Fortsättningen på middagen


Kvällens förrätt

Njut av er helg:)


Starkare lungor

Jag var hos astmasköterskan idag och gjorde ett utandningstest som visar att mina lungor har blivit starkare sedan i höstas tack vare träning och daglig medicinering. Jag fick lite starkare dos på Pulmicorten för att slippa "stilla-sittande-tryck-över-bröstet" och för att klara av t.ex. intervaller. Jag fick även pollen-näsdroppar och pollentabeller utskrivet.

Så nu kan våren ta fart igen :)


Vilken tur...

...att jag inte godkände någon ursäkt för rundan var härlig. Benen var ganska tunga men pulsen höll sig nere och andra halvan flöt på bra. I morgon är det fredag... och sedan bara EN vecka kvar innan det är lov igen. Var tar tiden vägen? Och hur lyxigt är det inte att ständigt få andningspauser i arbetet? Jo, superlyxigt och det gör även att man arbetar med mer energi!

Har inte lust...

Jag letade efter en ursäkt att inte springa ikväll men kunde inte hitta någon som kunde lura mig själv med så nu är jag på väg ut på en kvällsmil.

 


Krafterna samlade

och det blev 9 km hem med en lite paus hos päronen.

Kaffe på altanen i Hökahult

Och klockan är halv 7, underbart:)

Samlar krafter för att springa hem...


Pizza?

Nej - lunchomelett med feta, oliver och tomat.


Allt eller inget

Varför finns det inget som heter lite eller iaf. lagom när det kommer till socker för mig? Fy för giftet som vill styra mig!


Igen

För andra gången den här helgen går jag ut från lägenheten och ska cykla iväg och märker då att: Cykeln inte är på sin plats. Idag var den på torget och igår utanför Bokia. Tur att jag inte lägger bort mitt eget huvud bara, men ibland undrar jag om det inte är just det jag gör med jämna mellanrum.


Iväg för att fira mamma


Många fyller år nu!

Bilder från förra helgen när vi var i Växjö och firade lillasyster. Hon guidade oss till en ny upptäckt: favoriten från Götet Condecco finns nu i Växjö och är mysigast av alla!

Igår firade vi två kollegor som fyllt år på Gröna stugan i Kalmar. Superkul! Jag är så glad över mina fina arbetskamrater!(Födelsedagsbarnen)


Idag ska vi fira mamma som fyllde år i går (på samma dag som kära mormor fyllde 75) och jag har scappat en stafflikort :)

Springa i t-shirt

Jag hade inte tänkt springa idag utan ladda inför långpass i morgon men när min lillasyster frågade om jag ville med på en liten runda så kunde jag inte säga nej. Blev 5 sköna km i 6.07-tempo. Roligt att springa med sällskap!

Det blir dessutom så mycket lättare och skönare att slippa dra på sig tre lager med kläder när man ska ut och springa. Idag har det känts som sommar!

Sommartecken:
- Fika i brassestol utan tröja
- Dygnsmedeltemperaturen (måste dock hålla i sig en vecka för att verkligen räknas som sommar)
- Springa i t-shirt

Men snöhögen på torget är kvar så vi får nog nöja oss med "underbart varm tidig vår!"Underbara barn

Jag får flashbacks från barngympan i min barndom när min systerson är med på uppvisning. Må-bra-känsla:)


Hiss

- snabbheten i att blogga på iphonen:)

- föreläsaren Urban Hansson som tyckte att det var en bra ide att vi fick spendera eftermiddagen igår i solen. Det var bara att ta varsin stol och gå ut. Fler föreläsningar ute!


Favorit i repris

Igår blev det 5 snabba km (5.31min/km) och det var ett så skönt sätt att börja dagen så att trots att jag börjar vid 8 idag så kändes det helt rätt att ställa klockan på 5.40 och hinna ut på lugna 8.5 km ( 6.11 min/ km). Nu ser jag fram emot en vaken och pigg fortbildningsdag!


Morgonlöpning

I vanliga fall åker jag hemifrån vid 7 varje morgon och är inte så sugen på att gå upp tidigare än 6 för att springa. Men idag ska jag på föreläsning och börjar inte förens 9 så då gäller det att passa på . Det är viktigt att vänja kroppen vid att springa utan för mycket energi i kroppen inför maratonet.


Ja, jag ser nästan lite chockad ut själv:)

 


Börjat på riktigt

Nu har jag satt igång med inbjudningarna till bröllopet på allvar. Så nu vet jag vad jag ska göra hela helgen:)

 


Kvällsmat


Världens fulaste omelett

Men god är den:)

Fräs:
Rödlök
Bladspenat
Chili
Röd paprika
Färska champinjoner

Häll över:
Ägg uppvispat med lite mjölk och salt
Mozzarellaost

Peta hål i omeletten då och då och stek klart, hur du sedan ska få över den på tallriken utan att det blir en stor hög kan jag inte hjälpa till med.

