Hur man friterar egna pommes utan fritös
Jag har aldrig gjort det... bara tittat på en gång men jag har nog hyffsat koll.
1. Häll ca 4 dl olja (raps eller solros) i en wokpanna och koka upp
2. Lägg de råa potatisstängerna i oljan i 3 minuter (får göras i omgångar, alla bitar måste vara under ytan)
3. Ta upp dem med något håligt och lägg dem på hushållspapper. Salta ordentligt
4. Lägg i dem i ytterligare 3 minuter tills de får färg. Ta upp och lägg på papper igen.
5. Ät medan det är varmt... då blir det iaf godast :)
Detta bör kanske inte ätas varje helg... men gott var det :)


1. Häll ca 4 dl olja (raps eller solros) i en wokpanna och koka upp
2. Lägg de råa potatisstängerna i oljan i 3 minuter (får göras i omgångar, alla bitar måste vara under ytan)
3. Ta upp dem med något håligt och lägg dem på hushållspapper. Salta ordentligt
4. Lägg i dem i ytterligare 3 minuter tills de får färg. Ta upp och lägg på papper igen.
5. Ät medan det är varmt... då blir det iaf godast :)
Detta bör kanske inte ätas varje helg... men gott var det :)


Kommentarer
Trackback