Piggare

Nu börjar energin äntligen komma tillbaka efter förkylningen. Har t.o.m. varit lite rastlös ikväll.

Vecka 12

Löpning
Antal aktiviteter: 1
Distans: 7,68 km
Tid: 49,39
Medelfart: 6,24 min/km
Medelpuls: 167 slag/min

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 2 (Spin och corespin)

"Onyttiga dagar"
: 2 (fredag och lördag)


Positivt: jag har sprungit denna veckan även om knät var lite ömt och jag fick varva med att gå på slutet. Men lågt tempo men hög puls känns inte helt bra. Jaja... nu ska jag bara bli av med den här förkylningen så att jag får in lite träning i nästa vecka också!


Elgens running club <3

Jag har haft en mycket bra helg!

Efter jobbet satte jag och baby oss i bilen och tuffade över till andra kusten. Väl framme lämnade jag av honom i Majorna och körde över stan till Redbergsplatsen. Fredagskvällen spenderades med Frida och god hemlagad mat och ETT glas vin och därefter däckande i soffan. OBS! Micra inte honung - den exploderar, även om förpackningen är öppen det bara är lite kvar i botten!



Lördagen var solig och skön. Frida och jag började dagen med att ta en sväng in till stan. Jag analyserade mitt löpsteg hos "löp och sko" och fick svaret att jag pronerar ganska normalt, lite mer med höger fot än med vänster och fick även svaret att de skor som jag impulsköpte på mellandagsrean för 1500 kr var perfekta för mig. Ibland ska man ha flyt... (ibland?)

Efter en snabblunch så var det dags att åka hem och klä om för att ge sig ut på första gemensamma träningspasset med klubben. (Träningshelgen tjuvstartade på fredagskvällen men då var det bra 2 som kunde vara med).

Elgens running club startade på skoj när jag och Frida skulle springa Midnattsloppet och sen har vänner och vännerns vänner hakat på så nu är vi 9 goa brudar som gillar att springa. Åtta var med i helgen... helt underbart!

Vi hade planerat för intervaller men många var mer upplagda för ett lugnt långpass så det fick bli lite varierat. Alla tog sig runt 8:an i olika takt och några lite fram och tillbaka. Vacker omgivning, vackert väder och trevligt snack.

Jag kunde nästan springa 8 km utan att få för ont. Framsteg. Men det kändes surt att ha tappat "löpsteg" och lite kondition. I fortsättningen ska jag springa en gång/vecka och spinna 2 ggr/veckan.

Sen åkte vi hem, slappade och svidade om innan vi tog vagnen till Bitter i Linné. Vi var där 19-24 och hade riktigt trevligt. Vi måste vara världens bästa running club :)

Erika och Elgen herself

Magda och jag (sjukt god mat)


Efterrätten chokladfondue!

Nu saknar vi bara snygga klubbtröjor till Varvet

Jag var dålig på att ta kort :( och fick inte med alla

På söndagen blev det ingen löpning för min del. Knät kändes ömt och en förkylning var på väg. Det var ett bra beslut att inte springa eftersom förkylningen har knockat mig helt idag.

Men söndagen var trevlig ändå med frukost hos en vän och lite häng i Majorna där jag hämtade upp baby innan vi tuffade hem igen.

Götelaborg

Jag trivs bra i kalla, klara, soliga Göteborg :)
Under inledningen av träningshelgen begav  vi oss till Skatås för att springa. Det gjorde ont i knät/utsidan av benet delvis; men blandat med lite gång så kom jag iaf nästan 8 km idag. Känns lovande. Nu blir det fix inför kvällen och middagen med vår fina "Running club"


Varför är jag inte förvånad...