Servera med avokado.


Ikväll har jag bara tagit det lugnt...

Skönt med kvällar i soffan!


Surt eller bra?

Det blev bara 17,5 km. Jag trodde inte riktigt på mig själv och hade känningar av förkylning. Pulsen låg högt hur mycket jag än pressade ner tempot. Kroppen kändes inte alls pigg. Jag brottades med motivationen. Iphonen dog halvvägs. Gav jag upp för lätt idag? Klarar jag ett maraton?

Så kändes det när jag kom hem från dagens runda. Jag fick ett litet bryt men efter dusch och mat så känns det mer såhär:

Jag sprang faktiskt ett ordentligt långpass. Jag var klok och höll nere tempot när kroppen inte var i högform. Jag bröt passet istället för att bryta ner mig själv. Knät kändes lite i början av passet men inte under resten och inget hittills ikväll.


Provat monstertejpningen själv


Är lite rädd

Idag ska jag ge mig på 26 km. Lungt och fint.

Varför?

Dagens pass var underbart. Nej det var det förresten inte. Vädret var underbart men efter 1,5 km fick jag pausa för att lungorna började pipa. Efter en liten paus och bricanyl så gick det att fortsätta. Efter 6 km sa knät ifrån men efter stretch och lite gång så kunde jag fortsätta igen.

Ibland undrar jag vad jag håller på med. Om man har astma, knäproblem och pollenallergi, varför ska man då få för sig att springa drygt 42000 meter mitt i pollensäsongen?

Men den tanken ger mig oftast motivation. Det är jag som bestämmer vad jag gör i mitt liv. Vad man än ger sig på så kommer man att möta svårigheter och då har man två val, ge upp eller hantera svårigheterna. Jag blir nästan provocerad av mina motgångar och känner ett jävlarannamma. Kanske hade jag tröttnat vid det här laget annars?

Och vad är alternativet? Bli tyngre, få sämre kondition, få svagare muskler runt knät? Det skulle ju vara ett bra alternativ...


Älskar min vårtröja


Ut i solen

Jag ska nu ut på 9 km och det ska bli skönt. Varför skriker då latmasken i mig... Ska du verkligen?
Idag svarar jag latmasken med: klart jag ska!


Benstyrka

Naprapaten gav mig mycket beröm för mina biffiga lår. Jag har tydligen korta och explosiva lårmuskler. Detta var mycket bra för mitt knä och sedan kan man ju fundera över hur bra det är när man ska springa 42 km :)

Det är egentligen bara muskler snett över knät som måste stärkas och det jobbet inleddes idag. Jag följde hans träningsprogram o det gick lätt o snabbt!


Första inlägget från mobilen

Kul att pilla och ladda ner tusen appar :)


Baby, we were (not) born to run

Idag har jag varit hos naprapaten. Jag har såklart fortfarande en sne vinkel mellan höft, knä och fotled... knäskålen liksom vill sticka ut till höger.

Positiva nyheter: Anledningen till att jag nu får ont i knät (knäna) efter löpturen istället för under är att jag har förbättrat min löpstil vilket gör att min knäskål håller sig bättre på plats. Det är mycket bra nyheter.

Dåliga nyheter: Om jag inte tar detta på allvar och även styrketränar knäna så kommer naprapaten att rekommendera mig att sluta springa för att inte riskera allvarliga knäproblem om 20 år.

Åtgärder: En ny tejpning som jag ska göra vid långpass.
Att ta en inflammationshämmande tablett efter långpass för att knät ska återhämta sig fortare.
Springa allt oftare i mina barfotaskor för att stärka musklerna.
Styrkeprogram som jag ska genomföra 3 ggr i veckan:
  • Väldigt grunda (motsatsen till djupa?) benböj med mycket tyngd (3*8)
  • Väldigt grunda "ifråntryck" i den maskinen när man trycker upp en platta med benen (3*8)
  • Valfri vadövning (3*8)


Nya tejpningen som ser ut som en skräckmask...?

Vecka 10

Veckosummeringen blir annorlunda den här veckan.

Idag vågade jag mig äntligen ut och springa och mjukstartade med 5 lugna km. Det bästa av allt är att när jag jämför snittpulsen med veckorna innan jag blev sjuk så ligger den på samma nivå. Jag tolkar det som jag inte har tappat allt för mycket kondition och att jag nu är FIT FOR FIGHT!

