Pendlar mellan hopp och förtvivlan

Halsen vill inte ge med sig. Faaaaaan. Just nu svettas jag och det hugger till när jag tar djupa andetag. Men än har jag inte gett upp. Jag kommer ju att åka till Stockholm vilket som och det är inte mycket mer att göra just nu än att ta det lungt, peppra sig full med Strepsils och honungsvatten, gråta en skvätt till och hoppas på det bästa. Mer kan jag inte påverka.

Jag vill ju så gärna bevisa för mig själv att jag kan göra precis vad jag bestämmer mig för. Jag vill ju så gärna se om hela årets slit räcker till. Jag vill ju så gärna gå i mål på Stockholms stadion och uppleva hur jag har klarat något som jag aldrig i mitt liv trodde att jag skulle komma i närheten av. Jag vill ju!

Håll tummarna för mig. Jag kommer inte att starta om jag känner mig sjuk. Jag vet att det är dumt och min hälsa på lång sikt är inte värd att riskera. Jag har bra koll på min normala vilopuls och den är ett bra tecken på om kroppen jobbar mot en infektion. Jag ska kolla den snart för att se hur jag ligger till. Kanske blir det ingen start i Stockholm marathon för mig.

Men jag vill ju...

Livet från den ljusa sidan?

Halsont, knäkänningar och väderprognos på 9 grader och regn.

Hur ska jag vända det här?

Det är tur att jag har ont i halsen 4 dagar innan och inte på lördag. Jag har inte feber och näsan är mindre snuvig än på länge tack vare att regnet spolat bort pollen.

Knät brukar klara sig bra med ordentlig tejpning.

Hellre 9 grader än 25 och lite regn gör utmaningen ännu häftigare.

Inte alls krystat. Det är bara att bita i, göra det bästa av de förutsättningar som finns just den dagen. Det är det som är utmaningen.


Spinning

Idag blev det svettigt att hinna till Friskhuset och sedan blev det ett svettigt och härligt spinpass. Kändes som bra "hålla-igång-träning". Knät "knäppte loss" (vid varje varv) bra så nu hoppas jag att det håller sig lugnt.

5 dagar kvar! Sen ska 42 km avverkas en efter en. Ojojoj... vad har jag givit mig in på?

Stora grejer var det ja... igen!

Förutom nytt hus till hösten blir det även en ny arbetsplats som gäller för mig.

Jag ska testa att jobba på friskola. Montessori i Nybro. Jag tror på skolan, kollegorna, pedagogiken och cykelavståndet.
Men det hugger i hjärtat när jag tänker på att detta innebär att jag måste lämna barnen och mina fina kollegor på nuvarande skolorna :(

Det blir hur som helst ytterligare en spännande utmaning.

Hösten:
Nytt hus
Nytt jobb
Nytt efternamn

Förändring är bra? Ja, det kommer att bli toppen. Det kan ju jag påverka till en stor del. Hösten, here I come. MEN innan dess väntar en härlig och händelserik sommar.

Brudklänningen

I morgon ska det äntligen bli av att få prova en prototyp av min brudklänning uppsydd i lakantyg. Jag är så nyfiken att jag håller på att spricka. I takt med sommarens intåg så känns bröllopet mer och mer verkligt. Så spännande.


Grattis mamma

Helgens andra grillning och veckans fjärde blev hemma hos mamma o pappa idag. (snart har vi egen grill och uteplats!) underbart gott och gott om sommarkänsla:)

Presenten till mamma blev fotvård tillsammans med mig veckan efter marathonet. Mina fossingar har inte direkt blivit sommarfina av att nötas i mil efter mil i svettiga löpardojor. De förtjänar att skämmas bort!

Ett av mina underbara syskonbarn diggar till keyboardens slinga.


Marathon-nerräkning

Jag skrev tidigare att knäna kändes ok. Men ok är inte tillräckligt för att hålla 42 km. Jag känner av det högra lite, lite i vardagen. Så veckans första pass får bli spinning så får jag se om jag vågar jogga lite lätt på torsdag.

När jag vaknar i morgon så kan jag säga: jag ska springa ett maraton den här veckan. Sjukt. Men jag ser fram emot helgen!


Stora grejer var det!

