Update

Rolig helg.
18 km löpning.
Knäont.
Varslad.

That´s it for now.

Ingen löpning idag heller....

....det corespin istället!

Vecka 3

Löpning

 

Enligt schemat

Enligt verkligheten

Antal rundor:

3

2

Distans:

28 km

14 km

Medelfart:

ca 6,30 min/km

6,31 min/km


Medelpuls: 138 slag/minut (inte korrekt eftersom jag inte hade pulsband idag på löpbandet)

Summa: Bara halvvägs jämfört med träningspasset men; inget är överhoppat... bara kompenserat med cykel inne och ute. Jag känner att det har varit förståndigt. Jag vill inte riskera att få stora knäproblem! Hjärtat har fått jobba som det ska.

Alternativ träning
40 min träningscykling ute (istället för 6 km löpning)
spinpass (istället för 8 km löpning)
15 min egen styrka
knästyrka på gymmet

"Onyttiga dagar"
2, fredag (mörk choklad, glass) och lördag (pepparkaka, mörk choklad, m&m:s)

100 min träning

Jag är rätt nöjd ändå!

Det blev:
4 km löpband
spinpass medel
4 km löpband
lite knästyrka

Dagens 16 km skulle springas på ca 100 minuter och det var så länge jag höll på!

Dagen har i övrigt varit ganska aktiv med ca 5 km transportcykling till och från saker och 4 timmar i Friskisreceptionen med torkade, plockande och kånkande på möbler....Rädd för snön?

Oj, nu kom den. Snön. Varför är man överraskad den 22 januari? Varför har man inte förberett sig med broddar till skorna? Det snöar och snöar... och jag känner en liten oro som säger... nähä... det här går inte! Kallt! Halt! Tungt! Blött!

Sen ser jag att andra har varit ute och kutat idag.... Det går att springa, det vet jag... och man behöver inte vara rädd för snö... men jag behöver nog lite tid på mig att vänja mig. Så idag är jag lite rädd för snön.

Dagens 16 km löpning blir istället: 30 min på löpband och 60 min spinpass.
Förutom min överdrivna respekt mot snön så är det bra i knäförebyggande syfte (som jag känt av lite varje dag)


Jag har cyklat i snön idag... det får räcka!

Mjukstart med cykel

Det var ett annorlunda träningspass att cykla 12,2 km på en dåligt pumpad tantcykel, till stor del på grusväg. När jag cyklar i vanliga fall så anpassar jag hastighet och rullar så mycket det går för att undvika att bli svettig. Då är cykeln ett transportmedel. Idag var hela poängen att bli svettig :) Idag var den ett träningsredskap

När det går nerför med en cykel så får man återhämta sig medan uppförbackarna dödar. Löpning är mera jämt även om backar såklart påverkar. Medelpulsen låg på 144 idag och var högre än på onsdagens joggrunda (138), men lägre än en normal löprunda. Passet kändes både lättare och tyngre än en lätt jogg. Cykling innebär naturliga intervaller.(från blåbärsrunda i somras)

Om vädret tillåter så kommer jag nog att cykla små träningsrundor snart igen... men då ska jag pumpa däcken först :)

Spinna - cykla

Idag har jag inte känt något i knät men jag vågar inte springa eftersom jag inte vill riskera långpasset på 16 km i morgon (i snö verkar det som)

Tänkte spinning, men finns inget pass som funkar. Jag skulle sprungit i 40 min idag (eller egentligen i torsdags). Så jag ger mig ut på en cykeltur i 40 min istället. På riktig cykel runt Nybro med musik i öronen... knästärkande!

Dessutom...

så känns det i knät när jag går i trappor idag så jag kan (ska/bör) inte springa....

Bitter?

