Knivar för en mästare

Varför får jag alltid blogglust när jag inte har tid... haha... om 45 min ska jag hämta mina systrar och vi ska ut och äta och gå på bio i Kalmar (the girl with the dragon tattoo). Så jag måste verkligen hoppa in i duschen nu. Men jag har iaf laddat över alla bilder och det brukar vara steg ett.

Och den senaste bilden var på dagens inköp/inbyte... världens bästa knivar! Vi köpte ett set som kostade 2000 men det var 20 % på allt i butiken så de gick "bara" på 1600. En investering. Var tvungen att skära en körsbärstomat och njuta av hur knivarna bara glider genom skalet och hackar så fint, så fint!




Jag var inte ens sugen på tomat så jag slängde den... haha
Nu blir det nog kul att hacka i några dagar iaf....

För att hacka grönsaker längtar jag efter. Det här sockerpumpade sofflivet gör mig sjuk (kanske inte bara därför jag är förkyld men ändå) och trött. Nu ska jag bli frisk och efter nyår (i övermorgon) börjar en mer hållbar tillvaro!

Återhämtning

Förkylningen har hoppat på mig fram och tillbaka under julhelgen så just nu så gör jag inte så mycket mer än att äta och vila (och gå på kalas). Sprang 12 km dagen innan julafton men sedan dess så har det varit stilla.

Vi är precis hemkomna från en natt på Kosta art hotel. Underbart vackert med glaskonst överallt. Badade i varm pool ute men även i den stora som var 17 grader vilket kändes som 5! God mat och hög kvalité hela vägen. Sen blev det ju lite outlet-shopping idag såklart :)

Bilder från julhelgen kommer...

GOD JUL

Kalasveckan fortsätter. Och det är fint! Idag fyller bästa babe år och vi firar för fullt. Han känner sig som en gris när jag kallar honom det. Men du är ingen gris babe!.... haha

Och: jag ska eventuellt vara tomte i morgon! Och på allvar försöka vilseleda barn... passar mig som lärare perfekt!



Nu ska jag sluta blogga och återgå till kalas nr 5 av 8 :)

Granen

Nu är den på plats och dekorerad.

Vad ska en gran ha? Ljus, dekorationer (kulor) och stjärna.

Här har ni allt i ett: En dekorativ ljusslinga i form av stjärnor :)




Julgran

Tidigare har vi haft minigranar. I år är det dags för den första stora :)


Julen 2009

Så... idag har jag varit gått i skogen i 45 minuter med min pappa. Nostalgi på hög nivå. Vi vandrade runt en stund men till slut hittade vi en gran som jag sågade ner och bar genom skogen bort till bilen (jag insisterade)

Den är inte den rakaste eller tätaste men den är hämtad med kärlek och svett.

Nu ligger den i hallen och torkar till sig. Bild kommer när den står på plats.



Vecka 50

Löpning

 

Enligt schemat

Enligt verkligheten

Antal rundor:

3

3

Distans:

22 km

22 km

Medelfart:

6,30 min/km

6 min/km


Medelpuls: 157 slag/minut

Summa: Som schemat men snabbare tempo.

Alternativ träning
Styrka: 15 min

"Onyttiga dagar"
2, onsdag (lussebullar) och lördag (pepparkakor, lussebullar och julgodis)

Fixat målet!

Efter höstens mest sötsugande vecka: Nu är klockan 22.30 och jag är påväg att lägga mig så nu vågar jag säga: Jag fixade målet!
Att inte äta godis, kakor, chips m.m. mer än två dagar i veckan hela hösten.

GÖTT!

Nu är det kalas efter kalas men jag vet redan vad mitt nyårslöfte kommer att vara.


Såhär får socker mig att känna! Som en vampyr som inte kan få nog. Det symboliserar dessa godishuggisar extra bra :)

(Champs Elysse i bakgrunden! Paris var så underbart!)

Absurt halt

Efter mina timmar i Friskisreceptionen och kalaset för farmor som fyller 75 år idag så skulle jag bege mig ut och springa. En mil stod det på schemat. Det var bara att byta om och bege sig ut.