Det vi firade i Kalmar igår var att vi skrivit på kontrakt och detta radHUSET är vårt!!! Har inte riktigt sjunkt in. Det kommer att bli så skönt att kunna öppna dörren och kliva rakt ut i solen redan i slutet av augusti!

Framsida


Baksida, sista gången vi tittade på huset stod fruktträden i full blom och skogen bakom huset är helt underbar full med vitsippor och blåbär :) Lite till vänster ligger en enorm gräsplan och en pulkakulle


Här är hallen som man kommer in i (Ytterdörren syns bakom trappan)


Badrummet nere (2010)


Badrummet uppe, inte lika nytt men i gott skick. Och med badkar med utsikt över himmeln.


Vårt sovrum... snart så :)


Köket


Sovrum nere


Sovrum uppe


Vardagsrum


Lite mer fakta:

Huset ligger i Fredrikslund, den delen av Nybban som ligger närmast Kalmar.
Boarea: 154 kvm
Byggår: 1975
Rum: 5

Marcus pappa har varit med och byggt huset så det känns väldigt tryggt :)

YEY!

Jag har det bra :)

Efter god middag och Ben and Jerrys glass på Larmtorget så är vi nu på Saxnäs och njuter av solnedgången.


Helg!

Äntligen helg och det är sommar :) Det är kul att vara sommarfin för första gången.

Nu är vi på väg till Kalmar för att fira. Det är stora grejer på G :)

I morgon blir det mors-dagsfirande på Öland och vi kanske tar en sväng över idag också! Livet leker :)


Sommarkväll

Denna härliga kväll ville jag inte sitta inne i en lägenhet och känner inte för att göra nytta så jag tog cykeln till mamma och pappa. Där vankades det altan och grillad korv :)


9 dagar kvar...

Musklerna i benen är inte riktigt återhämtade ännu men knäna känns helt okej.


Och i morgon blir det helkroppsmassage!!!

Efter helgen startar laddningen på riktigt. Jag är helt och hållet nybörjare men jag tar in andras erfarenheter och blandar med hur jag själv tror blir bra så kommer jag vara i mitt livs form om 9 dagar!
Mina grundtankar:
Inte mer kalorier än vanligt men mycket större del kolhydrater.
Springa två kortare löppass, ett intervall och ett lugnare på torsdagen.

Löpning är roligt på alla nivåer: Idag var det friidrottsdag på skolan och jag sprang med i 1000 meters-loppet och peppade alla som jag kunde. Var skitkul. Sprang nog upploppet 4 gånger för att få barnen att kämpa hela vägen in i mål. Roligt! Uppskattat? haha


Formbesked?

Dagens långpass gav mig inte det kvittot jag ville ha. Målet 25 km blev övermäktigt och det blev 23 km löpning och 2 km promenad på slutet. Jag skulle ta mig från Alsterbro till Kristvallabrunn där baby väntade med vatten, banan och BIL. Det kallar jag service! Det var annorlunda och kul att transportspringa så det gör jag nog om. En nackdel med att springa på skogsvägar (alltså 70 eller 80-vägar) var att jag inte vågade ha hörlurar i för att jag ville vara med på trafiken helt och hållet. Så, ja! Det blev långtråkigt.

Jag brukar inte springa på bara asfalt och idag värkte båda knäna liiiite. Men med ett maraton runt hörnet så vågade jag inte pressa på. Så jag gick.

Värmen var väldigt jobbig så jag kom fram till att keps blir ett måste om solen gassar 2 juni.

Vaderna kändes inte heller bra. Och luften var tung att andas.

Men hur som - jag kan springa över 2 mil och får det bli pannben den andra halvan?

Det var nära att jag inte kom iväg till Linnealunken vid 18.30 men lite sen var jag på plats och det var mycket trevligt och 5 km promenerande i snabbt tempo var honung för benen. Kvällen var som gjuten för loppet och det är härligt att se så mycket folk i blandad ålder och form samlas för att röra på sig.


Cykelhjälmen...

Jag cyklade även till Kvantum i min fina hjälm idag. Fy, vad jobbigt jag tycker att det är. Det trodde jag inte.

Tolvåringen i mig ropade för full hals: TA AV HJÄLMEN! Du ser ut som en tönt!

Man är så medveten om sin huvudbonad att det inte är klokt, och får för sig att alla glor.