Onyttiga dagar: fredag och lördag.

Mysig helg

Utan melodifestival men med mycket familj och nytta

Nu laddar vi inför en ny vecka :)

iPhone 4S 16 GB

Det är min nya telefon som är påväg med posten hem till mig :)

Man får passa på när operatörerna priskrigar :) 349 kr inklusive telefon, fria samtal, fria sms, mms och fri surf!

Nu kommer det också att bli lättare att blogga.

Dagens bästa: När jag kom på att jag behövde säga upp mitt Tele2-abbonemang och stod i telefonkö med högtalartelefon i fickan samtidigt som jag stod i kö på konditori.

Tråk

Varje morgon denna veckan har jag vaknat med en täppt näsborre och öm hals. Än har jag inte vågat träna. I morgon har det gått 2 veckor sedan jag tränade sist... men jag tror att jag kommer våga ta ett lugnt pass i helgen och nästa vecka kör vi!

Jag har iaf gått 4 promenader hittills i veckan :)

Vecka 6, 7, 8 och 9

Löpning v. 6, 7, 8, 9

 

Enligt schemat

Enligt verkligheten

Antal rundor:

15

7

Distans:

166 km

68 km

Medelfart:

ca 6,25 min/km

6,27 min/km


Medelpuls: 155 slag/min

Summa: - 98 km, sjukdom hela den här veckan, knä, lungor och motivation har gjort att jag inte ens sprungit hälften av mina km den här månaden... inte bra alls. Men jag har fått in lite alternativ träning och sjukdom är inte så mycket att göra något åt. Nästa vecka blir det mjukstart eftersom jag inte är helt 100 ännu men veckan efter det så är det fullt ös! Mindre än 3 månader kvar nu... SJUKT!

Alternativ träning
Styrkepass i gymmet (1 gång)
Crosstrainer (1)
Corepass (1)
Simning 2 km (1)

"Onyttiga dagar"
2 dagar/vecka. Detta håller jag hårt på, är "de onyttiga dagarna" "använda" så är de slut, även när alla lokala cateringföretag försökte locka med den smarrigaste efterrätten/tårtan på Bröllopsmässan idag.

Tillbaka i nutid!


Lördagsdessert. Gott! Färska jordgubbar smakar sommar :)


Jag är tydligen något av en tulpanoman nu för tiden och jag blev så nöjd när jag upptäckte att jag fick 14 blommor istället för 10 för bara 39 kronor! Prisvärda :)

ICA prövar nyheter i mixen?

Mysigt....

För allmän information; Sånt här kan men hitta i grönsaksblandningen från ICA Basic

Vi hade ätit det mesta innan vi gjorde upptäckten. Så ÄCKLIGT.
Jag var tveksam till ICA basic innan men nu tänker jag ALDRIG mer köpa det!

Mailade ICA i onsdags men har inte hört något.... dålig stil, men de är kanske vana vid sådana här klagomål?

Göteborg <3

Förra helgen i Göteborg var helt underbar tack vare mina underbara vänner :)


Fredagsmys :)


Frukost på stan och shopping :)


Nya kappan... eller var det morgonrocken?

Och efter rundan på stan... min senaste löprunda på 11 km i 6.10-tempo runt Majorna och Slottskogen... roligt med miljöombyte!


Mellomys
Nynn-tävling!


Hemma hos någon... nej; 4-vånings-utestället Jaki da. Me like


Trappan på Jaki Da


Lite trångt dansgolv kanske men vi hittade ett bra hörn tillslut :)

Då börjar vi från början...

I torsdags... nej i torsdags varvade jag mellan soffan och sängen och knaprade ibumetin, halstabetter och tog nässpray. Så min väldigt aktuella blogg syftar på... förra torsdagen!

DÅ! Då simmade jag 2 km på under en timma efter att ha lekt med syskonbarnen i simhallen och rundade av med att leka ännu mer med dem innan jag åkte till lillasyster i Växjö. Hon bjöd på god mat och sedan gick vi på Hamilton. Blodig och lite chockerande film... sevärd men inte i min smak.


Eller inte så soon kanske...

Hej!

Har tydligen inte haft blogglust i veckan. Och inget nytt att blogga om. Ingen vidare träningsbloggsvecka eftersom jag har blev sjuk i tisdags och fortfarande är hängig. Men jag ska berätta mer om min fina helg i Götet och lite smått och gott framöver...

Veckosummeringarna har jag dessutom försummat i snart 4 veckor... så det får komma en månadssummering snart!

Nya solbrillor bjuder jag på:


RSS 2.0