Jag förstår syftet med lagen om anställningsskydd men så länge man är ung så kan man inte annat än tycka att det blir så fel. Det spelar ingen roll hur bra man arbetar, man står ändå längst ut på piratplankan och blir först att ryka. Längst in står de som inte vill ta till sig nyheter och gör minsta lilla i väntan på pensionen. (Inte på min arbetsplats dock men jag har träffat på dem)

Kommunen ska varsla 23 pedagoger, och med mina fjuttiga månader som tillsvidareanställd så har jag inte en suck. Men visst, nu blir jag kvar till sommaren och sen löser det sig nog ganska snabbt för skära ner på lärarkåren med dagens belastning kommer att leda till att det snart kommer ett stort gäng sjukskrivningsvick för mig att vara tacksam för.

LAS gör dessutom så att man blir fånge i tryggheten. När du väl jobbat på ett ställe i 10 år, vågar du då prova på något nytt och hamna längst ut på piratplankan där när dåliga tider kommer?

När jag har jobbat 15 år på ett ställe och står med barn och hus så kommer jag att vara oerhört tacksam att jag inte bara kan avskedas hur som helst.

Men nu känns det bittert.
(jag får varselbesked i nästa vecka)Steka spenat

Lägg på en påse babyspenat i pannan....


och kvar blir detta...


(sen blev det en god omelett)

(och - slicka inte på dina fingrar när du har hackat chili - dina läppar kommer att börja brinna)

Granraskning

Jag blev trött på vår julgran så jag tog tag i foten och släpade den genom Nybro stad, sopade torget lite och 700 meter senare så fick den sin tillfälliga vila på mamma och pappas kompost innan den får åka med deras grankompis tillbaka ut i skogen.
I hallen märktes det hur hög den var

Men lite sorgligt och tomt blir det... och den höll kvar vid sina barr så omtänksamt! (så länge den fick stå ifred iaf)

Knäkänningar

Jag har tyvärr de senaste veckorna haft känningar i knäna (främst höger). Det gör inte ont. Men det känns lite till och från under passen och ibland lite efter.

Jag tejpar ALLTID knät.
Jag försöker springa mycket på grusunderlag
Jag förbättrar löpstilen och landar mer på framfoten (mindre stöt och mer spänst)

Jag borde även i förebyggande syfte:
- styrketräna knäna (mer än typ en gång varannan vecka)
- byta ut ett löppass i veckan mot spinning
- göra stretchövningen som naprapaten gav mig

Men det är svårt att ta tag i det när det inte är ett riktigt problem ännu. Men blir det ett riktigt problem så kommer det att stjäla flera veckor från min uppladdning.

Säg åt mig på skarpen!

Låg puls

Inte börja förhandla med mig själv skriver jag, och dagarna efter skjuter jag upp ett pass, inte en, utan två gånger. Men nu är det gjort! (och resten av veckans träning får plats, fre och sön)

Det blev ett pass med fokus på att hålla låg puls. Jag snittade på 138 slag/min vilket är ca 69 % av mitt max! Det är fantastiskt att jag kan jogga på så låg puls, det har jag inte kunnat tidigare. Dock var tempot ca 7,17 min/km så det var knappt att jogga. Men det kändes nästan lika jobbigt för benen, särskilt eftersom man inte får någon fart med sig från föregående hasande steget.

En nackdel att i den fuktiga luften så gjorde sig astman påmind för första gången på flera månader. Kanske bör jag springa inne de dagar det är fuktig luft?

Men summa summarum: Jag är nöjd med dagens pass. Jag sprang långsamt och det var jobbigt att få ner luft. MEN Jag sprang på lägre puls än någonsin tidigare och det tackar min kropp för.


Goda, naturliga, bitiga smaker


Garlic, ginger and chili = his name is Gagili

Från topp till tå

Det är ju bara att erkänna, med löpning följer besvär. Här kommer en lista med mina besvär och hur jag hanterar dem.

Huvud: Motivation; För mig så gäller det att hitta ett program som är rimligt att följa och inte låta mig börja förhandla med mig själv. Jag älskar att springa under och efter men konstigt nog hjälper den kunskapen sällan innan. Men när jag börjar känna olust så är det enda som funkar att tyst säga för sig själv: "Nähä du, du har inget val, nu ska du göra det här". En förutsättning är att man också planerar in löpningen i sin kalender som vilket möte som helst, möte med sig själv :) Lika viktigt är att man tänker kring MATEN innan, det går att springa på tom mage men det är skönare när man är lagom mätt.


