. Det blev gott och väldigt mättande.

Tjuvstartar

Jag eldar lite på "nedräknarljuset" redan nu eftersom det är en bra bit ner till 1:an. Jag har inte haft ett sådant sedan jag var liten så nu känns det extra mysigt.


Vecka 47

Löpning
Antal aktiviteter: 0

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 0

Övrigt
Antal aktiviteter: Prommisar

"Onyttiga dagar"

2, fredag (lussekatter, pepparkakor, godis och muffins) och lördag (dubbelfika och godis)

Omotivation blev träningsförbud. Nu är jag taggad inför nästa vecka! Känner mig redan som en otränad, mjuk soffpotatis och längtar efter att hitta tillbaka till känslan av att vara vältränad igen :)

Annan statistik den här veckan:
Blogginlägg mån-lör: 1
Blogginlägg sön: 8


Snart är det jul!

Rocky road

De senaste åren har vi runt första advent gjort Rocky Road. Julgodis från Leila Lindholm. De brukar tyvärr var slut innan Lucia :) Här kommer våra bästa rocky road -tips:

I år ville Marcus bara ha nötter i sina, men jag har marchmellows och dumle i min halva.



Första året hade vi jordnötter som det står i receptet men sen vi prövade med cashews istället så har vi inte gått tillbaka. Men pistagenötterna är värda att skala, välj inte bort dem!

Dela gärna dumlen för att fördela det goda, annars kan en bit bli nästan bara kola.

Och! Ha "riktig" choklad, gör hellre en halv sats (för ingredienserna blir dyra), med mörk blockchoklad blir det inte alls lika gott.



Jag skulle ju inte tjuvsmaka.... och det var faktiskt inte så svårt att inte ta någon, jag slickade inte ens av chokladen från fingrarna... det är skönt att vara så bestämd över något att man kan vara supersugen men inte ens överväger att ta en bit och "fuska". Jag har hittat en regel som funkar för mig, eller snarare en livsstil eftersom jag (bortsett från sommaren) har hållt i det ett år :)

Kvällens middag


Varmrökt lax med mos av broccoli och blomkål med gräddfilsås (m. citron och dill)

Supergoda smaker ihop. Moset fick jag tips av från Mira och det har blivit en ny favorit.

Dela en broccolikvist och ett blomkålshuvud och koka dem i ca 5 min. Häll av vattnet, klicka på ca 0,5 dl creme fraishe och lite smör, salt och peppar och mosa med stavmixer. GOTT :)

Friskisfest

Vi receptionsansvariga tyckte att vår grupp var värda en fest så i fredags träffades vi hos Susanne. Åt gott, drack vin, sjöng sånger, gjorde uppdrag och lärde känna varandra :)




Advent!

Det känns bra med lite ljus och julmys i höstmörkret....


Min egen adventsljusstake, enkel men jag gillar den






Ny adventsljustake, ny kan jag kassera den "klassiska" i trä


Bubblar

Nu bubblar hela veckans blogginlägg ur mig tydligen... inte så kul för läsare med en vecka utan ett inlägg och sedan mååånga på en gång... men jag får inte glömma att bloggen är för mig och inte ett måste. Det ska vara kul och kännas givande och det gör det idag! Så här kommer en varning till eventuellt nya läsare... den här bloggen har inget jämt flöde.


Sweetie för första gången

Det ser ut som lime men är en Sweetie, en söt grapefrukt. Jag förväntade mig en söt frukt med tanke på namnet... men det var verkligen grapesmak men liiite sötare...

Ingen ny favorit




Omvänd psykologi

Eftersom jag inte har haft någon lust att träna den här veckan så gav jag mig själv träningsförbud. Jag vet att jag alltid vill när jag inte kan/får. Så idag när det blåser storm så vill jag verkligen ut och blåsa omkring!!! Men jag har ju förbud.... får se om jag bryter det... haha... omvänd psykologi är inte bara för 3-åringar utan även för 26-åringar. Den stora skillnanden är att jag medvetet använder den omvända psykologin på mig själv, och det funkar!



Hej

Nu händer det iaf nått....

Blogginspiration: noll. Men den kommer nog snart tillbaka!

Vecka 46

Löpning (+ cross)
Antal aktiviteter: 2
Distans:  15,2 km
Medelfart: 5,58 min/km
Medelpuls: 160 slag/minut

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 1; styrkedelen på cross-passet

Övrigt
Antal aktiviteter: Prommisar, brottning med treåring (haha) och tvättning av bilen

"Onyttiga dagar"

2, fredag (praliner och naturgodis) och söndag (dubbelfika)

Veckans summa blev inget att hänga i julgranen eftersom jag medvetet vilade upp mig i början av veckan och latade mig igår. Nästa vecka ska det bli fler km!