Men jag kom ingenstans! Fick knata framåt med hela foten i backen. Det var IS-bana överallt. All fart som skulle ta mig framåt förde bara min fot bakåt istället. Jag insåg att grusväg var det enda underlaget som skulle fungera vilket resulterade i tre varv runt Linneasjön men efter att ha tröttnat på att stappla fram på asfaltsdelarna så valde jag att springa fram och tillbaka mellan "sporthallen" och campingen, en sträcka på 800 meter tre gånger...

Pannbensträning! Allt går.

Och: tips på broddar/dubbar som funkar tas gärna emot :)


Det skulle vara skönt att "flyga" fram över snö och is :)

Vecka två

Andra veckan på träningsschemat går mycket bättre. Jag är mer bestämd och är medveten om att vädret inte är så farligt när man väl är ute.

Idag blev det 7 härliga km. Regnet höll uppe. Musiken var bra. Benen rullade på. Astman har hållit sig undan länge (peppar, peppar, ta i trä). Knät håller (peppar, peppar, ta i trä). Jag har svårt att hålla mig till det långsamma tempot (6,30/km) i träningsschemat men så länge jag låter kroppen springa i ett bekvämt tempo så hoppas jag att jag inte kommer att slita ut mig.


Det går bra att springa i regn (från i tisdags)

PS: Julkalendern kom upp i förgår morse, men seeent. Det blev morgon-stylingen som fick lida för det.

PS2: (inte Playstation 2.. haha) I morgon är det dags att ge sig ut i julkaoset och handla alla julklappar! Wish me luck.



Sötsug



Jag skulle aldrig ha skrivit om hur nöjd jag var som klarat av min "2 dagar i veckan -regel" för det var ju faktiskt en vecka kvar. Efter goda lussebullar som bostadsbolaget bjöd på i onsdags och inplanerat kalas på söndag så måste jag låta bli att knapra socker både fredag och lördag....


...så nu sitter jag och knaprar lite russin och håller ut.


Har jag klarat hela mörka hösten så ska jag väl klara två små dagar till!

Men svt då...

Min morgontradition hela december har varit att titta på Tjuvarnas jul tll frukost. Eftersom jag åker hemifrån vid 7 varje dag så har jag kollat på svt play där varje avsnitt har kommit upp vid 6. Men inte idag...

Var är avsnitt nr 15.... :(

Tjuvarnas jul ger verkligen julkänsla och är en riktigt bra julkalender. Ge mig avsnitt 15 NU!

Regn

'
Jag kämpar fortfarande mot det tråkiga vädret. Det är inte lätt att ta sig ut. Men i söndags och idag har jag haft en helt annan beslutsamhet. Jag tillåter inte mig själv att börja förhandla med mig själv. Så med en keps, regnjacka och musik i öronen körde jag 5 snabba km :)

Efter en snabbdusch blev det en stämingsfull Luciahögtid i Nybro kyrka. Små barn är så söta när de lussar och se stora var så duktiga :)

Helgen

Ronneby brunn var supermysigt. Vi hade tur och fick rummet redan vid 11 och det var stort!



Jag kan verkligen rekommendera massage med heta stenar. Det kändes som vanlig massage med handlovar men var härligt varmt på hela ryggen.

Efter behandlingen slappade vi i SPA:t i flera timmar... det blev som en härlig sommardag när man bara badar och slappar i en solstol.



Julbordet var supergott och showen (The Playtones) var lättlyssnad. Jag hade för det mesta ingen aning om det var deras egna låt eller en cower men det gjorde inget.


Haha... ser inte alls gott ut ju! Men det var det :)


Våra platser var väldigt långt bak men fördelen med det var att man kunde sitta och snacka eller röra på sig utan att det störde.

Härligt att det blev av!

Vecka 49

Eftersom jag har påbörjat träningsschemat inför marathonet så kommer veckosummeringarna att se aningen annorlunda ut framöver.