Lungor: Astma och allergi; Hjälp finns att få. Numera tar jag astmamedicin morgon och kväll samt vid behov. Just nu är dock inte mitt behov så stort eftersom luften är så klar och pollenfri. Till våren ska jag ha koll på pollenprognoser och även gå till läkaren och få bra mediciner! Kan vara ett enormt hinder vissa tider på året så det gäller att ta det på allvar och förebygga.


Mage: Skav från pulsband; Under långpass så får jag nästan alltid skav från pulsbandet. Jag har provat att ha det över och under sport-BH:n och olika hårt men inte hittat en bra lösning... någon som har ett bra tips? I övrigt så håller sig magens behov oftast lugna under löpturerna (peppar, peppar)

Knän: Smärta; Något som har förstört uppladdningen inför båda mina Göteborgsvarv är knäproblem. Efter ett alldeles för sent besök hos naprapat fick jag svaret att det berodde på att vinkeln mellan fot, knä och höft inte är rak. Svaret var styrketräning, bättre löpstil och min räddare i nöden, en tejpbit under knät. Så om du har problem, vänta inte, kolla upp det!


Fötter: Blåsor; Just nu har jag insprungna skor och har inte mycket blåsor men så fort jag köper nya skor så får jag problemen. Compeed är det bästa!


Vecka 2

Löpning

 

Enligt schemat

Enligt verkligheten

Antal rundor:

4

4

Distans:

36 km

36 km

Medelfart:

ca 6,25 min/km

6,07 min/km


Medelpuls: 160 slag/minut

Summa: Bättre tempo, bättre puls. Den bästa löpträningsveckan i livet. Löpglädje!

Alternativ träning
Nja... vi har ju varit ute och gått men svetten har runnit nog under löpningen :)

"Onyttiga dagar"
2, torsdag (semla, choklad och pepparkaka) och lördag (fuskcheesecake, glass och godis)

Ännu har jag inte brytt mig om att tänka på att begränsa mig på mina "onyttiga dagar", kroppen vänjer sig av med sockerbehovet och dessutom har mina km gett mig över 2500 extra kalorier att fylla på med.


Mormor, morfar och farmor på trerätters i går kväll!

Runners high

Idag upplevde jag livets andra "Runners high". Den första kom under mitt första Göteborgsvarv (2010). Efter 2 mil  uppfylldes jag av en upplyftande känsla av att det var otroligt att jag hade sprungit 2 MIL! Jag sprang och skrattade och grät av glädje. Sedan blev det tungt i några hundra meter men när jag närmade mig upploppet och kryssade mellan folk med energi i benen så var jag lika upplyftande lycklig. Jag som max hade sprungit 10,6 km innan klarade mitt mål!

Och idag kom det igen. På ett vanligt träningspass.
Det kom över mig att jag var på en runda som jag kände var ett "vanligt träningspass", inget extra, bara skönt. Och det skulle kunnat ta mig halvvägs till Kalmar! Benen flöt på och pulsen var låg. Winnerbäck sjöng för bara mig och solen stack fram mellan molnen, luften var kall och klar. Och jag kände mig oövervinnerlig och oändligt lycklig. Euforisk!!!
Loppets hastighet var dessutom stegrande, varje femma var snabbare än den tidigare!!!


Eftermiddagen rundades av med en utbildning för Friskis-receptionisterna som jag varit med och anordnat som blev super.
Det går bra nu, kompis det går bra nu!

(Parentes.....)


En så här hög tofs på lördagskvällen kan leda till en sådan här morgonfrilla.....

5 lugna

Idag var det 5 km på schemat och med en snittpuls på 156 och lugna 6,24 i snitt så var det skönt hela vägen.

