Ny kofta

Nu är det dags för årets första grillning och invigningen av den relativt nya koftan som känts för somlig tills idag.


SOOOL

Det är så underbart härligt ute idag. Tänkte springa en lugn runda på runt 7 km men kroppen ville inte vända hemåt. I morgon ska jag förhoppningsvis springa 3 mil med Frida så jag kunde inte tillåta mig själv att fortsätta för långt. Det fick bli en mil på strax under timman. Medelpulsen hamnade på 159 slag/minut. Lite för långt och lite för hög puls, men inte lite härligt!

Nu; dusch, handla med mamma, grilla med släkten och sedan avsluta kvällen med fotboll och bebismys hos Ante och Louise.

Snart smäller det

Det är inte mycket kvar nu. Mindre än 2 veckor till Varvet och mindre än 5 till maran. Sjukt!

Nästa vecka ska fyllas med många km
och veckan efter det blir uppladdning med mycket tempo.
Sen har vi en vecka återhämtning,
en hård,
och uppladdning igen.

Inte många vanliga veckor här längre... Även om jag börjar bli nervös så känns det bra att loppen närmar sig. Jag har tränat mycket och nu är frågan om det har varit nog?

En "super"-målsättning måste snart fastslås! Jag har dock mina okej-mål fastställda:

På varvet ska jag slå mig själv (2,11,04)
På maran ska jag komma under 5 timmar.

Men bättre kan jag kanske?

 


Stolt som tuppen :)


Helgens utbildning har varit sååå kul! Jag och en man på runt 60 har hållt i en utbildning för 18 stycken barn och ungdomsledare i åldersspannet 16-70. Utbildningen heter Plattformen och hålls igenom SISU (Smålandsidrotten).

Och när jag nu sitter och läser igenom utvärderingarna så kan man inte annat än att sträcka på sig när man får omdömen som:

 

inspirerande

duktig

kunnig

säker

inbjudande

tydlig

delade med sig av bra erfarenheter

rolig

lättsam

intressant att lyssna på

bra nivå

kan sitt material

proffesionellt framförande

engagerad

förebild

 

Visst - vissa av orden kanske var med min kollega i åtanke men det spelar ingen roll... om jag kan ta åt mig av hälften så gör det mig glad :)

Detta borde alla få vara med om! Detta ska jag spara till en dag då jag är lite nere, helt underbara kursdeltagare! Och tänk att detta är något man dessutom får betalt för :)

 

Nu börjar min helg!

 

image description

 


Growing to like them...

När jag t.o.m. tycker att de rosa skorna är snyggare än mina gamla älsklingar så är det inte illa alls! Och löpkänslan går inte att jämföra, springer numera på moln!

 

image description

 


Provat en nyhet

Ben and Jerry utökar sitt sortiment. Förra veckan provade vi "Oh my -Apple pie" och den investerar jag inte i igen. Den andra nyheten "The Vermonster" som avnjöts idag var gooood och smakade verkligen äkta lönnsirap och pekan.

Men inget slår strawberry cheesecake!

 


Bilkö i Nybro

Det är inte varje dag som det tar längre tid att köra från simhallen och hem än det tar att köra 3 mil från Kalmar. Den dagen Nybro lever upp som mest måste vara just denna - cruisingen. Raggarna kan man lita på :) Det får bli en promenad ikväll för att titta på bilar och fasineras av att det faktiskt är folk ute efter 21 en lördag i Nybro.

Men just nu ska jag slänga mig i soffan efter en lång men rolig utbildningsdag med en supergrupp som pratar mycket och är engagerade:)

image description

 


Intervaller

I går blev det intervaller på löpbana. 12 stycken 200 meter långa. Låren känner av idag att jag kämpade igår.

Vid intervaller så är GPS-klockan ett super-verktyg. Jag ställde in 12 st intervaller á 200 meter med en minuts vila mellan och med hjälp av dess nedräkningspip så var det bara att kuta utan att behöva titta på klockan och trycka på en massa knappar, sen sparas alla intervaller så att man kan kolla sitt tempo på var och en.

Mitt tempo låg på 3,45-4,05 min/km och det slog mig hur sjukt det är att världseliten kan hålla 3 min/km-tempo i 42 km! Jag hoppas på att bli omsprungen av dem för att uppleva det i verkligheten på mitt första och deras andra varv på marathonet. Ska man försöka hänga på 20 meter? :)

Hittills den här veckan har jag "bara" sprungit 12,7 km - 5 morgonkm plus intervallpasset. Men jag ska samla på mig lite fler km på söndag eftermiddag.

Nu väntar en fulspäckad helg då jag ska vara kursledare/föreläsare hela dagarna - kul!