Idag har varit en sån där dag då huvet inte riktigt hängt med... eller alla mina dagar är mer eller mindre sånna men idag har huet verkligen inte snurrat hela varvet...
  • Idag hade vi studiedag och då var jag såklart tvungen att ha med mig matlåda vilket jag totalt har glömt, och i "skogen" finns ingen affär... men jag kommer på detta ca 20 minuter innan jag ska åka och hinner slänga ner en blandning av banan, avocado, kokt ägg, nötter och russin. Funkade som lunch, höll mig mätt:)
  • När jag skulle hem från jobbet (2,5 mil utanför Nybro) åkte jag UTAN husnycklarna... men Marcus var hemma när jag kom hem och mina fina jobbarkompisar som också bor i Nybro fick syn på dem, tog med dem och lämnade dem till mig
  • Jag la i en maskin tvätt och märkte efteråt att jag inte lagt i något tvättmedel... men det var en maskin som bara behövdes "fräshas upp" så det får räcka att sköljas i vatten den här gången
  • Jag låste in nyckelkortet till garaget i garaget... men vi har ett extra så jag kan komma in och hämta det
Kommer jag någonsin "lära mig" när allt ändå löser sig bra?


(Kan nämnas att det här är andra gången den här veckan som nycklarna blev kvar i "skogen". Tidigare har jag inte glömt dem där sedan jag började i oktober...)

Nu ska jag packa inför helgen i Göteborg, det blir spännande att se vad jag får med mig eller inte får med mig :)


Clueless?

Corespin

Igår var jag på corespin vilket gick sådär. Den delen med hopp och studs i passet vågade jag inte ta del av så jag fick "göra en tant" och gå på stället istället för att hoppa, men hellre det än att paja knät nu precis innan träningshelgen. På spin-delen efter började knät "knäppa" vid varje varv. Det var en ny företeelse? Det gjorde inte ont och jag hade inte ont efteråt så jag hoppas att det inte var någon fara.

Det lär jag märka om 40 minuter när kvällens spinningpass tar vid.

Jag har iaf härlig träningsvärk i magen idag. Det var länge sen!


Hemma och vänder

Jag är redan hemma från jobbet, skönt, men nödvändigt för snart ska jag iväg igen och kommer inte hem förrens efter 9.



Idag ska jag
1. sitta i friskisreceptionen och ha en tjej som går bredvid
2. gå på verksamhetsråd på friskis
3. träna corespin 75 min
4. titta förbi hos mamma och pappa som precis kommit hem från 2 veckor på Guadaloupe och dessutom så fyller mamma år idag :)


Bild jag fick från föräldrarna, utsikten från deras balkong... underbart vackert!

Grattis på födelsedagen mamma!

Grattis på födelsedagen mormor! (Japp mormor fick mamma på sin födelsedag)

Ingen träning idag...

Som jag nämnt tidigare så är det mycket som måste falla på plats för att träningen ska bli av. Man ska ha tid och kroppen ska vara med på noterna.

Idag blev det ingen träning av ytterligare en anledning. Trots att jag bokade mig på spinningen till idag i söndags (första dagen man får boka) så fick jag bara en reservplats och jag kom till reservplats 1 men inte längre. Och det är inte bara att "ta ett annat, mindre populärt pass" eftersom det bara är ett spinn-pass om dagen de flesta dagar.

Jag hade tankar på att gå och simma istället men det blev inget med det, var för inställd på spinning och sur över att inte kunna springa.

Vecka 11

Löpning
Antal aktiviteter: 1
Distans: 2,4 km
(Test av knät)

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 2, Spinning torsdag och söndag

Övrigt
Antal aktiviteter: 1, simning

"Onyttiga dagar": 2 (onsdag och lördag)

Nu har jag kommit igång med träningen igen. Längtar efter ett piggt knä! Ska till Löp och sko och analysera löpsteget i helgen när jag ska till Götet. Bara jag spinner ordentligt så ska det nog gå det här.



Idag blev det pizza :) Köpt!



Problemen med gyros/kebab-pizza

Detta brukar vi göra

- För mycket mat
Lösning: Dela på pizzan

- Mycket ost med för mycket fett och kcal
Lösning: Be om en pizza utan ost, på en sån här pizza känner jag faktiskt inte ens om det är någon ost på eller inte

- Fett fläskkött
Lösning: Be om magrare nötkött. Är dessutom mycket godare


Det som följer brukar vi inte göra

- För mycket ljust bröd
Lösning: fråga om de har fullkornsbröd, (ska faktiskt höra nästa gång, man vet aldrig)

- För mycket sås
Lösning: be om såsen bredvid så kan du själv välja mängden (men mycket sås är ju faktiskt mycket gott)


OCH: Välj den kebebpizzan med sallad på!