Och vädret var ju det bästa man kan tänka sig. Sol och kall klar luft. Det tyckte jag iaf tills rundan vände och jag fick motvind :)

Trycka på

Sedan 5 veckor tillbaka när jag började med mitt nuvarande träningschema så har varje pass varit i ett lugnt tempo. Jag har ibland låtit benen löpa snabbare när de själva kännt för det men jag har inte tryckt på när det tagit emot. Allt detta är nödvändigt för att hålla och kunna springa så mycket som jag gör nu.

Men igår var det ett 9 km pass med:
2 km uppvärmning
5 km tempo
2 km nedvärvning

Så då fick pulsen vara hög och det skulle vara jobbigt i 5 km. Jag tryckte på i uppförsbackar och kämpade mot vinden. Jag hade nästan glömt bort den känslan, det går att springa även om det är sjukt jobbigt... man kutar på och snart har 5 km försvunnit.

När jag efter passet gick 500 meter hem så blåste mörka moln fulla med snö in, det blev "snöstorm" ala Småland i några minuter... då var det skönt att krypa in i fredagens tacos och rödvinsmys.

Det var den fredagen den trettonde, en vanlig dag med lite extra flyt :)

Nu blir det 5 extremt lugna km, för att ladda mot morgondagens 16!

Årets första semla

Har avnjutits idag och jag upptäckte att jag numera ser mandelmassan som bakverkets höjdpunkt istället för något som måste skrapas bort... man utvecklas tydligen på alla plan :) Men mina allergier som utvecklas på längden och bredden får gärna återgå till där de var för 3 år sedan... obefintliga!

Dagens träning har skjutits upp från mörker, blåst och regn till ljus och sol i morgon eftermiddag. Då blir det 9 härliga km :)

Skosnöresförbannelse?

Den här veckan har skosnöret gått upp på 4! olika skor under promenader och joggrundor.

Har jag glömt hur man knyter en rosett ordentligt?
Har det med kylan att göra?
Är det en förbannelse? :)

Vecka 1

Löpning

 

Enligt schemat

Enligt verkligheten

Antal rundor:

3

3

Distans:

29 km

25 km

Medelfart:

ca 6,25 min/km

6,19 min/km


Medelpuls: 162 slag/minut

Summa: Några km för kort men jag känner att mixjympans hopp, studs och spring var ett okej byte :). Har tränat mer styrka än vad schemat sagt... och det är bra om jag ska hålla.

Alternativ träning
Mixjympa (extra långt medelpass med 8 härliga energiska Friskisledare i Nybro). 15 min egen styrka.

"Onyttiga dagar"
2, torsdag (glass till en säsong med mina favoritnördar i "Big bang theory" och biogodis till Sherlock Holmes) och fredag (mammafika och choklad)

Så nu är jag tillbaka på "2-dagar-i-veckan-regeln" och det har gått bättre än vad jag trodde. Det var jobbigt i början av veckan men efter att ha tagit en "tidig helg" så har den riktiga helgen förflutit med ett ganska lugnt sockermonster.


Jag för ett år sedan, i början på träningsschemat inför mitt andra Göteborgsvarv (inte just här då...)

Inge klipp i benen

Idag stod det 14 km på schemat.

Trots att rester av fölkylningen hänger sig kvar,
trots att benen kändes tunga att dra runt och tempot fick bli lågt trots att pulsen var medel,
trots att vädret var trist
och trots att rundan också var lite trist
så var 14 km ingen match, den sista km var den överlägset snabbaste och jag känner mig inte sliten!

ROLIGT! Jag utvecklas. Det blir så tydligt om man tittar tillbaka i bloggen som faktiskt fyllt ett år (och 6 dagar).


Matblogg?

Oj, vad mat jag har lagt ut på sistone :) Det här är ju tänkt att vara en träningsblogg... men i morgon börjar vardagen igen så då är det ingen risk att det bli överdos av genomarbetade maträtter!