Dagens mil blev dock rolig och ökade som vanligt (nu för tiden) hastighet. Den avslutande km gick på fina 4,52.
Första halvan: 31 min 40 sek
Andra halvan: 27 min 54 sek


Såhär spenderades en ett gäng timmar den här helgen... laddar krafter :) Marcus var så snäll och lekte paparazzi.

Vardagsmotion

Hade tankar på en jogg-mil idag... blev ingen, men 7 km promenad, handtvätt av bilen och 20 min brottning med en tre-åring är kanske nästan lika bra... haha

För att det ska bli slut på undanflykter: I morgon SKA jag springa en mil, minst!

Egen coleslaw


Utifrån detta....det blev väldigt gott... haha

Praliner





Livsnjutning på hög nivå :)

Vecka 45

Löpning (+ cross)
Antal aktiviteter: 3
Distans:  33,4 km
Medelfart: 7,40 min/km
Medelpuls: 155 slag/minut
Höjdstigning: 355 m

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 1; styrkedelen på cross-passet

Övrigt
Antal aktiviteter: Prommisar

"Onyttiga dagar"

2, fredag (chokladpudding och chips) och lördag (chokladpudding och godis)

Veckans hastighet är väldigt låg eftersom ett pass var intervaller och gången är inblandad och det andra var 20 km terräng i mörker... Men det är ingenting mot den väldigt fina veckosumman, låga pulsen och höjdstigningen (mina vanliga pass ligger under 50 m)!!! Supervecka :)


Vilken helg :)


Klockan halv 4 fredag: snart on my way


Framme i Götet; the birthday girl strax efter supergoda grekiska biffar och ett glas rött (eller 5) :)




Singstar hela natten... som tur var upptäckte vi på lördagen att grannarna under inte hade hämtat in tidningen på några dagar :)



Men efter en lång sovmorgon var vi laddade:

Det blev lite intervaller... men vi sparade lite energi till söndagen och den stora utmaningen


Lördag kväll. Vi kollade in de smaklösa juldekorationerna som Göteborgs stad så snällt satt upp för att sprida illamående. Hade bara alla lampor varit vita så hade det t.o.m. varit fint. (fast det var nästan mysigt ändå... haha)


Kvällen spenderades med jämna matcher i pingis och biljard.


Söndagen inleddes med att ladda all slags energi genom lyxfrulle och många timmars snack hos Mira.

Sen kom utmaningen. 20 KM!!! Så långt har jag inte sprungit på träning innan. Men haha... inte gick det att springa allt... Efter att ha hoppat på 18 km spåret i Skatås och sprungit ca 5 km på backig men jämn väg ledde spåret oss in på en stig som gick över stock, sten, spångar, rötter, lera, stentrappor i berg m.m. Det var bara att ta sig fram så fort som det gick och snart började ljuset sakta men säkert försvinna. Och: Torra skor? Vad är det? Eftersom det inte gick att kuta så tog varje km sina minutrar extra och det blev mörkare och mörkare. Till slut tappade vi bort markeringarna på träden. '

Lösningen: vi hittade en tysk kvinna som lekte frilufsliv och fick lite stöd av hennes karta och hittade snart tillbaka till stigen men nu var det ett under att vi inte stukade fötter eller i våra snubblingar ramlande helt och hållet. Äntligen fick vi syn på en grusväg. Problemet var bara att vi inte visste vilket håll som skulle leda oss tillbaka. Vi gissade och fick rätt. Efter en bit så utbrast Frida: "Jag ser ljuset"... haha...så vi kom ut på 8:an och där var det smockat med folk, klockan var ända bara 5 :) Nu hade vi drygt 2 km tillbaka.... lagom för att runda av på 2 fina mil :) Sista km gick på 5,38... kändes helt otroligt att det fanns kraft kvar i benen....

Äventyr gör livet lite roligare :)

Blev lite lerig..


Var lite euforisk efteråt... slängde mig i duschen och körde 30 mil hem, rakt ner i sängen...

Göteborg :)

Nu är jag här och trivs igen :)  Igår var det födelsedagsalas och Singstar-skrålande till 4 och idag har vi kört ett intervallpass (5*500m +uppvärmning och nervarvning). Inte bästa passet i livet men ändå :) Det bästa av två världar. Fest och träning!