Nej, NU sticker jag


Intervalldags

Idag står det intervaller på schemat så nu ska jag ut och kuta!

Rosa = det nya Sara?

Idag fick jag det ett sms och blev överlycklig! Mina fina skor hade redan kommit. Jag körde och hämtade ut dem direkt efter jobbet och så fort jag kom in i bilen slet jag upp kartongen för att plocka upp mina nya svart-ORANGEA skor som för en gångs skulle matchar perfekt med mina orangea favorittränings-t-shirts.


Och vad finns i lådan? ROOOOSA skor. Jag har inte ett enda rosa plagg i hela min garderob. Jag är inte rosa. Jag trivs inte i rosa. Besvikelsen var total. Jag hinner inte skicka skor fram och tillbaka. Jag behöver skor NU! Så det är väl bara att vänja sig...

Kanske blir det mina nya färg i sommar?


Kayanos igen!

Idag är benen trötta men kroppen mår mycket bra!

Och nya skor är beställda. Det spritter i kroppen efter att få sväva på moln i nya Kayanos. Jag har varit så nöjd med mina nuvarande och efter 15 % rabatt i Runners store som prenumenant på Runners world så har jag nu lagt ut 1700 kronor.
Visst är de snygga?!


Behöver nya skor

Efter att ha provat en massa nya löparskor igår när jag var på shoppingrunda så blev det extra tydligt att mina kära Kayanos inte har ett uns av dämpning kvar. För att inte springa sönder mig så måste jag köpa nya skor. PRONTO!

I grunden är jag ganska snål och tycker att 1500-2000 är sjukt mycket pengar för ett par skor men jag älskar mina Kayanos och det lutar åt att jag investerar i ett nytt par. För det är jag och mina fötter och ben värda.

De har på 1,5 år suttit på mina fötter 93 mil. Tack för ett gott samarbete!


(så här fina är de inte längre)

A walk in the park

Var det verkligen inte! Men jag fixade det! Efter tankar på att kasta in handduken efter 21,5 km så bet jag ihop och kämpade de sista kilometrarna. Så NÖJD! Fick ett litet lyckobryt när jag kom hem :) Från sist av alla sjätteklassare på 1 km under en idrottsdag till denna form när benen bara rullar på km efter km!

Direkt efter att klockan klickats av

Vädergudarna var med mig med den skönaste dagen på säkert 2 veckor.

Drygt 3 timmar är en lång tid att springa och ger ett tempo på drygt 6,30 och medelpulsen låg på 152 slag/min.

(och vad jag älskar denna klocka, total frihet)

 


28 km

Idag ska nya rekord brytas är det tänkt. Jag är rädd för distansen, 26 förra helgen kändes som ungefär 25 men 28 idag känns som nästan 3 mil. Jag ska springa till Kalmar (inte bokstavligen men samma sträcka). Jag har fjärilar i magen och tvivlar på mig själv.

Men det är bara att ta ett djupt andetag och avverka km för km i ett lugnt tempo. Nu sticker jag!


Att ta ut sig

http://www.youtube.com/watch?v=JuL__M8YC7Y&sns=em

Hittade en länk från varvet förra året. Mindre än 3 veckor kvar nu... I morgon bli det långpass.


Spinning idag igen

Och idag hade det inget med knät att göra. Det hade med 3 grader och snöblandat regn att göra. Nu jävlar får värmen komma tillbaka!


Kvällens goda

Lövbiffrullader med mozzarella, oliver, soltorkade tomater och färsk persilja. Till det, hemmagjord tzatsiki och ugnsgrillade grönsaker:)


Rörelseglädje?

När jag cyklade till Friskhuset undrade jag vem jag försökte lura? Jag gillar inte spinning, man kommer ingenstans och det är enformigt och långtråkigt. Under hela uppvärmningen kände jag så här men sen släppte det! Härlig tung musik pumpade, svetten rann och intervallerna tog musten ur mig.

Härligt, rätt som det var så var vi klara för stretch. Efter löprundor så stretchar jag bara de de muskler som skriker lite så när jag går på pass så njuter jag av att få gå igenom hela kroppen.

Och passet hade ytterligare en fördel (trots att passet var bra): det fick mig att sakna och uppskatta ute-träning. Enligt en undersökning mår utetränare bäst:)


Rörelseglädje

Idag när jag var ute på rasten slog det mig hur barn utan att tänka på det tränar kondition, styrka, balans, koordination bara för att de vill. Det spelades fotboll, bandy, det gungades och gicks på styltor, en stort gäng gick balansgång och inte en enda stod stilla. Förutom jag! Vi vuxna borde kanske hitta tillbaka till spontaniteten igen:)

Mitt knä känns lite konstigt efter långpasset och för ensidig träning så idag blir det spinning istället. Uppstyrt, planerat och utan att utmana balansen. Men med rörelseglädje!