Blir det nyttigt nu? Nja... men nyttigARE och fortfarande gott

Söndagslunch



Tips för att en sallad ska vara god och inte tråkig:
olivolja
vinäger
fetaost
parmesanost
salladskrydda
färska örter
torkade örter
nötter/frön
pressad lime
dressing (hemmagjord guacamole eller bara cremé fraiche med lime+salt+peppar)
vinegrette

Men inte allt på samma gång!

Vårvärme



Vacker promenad i vackert väder och en kopp kaffe hos en kär vän på vägen :)

Mysig lördagskväll i stou-staun

Vi åkte in till Kalmar och började med att köra runt lite och titta på olika bostadsområden. Det är synd att husen i Kalmar är så dyra för det är en väldigt vacker stad.

Vårsol och roliga accesoarer. Älskade solglas och nya stora ringen.


Boholmarna


Boholmarna

Sedan blev det middag på Zorbas. Prisvärd buffé men standarden har sjunkit sedan jag var där senast och den mysiga grekiska musiken var utbytt mot R&B. Och de hade inte alkoholtillstånd?!


Sedan kollade vi på "King´s speech". Den handlade om prinsen/den nyblivne kungen i Storbrittanien mellan 1:a och 2:a världskrigen som hade problem med stammning. Det hände inte jättemycket i filmen men den blev ändå aldrig långtråkig. Smårolig och tänkvärd.

Det säkra före det osäkra

Var ute och sprang idag. Målet var 5 lugna km och pigga ben. Men benen kändes konstiga... kan vara för att jag kände efter vid varje steg. Efter knappt 2,5 km började det dock kännas lite extra i knäna. Jag var kanske överdrivet försiktig men jag vill inte riskera något och hamna på ruta ett igen så det fick bli en promenad hem istället. Surt. Jag stretchar nästan varje och och smörjer med voltaren. Nu vill jag kunna springa! Jag vill ju mosa min tid från förra året och om det fortsätter såhär kankse jag inte ens kan ta mig runt.... vill inte ens tänka den tanken. Så tråkigt.

Solen gjorde det dock lättare. En rask promenad på årets första vårdag i strålande solsken var inte helt fel.

Nu blir det spinning för fulla muggar hela veckan innan träningshelgen i Götet nästa helg. Håll tummarna för att knäna är pigga då!

I kväll blir det bio och äta ute i Kalmar. Efter gårdagens "pizza" är vi inte så sugna på att laga något :)


Från hotellrummet förra helgen.

Hemmagjord pizza fick bli pasta med gratinerad sås

Vi hittade ett recept på en nyttig version av hemmagjord pizza. Här kommer tillagningen i bilder.


Basen till tomatsåsen. Morötter, skållade och skalade tomater, vitlök och rotselleri.
(Om det bara står selleri i ett recept, menas då stjälkselleri eller rotselleri? Jag gick på morötterna och gissade på rot)

Detta skulle sedan mixas ihop...

Detta säger sig självt... funkade inte så bra. Fick ta fram den svaga stavmixern och hålla på i en evighet för att få det slätt.


Så här såg det ut innan den åkte in i ugnen.


Såhär gott såg det ut efter att den åkte ut ur ugnen. Men botten på dinkelmjöl som vi jäst i en timma blev trots extra tid bara degig, platt och blöt = inte ätbart.

Lösningen fick bli att koka lite pasta och skrapa av fyllningen och ha den som pastasås. Ätbart men inte gott. Tomatsåsen påminde mer om en morotspure än en tomatsås.

Tanken var god. Men detta gör vi inte om.

Kvällen fortsatte med ett utspillt rödvinsglas med stänk på vit tapet och tappad tomatsåsig slev på mattan.

Jag har haft bättre fredagskvällar....
Men vinet var gott! (vill du hitta det, leta efter en ängel)

Håller knät?

Idag ska jag prov-springa 5 km i lugnt tempo. Håll tummarna för att knät håller sig lugnt!

Jag ska nog inte ha något...

Det är när man säger så som man kommer hem med mängder som detta:


JC
Jag plockade först på mig 5 par strumpor med olika motiv men kom sedan på hur jobbigt det är att matcha ihop dem efter tvätt och tog istället 5 likadana!