Yummie


God middag i de fina hjärtanformarna som vi fick i julklapp.Biffar med fetaost, riven lök, pressad vitlök, citronsaft, fransk senap, ett ägg, flingsalt och svartpeppar.
Tomat i ugnen ca 8 min med mozzarella, krossad vitlök, basilika och olivolja. I mitten la jag 3 stora finhackade champinjoner och 1/4 rödlök med soja, citronsaft, balsamvinäger, salt och peppar över.
Serverat med stora oliver och gräddfil med salt och peppar.

Jag har flera gånger gjort misstaget att ha tomat med mozzarella i ugnen för länge vilket bara leder till att osten smälter ut och tomaterna blir supervarma. 10 min är max... 5 kan räcka för min smak.

Supergott att bara ta en massa goda smaker man har hemma och lyfta en enkel rätt!

Vasslebrödet

Jag har fått frågan om receptet på brödet. Vi gjorde det på vassle som vi fått från Marcus moster. Vassle är en restprodukt vid osttillverkning. (På engelska heter det Whey som man känner igen från dyra proteinpulver)

 

ca 24 småbröd

 

50 g smör
5 dl vassle (mjölk funkar också)
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
13 dl siktat dinkelmjöl
ägg till pensling
krossade linfrön till garnering

 

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i kastrull, tillsätt vasslen, värm till 37°. Häll på lite degspad på jästen först så den löser sig, sen häller du på resten.

 

Blanda i de torra ingredienserna och rör ihop allting. Knåda smidigt och låt jäsa i 30 min under duk.

 

Knåda degen på mjölat bakbord och dela i 24 lika stora delar, rulla till bollar, lägg på plåt och klipp ett kryss på toppen av varje bröd. Jäs i 30 minuter under duk. Pensla med ägg och strö överlinfrön . Grädda 8-10 min i 225°.

 

Ett relativt nyttigt vitt bröd :)


Så här blev den

Flygande Jacob ala Marcus

 • 1/2 grillad kyckling
 • 2 dl vispgrädde
 • 0,75 dl chilisås
 • 1 tsk curry
 • 2 bananer
 • 1 dl egenrostade cashews med havssalt
 • 2 krm svartpeppar

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Plocka köttet från kycklingen, dela det i bitar och lägg i en ugnssäker form (förslagsvis i storlek som en halv långpanna).
 3. Skiva bananer och sprid ut över kycklingen.
 4. Blanda chilisås med grädde, curry och svartpeppar i en skål. Häll över kycklingen.
 5. Grädda din Flygande Jacob i ca 15-20 minuter.
 6. Vid servering så strör du över cashews.

Servera med en fetasallad med sallad, avocado, tomat, gurka och häll över vitvinsvinäger, flingsalt, pressad citron, olivolja och basilika.

Kvällen fortsätter med Irish coffee (Jameson, farinsocker, starkt kaffe, grädde)


Rödtjut

Istället för 8 km idag så sprang jag sammanlagt 4 km till och från Friskis och gick på mixpass (själva passet fick ersätta 4 km fartlek). På vägen hem stannade jag till hemma hos mamma och pappa och lånade en flaska vin eftersom vi inte tänkt på att det var röd dag idag... det blir så när man varit ledig hela veckan :D

Kändes lite kul att springa med rödvin i camelbacken :) Om alla som såg mig och suckade över hurtigheten med att springa till och från ett pass bara visste... haha


Passande?

Nu ska jag njuta av rödvin och Flygande Jacob som min fina baby har fixat medan jag har tränat, duschat och bloggat :)


Nöjd med att komma hem och hitta baby i köket :) Jag har det bra!


Istället för jordnötter... egenrostade cashews.

Tid över

Det är så skönt när man är ledig och hinner lägga tid på att laga mat. Hela veckan har jag dessutom sovit till 11!

Igår åt vi lax i ugn med rotfruktspanna (som en gratäng fast gjord i stekpannan)

Och sen bakade vi bröd med vassle. Gott!


Sockermonstret

Sötsuget är hemskt. Att vänja sig av med att äta socker varje dag en period är inte det lättaste. Jag knaprar russin, nötter och bananer för att lugna sockermonstret. Men klarar jag första veckan så blir det lättare. Det vet jag.