Motivationsdipp

Efter en toppenvecka är jag alltid lite för nöjd med mig själv. Hittills denna veckan så har jag inte tränat alls. Och nu är jag trött och har INGEN lust!


Lurad?

Varför känner jag mig som en otillräcklig och dålig kvinna om jag inte använder 1700 olika produkter för 1700 olika syften men totalt lurad och uttråkad när jag gör det?

Jag har i några dagar tänkt vara "duktig" och använda trestegsraketen på huden varje kväll med rengörningsscreme, toner och nattcreme. Men jag har redan tröttnat. Jag har alltid haft okej hud. Jag nöjer mig med okej hud. Det är inte värt 10 minuter av min tid varje kväll att kanske kanske få lite mer lyster och skrämma iväg någon pormask. Nej! Trestagsraketen får helt enkelt fint begränska sig till de kvällar då lusten faller på.

Och vad är det egentligen för skillnad på fotcreme, bodylotion, läppsyl, handcreme, ansiktscreme (för dag och natt) förutom konsistens och förpackning? Kan det inte bara finnas en fuktighetskräm som man kan använda överallt EGENTLIGEN. (Kanske är det klassikern NIVEA fet som jag pratar om?)

Och - De 350 kronor som jag la ut på inpackning och olja (som håret MÅSTE (?!) ha utöver schampoo, balsam i duschen) var iaf inte för mitt hår. Efter inpackningen blev håret tungt, platt och lockarna orkade inte upp och oljan kunde inte åtgärda mitt friss. Men vad gör man inte för att sträva efter det "perfekta håret" som i 9 fall av 10 på bilder är vackra extensions.

image description

Och ja - jag har inte heller rakat benen sen sist jag var i simhallen och behövde visa upp dem.

Jag borde rensa mitt badrumskåp istället för att fylla på det med drömmar om det perfekta utseendet.

Drick mer vatten!

Vecka 15

Löpning

 

Enligt schemat

Enligt verkligheten

Antal rundor:

4

3

Distans:

48 km

45 km

Medelfart:

ca 6,25 min/km

6,15 min/km


Medelpuls: 155 slag/min

Summa: - 3 km, men de är för första gången på länge kompenserade med en cykelrunda på 12 km. Mycket, mycket, mycket bra vecka!!! Har varit så stolt över mina 26 km att jag lagt all Jantelag åt sidan och skrutit ordentligt med mig själv :)

Alternativ träning
Cykelturen och någon promenad

"Onyttiga dagar"
2 igen, måndag (fortfarande påsk) och lördag. Nu är påsken slut och jag ska hålla mig till en dag igen. Har haft ordentligt sötsug i början av veckan men nu börjar det lugna ner sig.Passet överladdat till Garmin connect

Nu är jag ännu mer nöjd. De två långsammaste kilometrarna var de två första och det inte bara kändes som att jag avslutade starkt - det gjorde jag också. De två sista kilometrarna var de snabbaste! YEY!

I did it!

Återhämtar mig just nu från livets bästa pass! Efter en toapaus efter bara 600 meter så flöt det på. Benen gick och jag behövde inte kämpa mer än brukligt. Vädret var skönt och jag fick för första gången känslan av att 42 km verkligen är möjligt på riktigt!

26 km! Pulsen snittade på låga 151 och jag höll bra långdistanstempo på 6,19 min/km.

Så nöjd!

 


Långpass

Nu är det dags att prova på 26 km. Känner mig laddad!

Lär mig?

Idag har jag tagit mig tid att titta tillbaka i bloggen. Och oj vad långt jag har kommit :)

Förutom längre distanser så har jag nog tagit till mig av läkarens råd: SPRING MED LÄGRE PULS! Ska man springa långt och mycket så måste man dela upp passen mellan tempo (hög puls) och distans (låg puls).

Nu kan jag springa pass istället för ett tidsmål så har jag ett pulsmål. T.ex. inte över 155 slag/minut. Då håller kroppen att springa snart igen!

Intervaller

Idag är känslan helt annorlunda efter en seg start och 4,5 lunga km bestämde jag mig för att ge mig på intervaller och sprang 3 kmlånga intervaller på runt 4,43. Kändes bra att trycka på och ändå känna att det finns lite mer att hämta :)

En fundering: Är det bara jag som får svettfläckar ENBART i armvecken?