Söt topp, New Yorker


Roliga accesoarer från Gina, handskar, ring och armband


HM


HM Härlig vår/sommar-klänning


Prioritering

Idag avbokade jag spinningen och åker in till Kalmar och shoppar lite istället. Kändes rätt att prioritera så idag :)

Men jag var lite duktig och bokade in mig på spinning på söndag istället.

Spinning

Idag blir det spinning igen. Och i morgon. Har fått tillbaka lite energi:)
Fast, i det här fallet har det nog faktiskt mest handlat om att ha tid... det är mycket som ska falla på plats för att träning ska bli av!

Grattis kära syster

Idag fyller min lilla syster hela 21 år.... konstigt, hon börjar komma ifatt mig för jag fyller väl 23 i maj.... hm eller 26 var det ja :)



Efter jobbet slängde jag ner bikinin i en påse och begav mig till simhallen med nämnda syster. Vi simmade en bit och satt de obligatoriska 10 minutrarna i bubbelkoppen.

(Mitt minne funkar väldigt speciellt då jag kom ihåg att ta med ett hänglås för första gången i mitt liv men var påväg ut utan något betalmedel (lapp från jobbet) med mig. Men mitt sista-minuten minne har blivit mycket utvecklat genom åren av tankspriddhet så det räddade mig även den här gången.)

Efter en kort sväng hemma (och även en på stan för att köpa present som jag faktiskt hade tänkt ut i förväg men inte hunnit köpa...) så var det våffelkalas för att fira syster. Mycket gott måste jag säga!

För att jag för den 11:fte veckan i rad ska kunna hålla mig till "bara onyttigt 2 ggr i veckan" så skriver jag här och nu att jag inte ska äta något onyttigt på fredag nu istället. (Jag är dålig på det där med inre motivation... hehe).

Dagen avslutades med receptionsmöte på Friskis i 20-21.30. Hann med otroligt mycket idag efter jobbet :)

Fullt upp

Jag har inte haft så mycket tid över de senaste dagarna så bloggen har inte prioriterats men det borde lugna ner sig snart. (På gång; heltidsjobb, rekryteringsprocess på Friskis, extrajobb för Smålandsidrotten, träning och någonstans därimellan vardagssysslor)

Att jobba i helgen var superkul men jag är lite sliten och har vaknat varje morgon och tänkt att "idag måste det vara fredag"... men det har det inte direkt varit än... så det ska bli skönt att vara ledig i helgen! (och ändå sov jag 11 timmar i min hotellsäng lör-sön, somnade innan melodifestivalen var avgjord vid 21 och kunde sova till 8)

Vecka 10

Löpning
Antal aktiviteter: 0

Gym
Antal aktiviteter: 0

Gruppträning
Antal aktiviteter: 1 Spinning

Övrigt
Praktikpass under kursen. Var bara med på vissa delar men det räckte till träningsvärk här och där :)

"Onyttiga dagar"
: 2 (fredag och lördag)

Ja, nu var vi här igen... ingen löpning, surt!
Senare denna veckan ska jag iaf pröva att springa ca 5 km. Håll tummarna för mig!

Och i morgon ska jag inviga mitt "simma gratis en gång i veckan"- kort och köra några längder.

Första dagen som kursledare

Jag har profilkläder
Jag bor på konferenshotell

Jag är kursledare :)

Dagen har gått bra och varit rolig.

Snart är det middag sedan blir det egentid och mys på hotellrummet framför finalen av Melodifestivalen, den första delen som jag förmodligen kommer att se nästan hela av. Det är nu det spelar roll vem som vinner. Men jag tycker ärligt att det inte finns något bidrag som jag tror kan hävda sig i Europa.


Rutten sjöjungfru?


Kommentar från M 110311

Kursledare

Snart ska jag gå och lägga mig för i morgon ska jag gå upp tidigt och åka till Växjö och vara kursledare=D

Jag känner mig förberedd och det kommer att bli superroligt!


Jag har antiinflammatoriska egenskaper....


Antiinflammatorisk (vilket långt ord!) gel avslutar numera varje dag.

Om det hjälper? Vet ej, hur skulle det ha kännts utan gelen?
Men knät känns bra så än så länge kör jag vidare på daglig stretch och insmörjning.

Jordgubbar = en känsla av sommar


Jordgubbspaj med vaniljkesella fick avsluta kvällen.


