Jul. 27, 2013

Även om jag visst glömt hur man bloggar så håller jag faktiskt igång:)

"Tempo-runda" igår = hög puls men inget tempo att tala om
Och intervaller idag.

Jag har även prövat windsurfing, varit på dam-em och grillat med vänner. Badat med syskonbarnen och sett underbara "Känn ingen sorg"

Utöver detta har det funnits en massa tid att göra ingenting. Ledighet is the shit!


Dunk, dunk

Under gårdagens milpass trodde jag att jag var tillräckligt smart. Jag sprang med keps och vätskebälte. Hela dagen var jag noga med att dricka mycket vatten. Det tänkta morgonpasset genomfördes dock mellan 11 och 12 och eftermiddagen spenderades i solen på en strand.

Då kom huvudvärken.

Det var det. Inte så farligt. Jag har dock nästan aldrig huvudvärk och den ville inte släppa på hela kvällen trots att jag försökte bota den med både salta nötter och några glas vin. Den ljumna sommarkvällen och Håkan Hellström-allsång lindrade dock fint:)

Nostalgi

Underbara Håkan Hellström spelade på Slottsruinen och jag o Ida drog med oss päronen och en stor picknick till Alvaret och njöt av kvällen. Riktigt fint tills ollonborrarna anföll.


Hot, hot, hot

Idag sprang (=drog mig fram) jag den första milen sedan Varvet. Det var varmt! Och gick segt men jag tog mig runt. 1,07 blev tiden. Jag hade krafter kvar när jag kom hem men har en bra bit kvar till 55 min. Bara att fortsätta att träna pumpen.

Det blev minst sagt back-träning i Bergen. Ett berg på 400 höjdmeter joggades/gicks det upp för. Fick belöningen = underbar 360-graders utsikt och klättrade ner igen:)
Långt och länge

För ett år sedan var det två timmar i 6,30-tempo. Nu börjar jag där jag är. I förgår ville jag springa ett pass där jag kände att jag kunde mer. Efter 45 minuter på löpband i 9 och 10 km/h kände jag att det var långtråkigt och skönt att vara klar men både benen och lungorna kände sig pigga. 
 
Snart ska jag ut på en snabb, kortare löprunda. I morgon styr bilen till Falkenberg, Göteborg, Bergen och ev. Oslo innan jag om en vecka landar i Nybro igen. Ska försöka få in lite backintervaller i Bergen:)
 
En mulen förmiddag som denna längtar jag tillbaka till utsikten från balkongen på Mallorca.
 

Duktigt

I flera år har jag tänkt fylla frysen med bär när det är säsong men tiden har gått och jordgubbarna har försvunnit. Men igår köpte jag en låda jordgubbar, snoppade dem och fyllde frysen.

Jag har tänkt använda dem till:
Jordgubbsisbitar
Sorbet
I frukostfilen
I pajer och bakverk
Frozen daquri

Gott, gott, gotti, gott, gott!


Sommarlov

Igår firade vi "sommarlov" för systerbarnen (syster gick på semester). Mammas klassiska jordgubbstårta förgyllde kalaset. Den tårta som jag själv fått vid varje skolavslutning :)

Barnen firade sommarlov med att visa upp sina nyvunna cykelkunskaper. Vilken lycka att göra någonting för allra första gångerna:)


Fågel, fisk eller mittemellan

Kanske inte nyttigt men en efterrätt kan ju vara värre:) Jordgubbar med O'hoy!

Huvudrätten satt inte fel den heller. Lätt stekt ryggbiff med morötter och favoriten fetaröra.


Djurträdgården

Igår både skrämde och fascinerade naturen mig.

Det började med att jag rensade lite ogräs mellan stenarna bakom huset. Jag rensade till vänster om ett rabarberblad som legat sedan dagen innan, lyfte undan det och sedan till höger. Då säger Marcus med lugn röst: "Det är en orm där".
Jag tänker att han skojar och menar en mask men backar ändå undan. Då tittar jag ner. Skriker! Visst tusan ligger det en orm där. Jag jag rensat ogräs 5 cm till höger och vänster om den utan att se den! Snacka om att man tar in valbara delar av världen.
(Det var bara en liten kopparorm/ödla)

Senare när vi ska gå och lägga oss efter en thriller på TV så lyser något som en liten led-lampa i vår trädgård. Först blir jag rädd igen, sen nyfiken och sist väldigt fascinerad när jag inser att det är en starkt lysande lysmask. Otroligt vacker med sitt starka ljusgröna sken.


Våren som gått

Träningsmässigt har snittet legat på ca en gång/vecka sedan nyår. Löpning ibland och annat jag känt för ibland. Innan Göteborgsvarvet trappade jag upp lite och sprang några längre pass men hittade aldrig tillbaka till löparglädjen.

De senaste veckorna och särskilt under förra veckan på ett vuxenhotell på Mallorca med gym, sats-pass och strandpromenad kände jag träningsglädje. Inga förväntningar och ingen press.


Tid att laga mat

En fördel med sommarlov är att det finns tid att lägga ner på en god marinad eller en sås med många småhackade ingredienser. Men vi börjar med sommarens hittills första nyttiga efterrätt. Supergod "sorbet" gjord på enbart frysta bananer, jordgubbar och vaniljpulver.

 

Innan dess grillade vi "lite" kyckling

.

Feta/grek-röra. (Creme fraîche, feta, oregano, vitlök, lime, oliver, soltorkade tomater, olivolja, peppar.


Det trodde jag inte:)

Efter ett halvår utan minsta tanke på att börja blogga igen kände jag under dagens löprunda att bloggen behöver ett sista ryck. Jag behöver dess hjälp. Den har stöttat mig mot många mål och nu, sent omsider har jag beslutat mig för att satsa igen. Med 7,5 veckor kvar till Midnattsloppet (10 km) känner jag att motivationen sipprar tillbaka genom muren som dök upp efter marathonet.

Idag gav jag mig ut och benen ville springa snabbt. Jag insåg från början att det inte skulle hålla men kämpade på i drygt 3 km innan lungorna sa ifrån. Regel nr 1 för en astmatiker -fuska aldrig med uppvärmningen! Efter lite lullande i skogen med blåbärsomladdning så kutade jag en bit till och rundade av på 5 km löpning och ca 3 km pw.

Mål: Midnattsloppet på 55 min.

Läge: jämfört med idag; lägg på backar, dra upp tempot ca 15 s/km och gånga distansen med 3 så är jag i mål. Möjligt? Hell yeah!

Hur: såhär!


RSS 2.0