Dålig förlorare

Blir sur på riktigt att förlora i quizkampen mot min kära man. Då kan jag ju inte gå med på att förlora Göteborgsvarvet mot mina kära systrar. Och vem bestämmer det? Jo, just det, det är nog jag... Jag ska nog ut och springa i morgon:)

Oj vad det känns nytt och tagande att tävla!
 

Pigghet

Den precis lagom störande träningsvärken gjorde att jag kände mig på gång och friskispass kändes lockande. Bilen var upptagen så jag fick sätta på rumpan på cykelsadeln och fick 9 km transport-motion på köpet. Efter medel/styrka på Friskis njuter jag nu i soffan. Pigg! och jag känner på mig att jag kommer vara vaken något längre än 9 ikväll. Iuförsig inte bara för att jag är pigg, det kanske är lite ohyfsat mot en gäst att sova.

Note to self: när du är trött och seg- skyll inte på det för att inte träna.
Träna och bli pigg (detta har jag vetat i uppskattningsvis 15 år men tydligen inte fattat det på riktigt).

Det är ju faktiskt skönt

8 km och hemmastyrka. Jag gillar ju att träna när jag väl tränar men har så otroligt svårt att komma iväg.

Men i går fick jag en ordentlig spark i baken. Min syster som aldrig sprungit regelbundet innan anmälan till Varvet sprang milen på 58 min!

Det gäller att hänga på innan man hamnar bakom. No way. Löpning är min sak. Jag ska vinna Gbg-varvet. För första gången tävlar jag mot någon annan än mig själv på ett lopp.

Om inte lite hälsosam(?) syskonrivalitet och ett helt plan med tjejer kommer ge mig löpmotivation i år så vet jag inte vad som skulle göra det.

(Och så vill jag såklart må bra också, typ viktigast av allt)

Såhär vacker blev jag ikväll!


Hårt mot hårt

Jag måste nog sluta vänta på lust och träningsglädje och tvinga mig själv att röra på mig. Då kanske den kommer sen. Plan och morot ska vara klar till helgen.

Nu blir det iaf promenad.
 

Efterrätt

 
 

 
Invigningen av en bröllopspresent ledde till en mycket god Leilas crème brulee. Efter 2 h och 45 min i varmluftsugn på 95 grader stelnade den hjälpligt och krispet tillsammans med krämigheten var en perfekt avrundning av kvällen.  
 
 

Så här tacklas du med en förkylning och shopping

Blev förkyld förra helgen i Götet. Vilade super-bra i början av veckan. Bodde i soffan efter jobbet och surplade honungsvatten.
Blev sämre.
Hade inte tid att vila mer. Jobbade, var på möten, satt i receptionen på Friskis, cyklade stan runt och var på teater med systersonen.
Blev frisk.

Tolkning? Förkylningen bestämmer själv.

Idag blev det första styrkepasset i vårt (läs Marcus) hemmagym i garaget (bilder kommer).

I morgon blir nog träningen att få alla nya roliga IKEA- grejer från idag på plats. Eller Kanske en liten löprunda. Jag har faktiskt nästan längtat.

Jag har så svårt att komma igång med träningen på allvar. Jag gillar det inte. Och jag gillar inte att alla mina kläder verkar ha krympt en storlek. Tur att de innan maran hade hunnit bli en storlek för stora. Annars hade jag fått shoppa kläder på allvar nu. Och IKEA är roligare än H&M med nytt hus vill jag lova.


Extra allt

Supergod lördagsmat. Receptet?
Extra smör i köttets stekpanna.
Extra smör och parmesan på sparrisen.
Extra mycket salt och väääldigt mycket olivolja på potatisen.

Och lite bea.

Sa jag att det var gott?


Kronärtskocka

 
 
 
Idag impulshandlade jag en färsk kronärtskocka för första gången.  Jag hade ingen aning om hur man skulle tillaga dem men hittade ett superbra blogginlägg som förklarade steg för steg. Kolla här!
 
att tugga på bladen var väl sådär men när man kom till hjärtat så var det en njutning. Detta är inget jag kommer äta varje vecka men kul att kunna göra och bladen blir lite som plockmat! 