Värdiga vinnare av ett mycket bra program.
Let´s dance... vad är det? Jag kan inte avgöra vad som är bra dans.
Jag kan däremot imponeras av vad som är enorm allmänbildning.
Det enda dåliga med detta program är att det nu är slut.
Luuk och Lindström har gjort ett ypperligt jobb i att ta över programmet. Enligt mig så blir det bara bättre.

Det godaste jag någonsin ätit?

Vill ni laga något riktigt gott så gör det här. Underbara smaker som lyfte varandra! Min baby lagade medan jag jobbade klart det sista inför helgen som kursledare på konferenshotell (jag?).
(ja, vi äter mycket lax:D)



Lax med getost, äpple och honung
  • 300 g laxfilé i bit
  • 1 grönt syrligt äpple
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1/2 msk olivolja
  • 100 g getost
  • salt och grovmalen svartpeppar

Vinägrett

  • 1 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk vinvinsvinäger
  • 2 tsk citronjuice + rivet skal av en halv citron

Gör så här

1. Stek laxen med lite salt
2. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
3. Precis före servering, grovriv äpplet och smaksätt med citronjuice, 1 krm salt, 2 krm svartpeppar och olivolja.
4. Smula osten eller bryt i bitar och strö över. Skeda över det rivna äpplet och häll på vinägretten.

Till detta åt vi följande sallad:


1 knippe romansallad
0,5 påse babyspenat
200 gram färska haricots verts
1 dl parmesanost, hyvlad
80 gram pinjenötter
10 st cocktailtomater

Vinägrett
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger

Tillagning

1. Rosta nötterna i en torr het stekpanna tills de fått en ljusbrun färg. Skölj salladen, spenaten och skär tomaterna i klyftor.

2. Blanda allt i en skål. Tillsätt lättkokta haricot verts som spolats med kallt vatten. Häll över vinägretten och hyvla i parmesanost.





Helgplaner

Varje kväll den här veckan har jag förberett mig inför helgen för jag ska hålla i en kurs för idrottsledare hela lördagen och söndagen i Växjö. Jag var på utbildarutbildning i höstas och nu ska jag tillsammans med en annan från utbildningen köra för första gången.

Utbildningen går ut på:

Utbildningen belyser din roll som ledare för barn och ungdomar i främst
7-15 års åldern.

Utbildningen innehåller inga grenspecifika inslag utan koncentrerar sig på följande områden:
* barn- och ungdomars utveckling
* barnet/ungdomen i centrum
* pedagogik i praktiken

För vem? Ledare för barn och ungdomar, minimiålder är 16 år för deltagare

Kursledare: Ulf Öller & Sara Nilsson




Det ska bli väldigt spännande att vara ledare för vuxna i kontrast till det dagliga mötet med barn. Men jag måste erkänna att jag är nervös också.

Stretching

Jag har på senare tid läst på flera ställen att forskningen kring streching inte kan visa att det är skadeförebyggande. Och om man ska träna utan ryck, t.ex. löpning så behöver man inte stretcha och ska man göra det så är det bäst att göra det dagen efter.

Följden av detta: Jag la ingen tid på att stretcha efter träning.

Konsekvensen av det beslutet: Jag har haft problem med baksida lår, knät, rumpa och nacke.

Så nu skiter jag i vad forskningen säger: JAG behöver stretcha.
Passet idag slutade med 15 min stretching och kroppen känns mjuk och bra.


:D

Det gick bra!



Spinningen idag gick bra, knät kändes ingenting.
OCH det var t.o.m. ROLIGT! Jag brukar hata spinning och titta på klockan var 5:te minut och räkna ner tills jag får kliva av. Men idag var det roligt:) En stor anledning var musik som var precis i min smak.

Spinning idag

Idag kunde jag gå ner för trapporna utan att känna något och är bokad på spinning!

Så här ska jag stretcha varje dag!