Kvällens middag

Idag gjorde vi ett recept som jag hittade i tidningen Aktiv träning. En ganska basic macka med ingredienser som vi ofta äter men i aningens ny tappning.Och såhär gott såg det ut tills man satte gaffeln i den, sen gled den runt över tallriken... :) Men gott vare!

Tränar igen!

Jag har haft träningsuppehåll i 1,5 vecka. Det är inte länge men det har känts som en evighet. Men idag var förkylningen nästan borta och jag var upplagd för dagens pass. Då fick jag ett sms från min storasyster som ville komma ut på en liten runda. Perfekt! Det är superkul att springa med någon och småprata.Dagens pass blev 7 km på 6,16 min/km i snitt och 15 min styrka. Det var otroligt skönt att träna igen även om allt var lite tyngre än vanligt.

Jag gillar inte vad en förkylning gör med formen. Den 23/12 sprang jag 12 km i 5,50 min/km med en snittpuls på 157. Idag var snittet nästan halvminuten långsammare men ändå låg snittpulsen på 165. Nu vill jag snabbt tillbaka!!!

Träningsschemat

Nu har jag äntligen börjat med träningsschemat igen. Och idag är det vilodag :) Vilket passar mig perfekt för jag håller på att driva ut det sista av förkylningen :)

Veckan ser ut såhär:

Tisdag: 7 km och 15 min styrka
Torsdag: 8 km (inkl. fartlek)
Söndag: 14 km

Nystart

Tillbaka till vanor som jag trivs med. Detta har jag längtat efter. Var och handlade för 5 middagar/luncher idag och det som följde med hem såg så härligt ut :)Idag blir det GI-Mousaka, med vispgrädde såklart. Hade någon sagt till mig för ett år sedan att jag skulle föredra vispgrädde och creme fraishe med 34 % fett så skulle jag ha skrattat ut dem. Men nu har jag insett att man blir mätt av fett. En mättnad som håller i sig och gör att man inte går i skåpen och plockar i sig. Och varför betala lika mycket pengar för en produkt som egentligen bara är utspädd... vill jag ha mer sås så kan jag själv spä ut med mjölk!


Nu står den i ugnen och gottar till sig... hoppas att det blir gott :) För lura dig inte att det kommer att bli klart på 1,10 som det står. Det tar tid att steka alla abergine-skivor... så räkna snarare med 1,40... så HOPPAS verkligen att den är god!


Den var okej... inte mer. Saknade något i smak eller konsistens... jaja, den var mättande och genererade i 3 matlådor, helt ok. Inget jag kommer att göra igen.

KOM 2012!

Nu är jag ifatt med bloggandet :)

Och ett nytt år har börjat, fullt med roligheter och utmaningar.

Jag ska gifta mig!

Jag ska springa marathon!
Vad året mer rymmer är jag nyfiken på.

Nyårslöfte då? Jo, att gå tillbaka till min trivselregel med onyttigheter begränsat till 2 dagar i veckan fram till bröllopet.

Annars: trivas med livet, slappa när jag känner för det men samtidigt lägga ner tid och engagemang i sådant som jag bryr mig om!

Och träna förstås, hålla mig till träningsschemat så gott det går, utan att sluta lyssna på min egen kropp.

VÄLKOMMEN 2012!


NYÅR 2011/2012
Kvällens frilla :)Trerätters. Pilgrimsmusslor med primörer, oxfilé med potatskaka och rödvinsås, jordgubbsblixt!


Kvällens busunge :)


haha... Marcus Thåström


Man lär sig av sina misstag... i år gick det att stava HEJ

Som sagt... man lär sig av sina misstag. En stabil ramp på baksidan, så ska det vara!

GOTT NYTT ÅR!