Vecka 14

Löpning

 

Enligt schemat

Enligt verkligheten

Antal rundor:

3

3

Distans:

43 km

28 km

Medelfart:

ca 6,30 min/km

6,04 min/km


Medelpuls: 158 slag/min

Summa: - 15 km, uteblivet långpass och uppskjutna pass gjorde att antalet km blev för få. Men tempot har varit ganska högt och 28 km är faktiskt många km! På lördag är det bara 7 veckor kvar till marathon så nu gäller det att ligga i med långpassen framöver.

Alternativ träning
Promenader o så då...

"Onyttiga dagar"
2 igen, bra för att vara påsk?Mirakelprodukter?

Efter tips från både en vän och frisören så provar jag Moroccanoil och förväntar mig ett mjukare och mindre flygigt hår! Får se om inpackningen och oljan kan ge mig det, håller tummarna.

Frisören hade det i håret och jag är nöjd med hur håret känns nu iaf (som alltid efter klippning iuförsig).


Äntligen fräscha toppar

Behöver du en tidning?
Nej, jag har min älskade telefon :)


Frukost

Idag kände jag inte för min vanliga frukost utan slängde ihop en supergod smoothie på superbär från Willys, naturell yoghurt och banan.

 


Lite tårar där också

Postrundan var riktigt kul...

... i 6,5 km sen ville inte lungorna vara med längre.

Efter astmaspray och stretch med en igelkott som sällskap så kunde jag fortsätta 2 km men resten av rundan fick bli en blandning mellan gång och lååångsam jogg. Man blir så trött och frustrerad när man känner att löpglädjen finns, benen orkar och själva konditionen finns där men man får kämpa för varje andetag.

Summan blev iaf 11 km joggande på 1 h och 12 min. Och jag var nog ute och rörde på mig i 2 timmar = bra.

Men idag tvivlar jag. Piss.

Springande brevbäraren

Nu ska de första inbjudningarna ut. De är gjorda med glädje och tårar och levereras med glädje och svett:)


Lov på riktigt

Idag börjar lovet på riktigt. Alla andra jobbar men jag kan ligga kvar i sängen och leka med mobilen i två timmar. Det här är lyx:) jag har lite måsten som ska prickas av under lovet men idag ska jag bara göra det jag känner för:)


Påsken

Man kan tycka att man borde hinna blogga jättemycket när man är ledig hela dagarna, men lediga dagar har ett annat tempo, tiden blir liksom skönare och man hinner inte alls lika mycket som en dag när man är igång från början. Men påsken som inte var alls fullbokad från början blev full med familj, vänner och mycket mat som det ska vara.
Det bästa av allt var nog att komma till Öland som ger sommarkänslor och med Frida vid min sida springa på solen och vindarnas ö (vilket stämmer även i april).
Det satt också fint att på infall åka in till Kalmar, dricka ett glas vin på Lilla puben och få kvalitetstid med Marie.

Bilderna föreställer kalasfina baby, jag i underställ -trodde det skulle få vara instuvat i garderoben för den här säsongen för länge sen. Sista bilden är på söta Tello :)

 

 


GLAD PÅSK


Minipåskbord

Efter dubbla utvecklingssamtal är det äntligen påsklov och det firas med påskbord som baby hade klart när jag kom hem. Glad påsk!


Startar jag sist?

Startnumren till Stockholm marathon har kommit ut. Marcus fick något på 5000. Frida något på 14'000.

Loppet har 21'122 anmälda och de har givit mig startnummer: 21'335. Alltså 223 platser efter sista startande?

Mitt mål är iaf att inte komma sist in i mål!

Med månen som enda vägledare

Eftersom tejpen var slut idag vågade jag inte springa på asfalt så jag gav mig av på en gruscykelväg. 5 km bortåt och sen vände jag. Det var en härlig känsla att kunna lita på hur fötterna kände av marken och benen satte bra fart.

Winnerbäck-vemod och månljus is the shit:)

Jag lyckades t.o.m. fånga månen i språnget (mitt språng då, månen höll sig lugn)

 


Vecka 11, 12 och 13

Löpning

Antal rundor: 9
Distans: 94,3 km
Medelfart: 6,23 min/km


Medelpuls: 158 slag/minut

 

 

Summa: Jag klarar i nuläget inte riktigt av att följa träningsschemat men jag använder det som stöd för min planering. Känns bra att jag snittar över 3 mil/vecka nu

Alternativ träning: Knäträning - men jag är för dålig på det. Har nog blivit ett snitt på 1-2 ggr i veckan istället för 3. Jag ska bättra mig.

"Onyttiga dagar"
EN dag per vecka. Stept it up!

Glad!

Sträcka: 23,3 km
Tid: 2h 30 min 34 sek
Medeltempo: 6,28 min/km
Medelpuls:157

Efter en dusch och lite mat så däckade jag i soffan i en timma men nu är jag piggare.

RSS 2.0