Bild lånad från marathon.se

Knä-update

Jag har kommit fram till att jag förmodligen har:

Löparknä

Symptom:
  • ”Bultande” smärta på utsidan av knäet upp mot låret. JA
  • Förvärrad smärta när du går i trappor och backar (speciellt nedför). JA
  • Smärtan kan minska efter uppvärmning och träning för att sedan bli värre t.ex. nästa morgon. VET EJ
  • Vid enstaka fall kan det höras små krasande/knastrande ljud från nedre delen av lårmuskeln. NEJ

Hur skadan kan ha uppkommit:

Skadan löparknä är mest vanlig i idrotterna orientering, långdistanslöpning och cykling. Smärtan kommer successivt. Högt fotvalv, olika långa ben och mycket träning på hårt underlag har visats sig vara bidragande orsaker till skadan. (Motsatsen till högt fotvalv är plattfot).

 

Vad du kan göra åt det:

Skadan har uppstått på så vis att lårmuskeln har gnidits mot lårbenet. Beroende på hur långt skadan har gått kan slemsäcken mellan lårmuskeln och lårbenet också ha blivit inflammerad. Vila under ett par veckor och använd under denna period inflammationshämmande gel 3 ggr/dag som du masserar in över området. Du bör också jobba hårt med att stretcha lårmuskeln eftersom den då blir längre och inte glider mot lårbenet på samma vis. Sulor och skor anpassade efter just dina fötter och bens olika egenskaper kan även hjälpa. Släpper inte smärtan efter dessa försök bör idrottsläkare kontaktas.

 

Summa summarum:

Jag ska köpa och smörja mig med inflammationshämmande gel

Jag ska stretcha lårmusklen

När jag är i Göteborg ska jag gå till t.ex. löplabbet och ta reda på vad det kan bero på

 

Jag har inte vågat prova att spinna ännu eftersom knät fortfarande känns när jag går, särskilt i trappor (mitt hus har hiss men på jobbet måste jag springa upp och ner för trappan). Men det blir liite bättre varje dag så snart sitter jag på en spinningcykel!


Vecka 9

Löpning
Antal aktiviteter: 2
Distans: 15,8 km
Tid: 1,44,22
Medelfart: 9,1 km/h (låg medelfart p.g.a. gång mellan intervaller)
Medelpuls: 160 slag/min

Gym
Antal aktiviteter: 1

Gruppträning
Antal aktiviteter: 0

"Onyttiga dagar"
: 2 (fredag och lördag)

Upp som en sol och ner som en pannkaka.

Idag har jag inte kännt av knät men jag har däremot inte ens vågat ta en promenad i solskenet.
I morgon får det nog bli spinning. Hoppas att det funkar och att knät återgår till normalt snabbt!!!


Fly away...

Läcker lax med frisk limedressing



Väldigt goda smaker tillsammans!
(recept från arla.se)

Ingredienser

4 port

3 dl bulgur
6 dl hönsbuljong
600 g skinn- och benfri laxfilé
Arla smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 apelsiner
2 avokador
2 msk hackad persilja

Limedressing:
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
rivet skal av 1/2 lime
1 msk flytande honung
2 krm salt

Gör så här

Blanda ihop dressingen. Tillaga bulgur i buljongen enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i kuber. Stek dem runt om i smör i en stekpanna ca 3 min. Salta och peppra. Skala apelsinerna och dela i bitar. Dela, kärna ur, skala och tärna avokadorna. Blanda bulgur, apelsin, avokado, persilja och lax. Ringla över limedressing.

Ajajaj

Idag känns knäna ännu mer. När jag bara var hemma så gick det bra, en lätt känning bara. MEN när jag skulle promenera bort till mina föräldrar så kom jag inte längre än till hyreshusets port innan jag förstod att det inte skulle gå. Det gjorde ondare och ondare för varje steg jag tog. Så jag fick snällt ta cykeln istället. Det funkade men kändes...

Jag är SUUUUR! Har precis kommit igång efter 2 veckors förkylningsuppehåll och nu börjar knät. Och det känns likadant som det gjorde förra året fast värre. Förra året tog det 2 månader att bli av med skiten.... jag vill inte!!!! Men det jag inte gjorde förra året var att vila knät ordentligt så det är väl det enda jag kan göra.

Min kropp klarade tydligen inte av att hoppa på träningsschemat igen efter 2 veckors vila. Det var tydligen väääldigt dumt.

Jag måste börja träna annat som funkar för knät redan i veckan, för att inte tappa konditionen. Får prova att simma, styrketräna och spinna.