Löpning

 

Enligt schemat

Enligt verkligheten

Antal rundor:

3

2

Distans:

18 km

14 km

Medelfart:

6,30 min/km

6,15 min/km


Medelpuls: 158 slag/minut
Summa: Minus 4 (kompenserat med box)

Alternativ träning
Boxpass

"Onyttiga dagar"
2, torsdag (lussebulle och Rocky road) och lördag (pepparkakor och julgodis)

Nu har jag inlett den sista veckan med min "onyttigt-2-dagar-i-veckan-regel". Sen har jag klarat av hela hösten också. Jag är så stolt över mig själv. Jag KAN bestämma mig för något och genomföra det :)
Men från nästa vecka ska det bli skönt att proppa i mig pepparkakor, lussebullar, julgodis och allt annat som hör julen till. Med tanke på att det blir 7 kalas på 8 dagar med start på söndag så passar det bra att målsättningen är uppnådd. Är ganska säker på att jag kommer att köra vidare på regeln. Jag mår bra av den!


SPA-helg

Snart kommer svärmor och hämtar upp mig (och svägerskorna?... är dålig på sådana namn men det är Marcus syster och hans brors sambo iaf :) )... helgen ska spenderas på Ronneby brunn.
(ska bara hinna packa först... alltid ute i god tid... haha, men jag har en halvtimme på mig och ingen aning om vad jag ska ha på mig ikväll... kommer nog att sluta jättebra och panikfritt... hm)

Det kommer att bli så härligt att börja dagen med en "het-sten-massage", träningsvärken i ryggen efter boxen är inte så farlig som jag befarat (än...). Sedan slappa på spa-avdelningen och efter att ha gjort sig fin på rummet så är det dags för julbord och julshow. Och en natt på hotell med den självklara frukostbuffén!

Nu ska jag iväg och fortsätta att mysa runt i en morgonrock och njuuuuuta :)


POW!

Jag sköt ju upp löpningen igår och tänkte springa idag istället. Men jag vill inte. Jag känner verkligen inte för det.
Marathonet känns så långt borta. Men om det är så här tufft att komma ut 6 km i 5 plusgrader och dagsljus så kommer det här inte att gå bra. Jag vet att jag inte kommer att kunna börja träna mot 42 km till våren. Jag måste börja nu!

Men! Jag har också sagt till mig själv att jag kan anpassa träningsschemat så att det passar mig. Så nu har jag bokat in mig på box-pass i kväll. Det får det bli istället :) Då blir det träning idag och sen så får jag fundera över vad jag verkligen vill och hitta inre motivation. Men idag ska jag banka mig helt slut. POW! (hoppas jag inte har för mycket träningsvärk på massagen med varma stenar i morgon)

Och sen måste man ju ta steg nr två också....

....men det gjorde jag inte idag.

Enligt träningsschemat skulle jag springa 6 km idag. Jag velade länge men när jag bestämde mig för lussebulle, Rocky road och filmen Bad teacher tillsammans med baby så var det riktigt skönt.

Så jag känner att det var rätt beslut.

Så i morgon ska jag bara hinna med:
- Jobb 1,5 timme efter det att jag normalt slutar (haha... fast jag ska inte klaga eftersom jag slutar vid 12 i vanliga fall på fredagar)
- en sväng runt systemet
- ut och springa (för det slipper jag inte)
- städa 114 kvm
- packa inför helgen på SPA :)
- laga mat
- fredagsmysa!

Men det var det värt (så känns det iaf just nu... haha)

Godnatt!

En lång resa börjar med ett litet steg

Idag inleddes träningen på träningsschemat...

Men taggningen från igår fanns inte kvar idag. Jag började med att skjuta upp passet till efter middagen. Sen kände jag en stark ovilja att gå ut och tänkte att det skulle vara kallt, mörkt och halt.

Men jag tvekade aldrig. Man kan inte kompromissa med det första passet på den första veckan. Då kan man lika gärna skita i allt ihop.... så jag tog mig ut.



Så vad hände med mina undanflykter?

Var det kallt? Ja, men med vintertights, 4 lager tröjor, mössa, halsduk och vantar så frös jag inte alls. Egentligen är en minusgrad och vindstilla bra löparväder. Och till snöstormsdagar finns ju alltid löpband.

Var det mörkt? Jo visst det är det ju vid den tiden. Men som tur väl var så har kommunen ännu inte sparat in på alla gatlampor så det var inga problem att se var man satte fötterna.

Var det halt? O, ja. Men med "barfotaskorna" som har bra mönster så var fästet hyffsat. Visst far fötterna lite hit och dit men det går att jogga på!