Bästa syrrorna

Dagen innan nyårsfesten var systrarna Nilsson ute och åt och kollade på "The girl with the dragon tattoo" (som var helt ok... det vara bara svårt att koppla bort när de uttalar Skellefteå helt fel och sedan rundar av med ett svenskt SKÅL)
Den goda och väl tilltagna maten på Larmgatan 10 i Kalmar. Lite extra kul att få maten på en varm järnko. Eftersom vi inte ville ha efterrätt men firade min storasyster så kom den gulliga servitrisen in med en lime med ett tomtebloss i :)
Min pepparkakssyter har varit utomlands i en månad... jag är inte albino!

Kosta art hotel

Marcus födelsedagspresent från mig var en natt på Kosta art hotel. Vilket hotell och vilken mat :) Hög standard och mycket att titta på överallt.


Vårt rum var inrett av Ludvig Löfgren och såhär såg mycket av hans konstglas ut... coolt :)Vi spa:ade såklart! Badade i olika temperaturer och pooler och bastade både med och utan ånga.


Allt på hotellet var till salu. I den här "lampan" hänger en nätt prislapp på 2,5 miljoner.... kanske en investering?


Maten var utsökt :)Den häftigaste baren jag har varit i!


Vacker kvällspromenad... som tyvärr slutade med andningsproblem... jag har nämligen fuskat och inte tagit min astmamedicin på några veckor... så det är väl bara att ta sig i kragen och sköta sig igen!

Efter utcheckningen blev det shopping på outleten. Hittade 2 par skor, 2 armband, ett halsband och en craft-tröja. Och allt under 500-lappen! Unbelieveble :)

Det var en toppentripp och otroligt skönt att slappa ordentligt!

Juldagen

En mycket trevlig kväll här hemma avrundades med en spontan sväng till Kalmar. När vi kommit på att Harrys numera stänger vid 3 så åkte vi med när Frida skulle till Öland och var inne vid halv 2... ingen kö och 1,5 timma kvar! Efter tokdans till 3 och sedan nattamat till 4 skulle vi bara få tag på en taxi hem... men det var lättare sagt än gjort... som tur var gick industribussen vid 5.10 så efter att ha värmt oss hemma hos en kompis en tag så var vi fyra ensamma och trötta tjejer på morgonbussen. Vi slapp iaf nattaxan :) Måste jag tillägga att jag somnade ganska bra vid 6... haha
Ett pepparkakshus förfall

Om man ska äta ett pepparkakshus så får det inte stå och damma till sig för länge. Huset laddade på juldagen med en tequlia-hatt och posade tillsammans med mina nya fina vingliga vinglas...
Knaprandet har börjat

Gott vare :)

Julafton

Förmiddagen spenderades hos min storasyster med familj. Småbarn på jul är det bästa som finns.
Jag var "tomte"/utdelare. Att se lilla M, som förra julen satt i en babysitter, springa fram och tillbaka och hämta sina paket som ibland var lika stora som henne själv värmde hjärtat :)


Och de blev så glada för sina paket :)


Kalle och julmat och kvällen spenderades hos moster
Vem kan tomten vara?


Mormor testar iPhone4 :)

Nu ni!

Nu börjar jag uppdatera hela julhelgen... och dagens uppdateringar blir det ingen träningsblogg utan en kalasblogg!

Vi börjar med Marcus födelsedag den 23 dec.

Lunch-kalas med släkt och smörgåstårta!Sen kom Rasse och medan jag sprang 12 km så samarbetade de så vackert kring ett pepparkakshus!


Om man släpper ner Non Stop i skorstenen så ramlar de av någon konstig anledning inte ner i huset...


Kvällen fortsatte med en rafflande omgång Rappakalja som Marcus vann överlägset... han var alltså bäst på att ljuga trovärdigt... hm...

Vecka 51 och 52

Löpning (2 veckor)

 

Enligt schemat

Enligt verkligheten

Antal rundor:

6

2

Distans:

51 km

18 km

Medelfart:

6,30 min/km

5,50 min/km


Medelpuls: 158 slag/minut

Summa: Bra början men sen kom förkylningen...

Alternativ träning
Nja... eller räknas träning av käkarna?

"Onyttiga dagar"
12?

RSS 2.0