När jag håller mig lugn och bara går några steg så känns det knappt alls. Men går jag ca 20 meter haltar jag.... och trappor är väldigt obekväma.

Smärtan sitter på yttersidan av höger knä. SKIT!
Min nya fiende nr 1.

Olivbröd



Tips på en god morgon: olivbröd från Priems, te och melon tillsammans med bra TV via nätet.

Fredag

Härlig fredagskväll med kebeb, Gino, på spåret och upptäckande av "First Aid Kit", kolla på spotify.


Färsk frukt, på med vit choklad och in i ugnen ca 10 min, 225 grader.
Vi hade jordgubbar, nätmelon, ananas och kiwi.

Oerhört gott!

Det enda onyttiga på denna "onyttiga dag" var 50 g vit choklad och en sked glass :D

Intervaller

Intervaller är jobbigt.

och det är nog därför:

Intervaller ger mycket.

Jag sprang intervaller på 550-600 meter. Åt ena hållet i medvind och åt det andra motvind (nähä?) vilket gjorde skillnad på tempot.
Intervalltempo i motvind: 4,54 min/km (snitt)
Intervalltempo i medvind: 4,32 min/km (snitt)

(Idag fick jag ont i knät på vägen hem så att jag var tvungen att gå men nu bestämmer jag att jag inte kommer att känna av det när jag ska springa på söndag!)

Arg tant

Jag är i vanliga fall ganska lugn och trevlig mot min omvärld. I trafiken har jag ganska stor förståelse. Visst kan jag sitta och svära över någon som kör som en idiot men det ska krävas mycket innan jag tutar eller visar vad jag tycker på annat sätt. Men när jag springar förvandlas jag till någon annan. Idag hytte jag med näven åt en bil. Smaka på den; hytte med näven :)

Jag retar mig på alla bilar som inte stannar vid övergångsställen.
En gång när detta hände pekade jag demostrativt med båda händerna på övergångstället varpå bilarna tvärbromade.

Jag retar mig på alla bilar som bara svänger ut precis framför näsan.
Detta hände idag. Det var då jag hytte! Hade jag inte stannat till hade jag blivit påkörd! Men att jag var skymd av en skåpbil, sprang intervall och därmed snabbt och att det var en väg där det sällan kommer någon alls spelade tydligen ingen roll...

Nybro är inte så stort, jag måste sluta med det här. Annars kommer jag att bli igenkänd som "Den där arga löparen".... haha

(När jag skiver det här och tänker efter så kanske jag inte alltid är så lugn annars....)



Gumman på bilden är inte den som har skrivit brevet (Bullen)

På banan

Igår körde jag ett lättare gympass efter mitt "pass" i Friskisreceptionen. Kroppen känns pigg och träningen är igång igen. Känns toppen. I morgon blir det löpning!

Friskis

Idag har jag hållt till på Friskis igen. Vi hade rekryteringsmöte och 4 pigga motionärer dök upp och var intresserade av att börja hjälpa till i receptionen. Jag kan inte sluta förundras över att en så stor förening som Friskis i Nybro kan hållas igång av enbart ideella krafter. Vi har faktiskt över 2200 medlemmar och vi är ca 80 pers som jobbar för att det ska fungera. Och för att det är kul och ger så mycket tillbaka.

Sveriges föreningsliv drivs runt av alla härliga människor där ute som arbetar för varandra!

Så tack till alla som lägger ner tid och kraft!


(Ja, jag hyllar även mig själv... haha)

Bra val

Vad glad jag är att jag sprang! Det var skönt och gick bra. Hyffsat tempo  (6,11 min/km) och medelpulsen låg på 164 slag/min. Jag kom 8,6 km!

Och det var ljust till klockan 18 :) Längtar efter plusgrader och barmark. Men det kommer snaaaaart :)


Den svåra vägen tillbaka till rutiner

Sitter här och funderar på om jag ska ut och springa eller inte. Jag trivs bra i soffan och hjärnan försöker hitta anledningar till varför det är skönare att stanna inne.

Jag har helt enkelt kommit ur rutinerna efter 2 veckor med (nästan) ingen träning.

Men jag ska inte vara bekväm! Nu tvingar jag mig ut. Jag ska fixa det här!

RSS 2.0