Rundan skulle varit 4 km och ett tempo på 6,30 min/km men efter en felräkning på banan blev det 5 km... men typ rätt tempo, och det var nog tur eftersom det var svårt att springa snabbare i halkan. Att "fuska" åt plus-hållet måste väl vara okej? Haha...

En dag...

I dag blir jag inspirerad av Mirandas inlägg om att göra det som man drömmer om! Och lösningen på att få det gjort är att inte tänka att "en dag ska jag...." utan bara boka in det!

En dag ska jag springa ett marathon! Ja, och den dagen är den 2:a juni 2012!

Målet 70 mil i år....

... blir på grund av de två föregående veckornas träningsolust ganska ouppnåeligt... men men.... jag ska komma nära!

Nu är jag taggad på nya träningsschemat inför marathonet. Nu börjar det på riktigt. I höst har det varit långt till alla lopp och handlat mest om att hålla igång. Men nu börjar det!!!

Programmet inleddes idag med : en vilodag!

Men annars ser veckan ut som följer:

Tis: 4 km på 26 min
Tors: 6 km på 39 min
Sön 8 km på 52 min

Så med andra ord; en lugn start. Framför allt tempot. Men jag ska försöka följa det så gott det går. Ska jag orka och hålla hela programmet fram till juni så gäller det att köra riktigt lugna pass också!


NU KÖÖÖÖÖR VI!



Hur man friterar egna pommes utan fritös

Jag har aldrig gjort det... bara tittat på en gång men jag har nog hyffsat koll.

1. Häll ca 4 dl olja (raps eller solros) i en wokpanna och koka upp
2. Lägg de råa potatisstängerna i oljan i 3 minuter (får göras i omgångar, alla bitar måste vara under ytan)
3. Ta upp dem med något håligt och lägg dem på hushållspapper. Salta ordentligt
4. Lägg i dem i ytterligare 3 minuter tills de får färg. Ta upp och lägg på papper igen.
5. Ät medan det är varmt... då blir det iaf godast :)

Detta bör kanske inte ätas varje helg... men gott var det :)




Vecka 48

Löpning
Antal aktiviteter: 2
Distans:  ca 13 km km
Medelfart: 6,05 min/km
Medelpuls: 161 slag/minut

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 1, medel

Övrigt
Antal aktiviteter: Promenader

"Onyttiga dagar"

2, onsdag (nybakade lussebullar och Rocky road) och fredag (lussebulle, choklad och pannacotta)

Löpningen den här veckan har bestått av ett misslyckat maxpulsförsök och en delad mil idag. Första delen var en trevligt tjatter-runda med min syster och efter att ha kallnat till under cykelturen hemåt så höll jag på att nöja mig där men när jag tvingat mig igenom ytterligare en km så rullade benen på och jag kunde runda av med en fin mil.

Nästa vecka börjar jag på marathon.se:s träningsprogram mot 4.30. Det börjar ganska lugnt med tre pass på sammanlagt 18 km men ökar ganska snabbt i distanser. Grundprogrammet är gratis men betalar man 340 spänn så får man:
- Utförliga beskrivningar av träningspassen
• Instruktionsvideor med Anders Szalkai för träningsmoment
• Möjlighet att få träningsråden per E-post varje dag
• Aktuell veckokommentar
• Eget konto för att logga träningar. (Fungerar även efter programmets slut).
• Möjlighet att ställa frågor direkt till tränarna

Känns inte värt det? Är det någon som har köpt hela programmen. Rekommenderas?




Hemmagjord McDonaldsmat

Men det känns såååå mycket bättre att fritera sina egna pommes (inte just jag då... vi har besök som står och håller på att fritera) och platta sina egna hamburgare (inte just jag då... det har Marcus gjort). Ser mycket fram emot kvällens middag och Lalehs dag i "Så mycket bättre". Jag har iaf skivat tomat och gurka!










Jobbfest

Gårdagen var supertrevlig med både vin och chokladprovning. God mat och efterrätt (saffranspannacotta med pepparkaka)... och bara en massa snack om allt mellan himmel och jord.



Bästa vinet: Det jag hade med mig. Rawson´s retreat röda :)
Bästa chokladen: Den mörka med havssalt :)
Med: Bästa kollegorna!


RSS 2.0