Två timmar

Helgen var precis så bra som bara helger med goda vänner kan vara.

Fredagskväll! Grekiska tapas på Leonardo (i två timmar), en kombination av de två bästa matvärldarna. Hettade till lite och knivar flög all världens väg. Lurigt med stora chilibitar i tomatsås. De ser väldigt mycket ut som tomat.

Två timmars bowling ledde till en värdig sista plats mot två grymma flickor. Fick iaf över hundra en serie (och under 50 en....). Receptet på framgång visade sig vara att vila sig i form i fem år så jag satsar nog på det. Så se upp 2017!

På lördagen sov vi ut och shoppade= gick i EN affär och fikade i två timmar. Sen lagade vi den sociala maten tacos med bästa efterrätten; lösgodis. Härligt att träffa vänner som numera är mer och mer utspridda i landet.

På vägen hem hjälpte inte mina nya initialer mot att fastna på tåget i Borås i två timmar. Men hem kom jag och hann träffa familjen och fira pappa

Top notch!


Götelaborg!

Äntligen på väg till storstan för att träffa mina kära! Och efter en busy vecka utan träning är iaf träningskläderna nerpackade. Steg ett = duktigt. Så får se om det blir något steg två.


Dumt

Istället för att sova fastnar jag i en dålig skräckis där mördaren aldrig springer men ändå alltid är i fatt. Och tjejerna ligger under en säng och håller sig för munnen för att inte flämta högt, upptäcker att det ligger en död kropp bredvid och flämtar högt. Mördaren vänder sakta om och tjejen hade kunnat springa därifrån om hon bara inte valt att springa baklänges och snubbla över en pall. Var det någon annan som såg den?

Men hey, jag har aldrig blivit jagad av en galen mördare så deras beteende kanske är helt normalt. Någon som har erfarenhet.

But still. Kalla kårar har bitit sig fast i min ryggrad.

Något som avhjälpt det något är irritationen som uppstod när jag kollade mobilen. Hade fått ett mail från SAS om att jag nu kunde checka in på mitt flyg från Malmö till Stockholm i morgon. Vanligt namn och vanlig mailadress= inte första gången jag har fått fel mail. För att vara schysst och för att slippa ligga på en maillista om körövning i Sala eller Karin Hanssons möhippa så brukar jag svara att mailet har kommit fel. I mailet från SAS stod det dessutom en fin liten text som meddelade mig om att det SKULLE jag minsann göra om mailet hamnar fel. Problemet var bara att det var skickat från do not reply. Jag letar på hemsidan. Ja, så ambitiös är jag tydligen vid halv 2 på natten. Hittar ingen mailadress. Känner att den jävla Sara Nilsson som skrev fel får skylla sig själv. Och SAS är dumma i huvudet. God natt!


36 koppar kaffe

Idag har kusiner, mostrar och fler kusiner varit här på frukost och fika. Vi har druckit kaffe.


Antiklimax

När man har slut på veckans "onyttiga dagar" och man är sugen på något gott. Då bestämmer man sig för att äta en passionsfrukt. Tar fram en kniv. Delar den i 2 delar.

Och den är tom!


Gott vin

Det här vinet blev jag bjuden på och onykter av i Halmstad i somras. Sparade det i mobilen i en nyskapad mapp som jag kallade goda viner. I veckan inhandlade jag vinet och förstår nu vad jag menade. Mycket smakrikt med en rund och mjuk eftersmak.

Rekommenderas!

Idag blev det även svett i form av dammsugning (suger inte bara damm utan även glädjen ur en), promenad, 5 km joggning, gräsklippning och räfsning

Höstlov

Jag älskar höstlov. Trots att jag jobbat tre dagar har jag känt mig ledig hela veckan. I tisdags bjöd en kollega på mat och vin och igår myste jag och Marcus med trerätters på Larmgatan 10 och Skyfall på bio. 
 
Idag har jag sovit ut och haft Hollywood-fruar-marathon!
 
men träningen... Den tar vi i morgon!

RSS 2.0