Tetris

När jag kom hem från jobbet igår var jag trööött... man vänjer sig fort vid att ha lov. Kvällen var utan måsten så jag funderade på vad jag skulle göra och kom på något sätt på att jag skulle spela Tetris. Vilken klassiker. Och fast blir man. Mitt rekord igår blev runt 27 600 poäng. Någon som kan slå det?

Idag blir det ingen löpning p.g.a. lite förkylning, lite känning i högerknät, lite lathet?


Update: nytt rekord: 37 106 :)


Haha... var bara tvungen att slå Mira; nytt rekord 80 106 :)

Vecka 44

Löpning (+ cross)
Antal aktiviteter: 3
Distans:  26,4 km
Medelfart: 6,10 min/km
Medelpuls: 163 slag/minut

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 1; styrkedelen på cross-passet

Övrigt
Antal aktiviteter: Prommisar

"Onyttiga dagar"

2, fredag (lite chokladmousse) och lördag (extra allt)

Helgens löpning har gått väldigt bra. Milen två dagar i följd går alltså bra numera :) Jag har njutit av att springa och benen pinnat på bra. Men att snittpulsen ligger 8 slag över förra veckans puls samtidigt som snitthastigheten bara är 3 sek snabbare tyder på det jag har känt av; kroppen är inte hundra. Men tänk vad den ändå presterar!

Jag bygger upp mig - långt och långsamt inför att klara 4 mil och jag är så nöjd med nya trenden: Jag springer långt varje vecka och på alla passen de senaste veckorna har andra halvan gått snabbare än den första. Speciellt idag när jag felberäknade avståndet och sprang 11,3 km istället för 10 när jag inte hade så många minuter över tills jag skulle vara på Friskis igen.... :)


Och nästa helg blir det träning i Göteborg med bästa Frida!!!


Mil nr 2

Hemma 2,5 timma mellan receptionspass. Och hur utnyttjar man de bäst? Sticker ut och springer helgens andra mil.
Taggad, nja...  Bestämd; JA! Nu kör ni!

Socialiserande på en stol :)

Det var nog tur att jag startade dagen med en mil för resterande tid har jag suttit på rumpan och pratat och ätit :) Först bjöd vi på lunch här hemma och sedan underbar mat på kalas.

Milen
Kroppen kändes tung hela milen och den gick lugnt men med högre puls än vanligt. Jag har nog en miniförkylning i kroppen. Men känner mig nu pigg i kroppen och upplagd för ytterligare en mil i morgon. Milens bästa: ringa och flås-sjunga "Ja må du leva" till min kära löparvän Frida och efteråt få höra att man varit på högtalartelefon... haha

Lunchen
Jag tror att impulsivitet kan definieras som att ändra sig om vad vi skulle laga i sista minuten och sticka ner till Willys för att komplementhandla en kvart innan gästerna skulle komma... Men med gott "samarbete" (baby lagade mat och jag kollade på eventuellt Norgehus) så var maten på bordet 10 över. Ser fram emot bubbelkoppen nästa gång jag kommer till Bergen :)

Födelsedagsmiddagen
Middagen; Supergott! Trevligt att träffa nya släkt-i-släktingar. Efterrätten; perfekt! Mycket olika frukter och bär med kräm av grädde, kesella och vit choklad!



Godnatt!

Bästa tofflorna

Nej, jag blev inte så hungrig igår att jag åt tofflor. Men efter en minut i micron så värmer dessa tofflor alla is-tår i världen. Funkar som "vetevärmare" men fyllningen är linfrö och lavendel. Mina fick jag för något år sedan, men de går att köpa här.




De är dock fulla av "korn", även under. Känns som att gå i sand.

Mätt igen :)

Strax efter förra meddelandet började energin och humöret svikta. Jag blev håglös och sur. Men det var bara knappt två timmar kvar så jag höll ut. Har man bestämt sig för något så är det bara att köra på. Men nu är jag väldigt mätt igen efter ägg-pannkakor. Kvällen till ära står en smörgåstårta och drar till sig i kylen.




Egenpressad apelsinjuice

Tre timmar kvar

Det känns helt okej den här gången också.

Magen: suger lite
Kroppen i helhet: känns som vanligt, är kanske inte upplagd för att springa 2 mil men vardagssysslor är inga problem
Huvudet: som vanligt (om det nu är "pigg och altert" är en annan fråga... haha)

I går kväll tog jag en kopp te och efter den mådde jag lite illa men det gick över.
Ett dygn utan mat är ingen fara. Kroppen fixar det utan större problem. Det viktigaste är att dricka mycket.


Helgens träningsmål

Helgens mål kommer att bli att göra något som jag inte har gjort tidigare. Springa en mil två dagar i rad! Två lugna milar ska det bli, bra läge att komma in i en ny ljudbok!

Fastar igen

I somras provade jag och Marcus att fasta och tanken var att göra det igen. I morgon är båda lediga så vi passar på att köra igen. Kanske vågar vi köra på en jobbdag framöver?

Samma anledning som förra gången:
Varför?

Jag gick även tillbaka i bloggen och läste om hur det kändes i sommar:
Hur kändes det förra gången?
Vad lärde jag mig?

Vi får se hur det kommer att kännas den här gången? De stora skillnaden är att jag nyss har tränat. Jag börjar redan bli hungrig. Tid att äta i morgon: 15.00!


Tokiga?

Springa i mörker

Efter att jag kommit hem från en runda på stan i Kalmar med min "pene pige" ("söt flicka" på norska... duktig va?) tittade jag ut och suckade. Det var nästan mörkt, grått och småregnade. Jag trodde ingen skulle ta sig ut till cross-passet... packade ner kläderna i en väska och var beredd på att vända hemåt vid 5. Men folk är så duktiga. Vi blev ett litet gäng på 4 pers och idag blev det ett riktigt roligt och avslappnad pass.


Snyggofrisyren när man svettats klart och släppt ut tofsen :)




Lite lerig ska man allt vara efter ett redigt pass:)

Det är bara härligt att springa i mörker... men glöm inte reflexer!

Trevlig kväll





Jag har så härliga arbetskamrater :) Igår överraskade vi Berit och kvällens humornivå var bitvis riktigt låg... den bästa sorten... haha, satte maten i halsen några gånger :) Somnade gott efter midnatt.

Och det bästa av allt - jag tillhör ett minst lika härligt gäng till. Vad är oddsen för att man hamnar på två skolor med så så bra stämning? Flyt!

Oväntat besök?


Det är inte varje dag man får påhälsning utanför fönstret när man bor på tredje våningen. Vad gör man? Jo, man smyg-tar ett kort med datorns kamera :) Inte fan bjuder man på kaffe...

Grattis

Det här inlägget tillägnas min grymma, kära lillasyster.

Äntligen! Jag är superglad för din skull. Det var klart att du skulle bli antagen:) Annars hade de gått miste om en supertjej. Där är framåt, stark och omtänksam.
Du kommer att bli en tillgång :)


Lov!!!

Måndag, tisdag, onsdag har varit fyllda av föreläsningar, diskussioner och resonemang och jag har nog inte haft energi över till att vara finurlig på bloggen... haha om jag någonsin är det :)

Jag fick ett roligt mail från en nyträffad lärare på en annan skola som även arbetar med min sambo genom Smålandsidrotten, han skrev bland annat:

Tycker du tog tag i och drev frågorna i vår grupp på ett bra sätt. Alltid skönt när nån annan tar tag i ledarskapet och gör det bra, så man slipper att alltid vara den som driver på.
En reflektion - ni är två projektledare i er familj - hur löser ni det? ;-) Hälsa Markus! :-)

Haha... och vad glad man blir när en kollega tar sig tid att ge beröm. Det lyfter. Det ska jag definitivt bli bättre på. Det är inte bara barnen som behöver berömmas, även alla vuxna runt omkring en mår bra och växer av fina ord.

Idag har vi lyssnat på Trevor Dolan som gav ett perspektiv på beröm: Du ska berömma processen och vägen fram till resultatet.
Att ge beröm som: "du är smart", eller "du är duktig" kunde enligt forskning ge elever en bild av att intelligens är statiskt och i förlängningen hindra dem från att ta sig an uppgifter i rädsla att misslyckas. Hellre lat än dum?

Haha... hur som helst: Nu är det ledigt tills på måndag... (ja, jag har grejer som ska bli klara innan måndag men de får vänta till söndag)
SÅ: Nu är det LOV :) Och det ska inledas med att fira en kollegas 60-årsdag med en god restaurangmiddag :)

Nästa gång du tänker en positiv tanke om någon: säg den högt!


Lycka! I morgon ska jag träffa den underbara ägaren till detta benet. Hemma från Norge.

RSS 2.0