Jag började som vanligt förhandla med mig själv; kanske om att jag kunde ha den på skolutflykter och träningspass i skogen med cykel.
Men, Nej, nu ska jag ge den en ärlig chans. Jag har inte vant mig än. Och tänk om jag blir påkörd av en rattfyllerist och får en hjärnskada bara för att jag ville vara lite cool.

Kanske slipper jag att vara i en olycka men kanske kan jag inspirera någon annan att cykla omkring och känna sig dum och smart på samma gång. Tänk att kunna rädda någons liv.... Så får jag tänka nästa gång jag tvekar!

Det är häftigt att våga cykla med hjälm! Nu ska jag bara jobba på att känna mig häftig med hjälm också.

(tacksam för hejarop)


Väntar

Det blev inte en enda km löpning denna veckan. Halsontet har tack och lov släppt men jag är fortfarande lite snuffsig så jag vilar någon dag till.

Planen är nu långpass (25 km) på tisdag efter jobbet men innan Linnealunken (5 km). Detta var enda sättet att få ihop löftet om att springa från jobbet med friskhet från förkylning och att långloppet inte får vara för tätt inpå maran. Så då kan jag lunka Linnealunken och njuta av kvällen:)


Fler presenter

Här är fler fina presenter som jag fick i torsdags när det vankades födelsedagsmiddag här hemma. Jag tycker fortfarande att det känns vuxet att kunna bjuda över 10 pers på mat och kunna sitta ordentligt och ha likadana 'kuvert' framför sig! Superkul!

De fina ljuslyktorna från Nybro glasbruk fick jag från Marcus föräldrar och den hemmagjorda müslin från storasyster. Den är snart slut så jag får nog snart be om ett mer ingående recept. Supergott!

 


Premiär

Idag har jag cyklat med hjälmen för första gången. Jag kände mig lite präktig och nördig samt tittade mig lite omkring för att undersöka vem som kunde tänkas se mig.

Men mest kände jag mig stolt för att jag inte låter de känslorna styra mina beslut.


Grill

Lördagskvällen innehöll supergod mat och något glas vin hos svärföräldrarna. Kvällen avrundades med första 10 min plus straffläggningen på Champions league-finalen. Däremellan sov jag.


Nr 4


Nr 3


Nr 2


Och en skjorta också :)

Hela outfits! Så roligt med nya kläder!


Shoppingrunda

Idag har jag storshoppat på HM. Helt sjukt billigt. Förlåt era stackare i Bangladesh...

Blev iaf
3 par skor
4 byxor/leggings
2 linnen
1 hatt
1 kavaj
Hårspray

För under 1500 födelsedagskronor. Hatten gör en gulligt prickig i solen. Övriga bilder kommer.


Blev favvo- lunchen på Cayenne. Kycklingsallad med bakad potatis o bröd.


2 veckor kvar

Idag är det 14 dagar kvar till mitt livs utmaning.

Halsontet börjar ge med sig på allvar och energin kommer tillbaka. Att springa i morgon som jag önskade kan gå, men jag gör inget dumt. Nu har jag inte sprungit på en vecka och varje gång jag har varit tvungen att ha ett längre uppehåll börjar jag tvivla på att jag kan springa alls. Så jag vill verkligen få in ett långpass för att få upp självförtroendet!

Jag har lovat eleverna på skolan att springa hem från skolan någon dag och det borde bli i början av veckan. Oturligt så är vägen avstängd och jag måste springa på farliga småvägar/omvägar vilket leder till att hemvägen är drygt 30 km istället för 25. Jag får se hur jag löser detta. 30 känns lite väl bra såhär nära inpå marathonet.

Jag börjar bli nervös och tankarna snurrar om hur jag ska ladda och hur själva loppet kommer att kännas.

Men 14 dagar går fort, snart är jag där!

Här någonstans började resan:


Innan mitt första Midnattslopp (10 km) 2009.

Målet var att fr.o.m. midsommar fram till loppet i augusti springa minst 10 km/vecka.

Sluttiden blev fina 58.37 :) - som fortfarande är mitt rekord på Midnattsloppet efter superdåligt lopp 2010 och astmaproblem 2011.

Snart middag

Det puttrar och ångar! Snart är kvällens goda middag klar! Färsk lax med sparris och hemmagjord guacomole. Can't wait!


Cykelhjälm

Jag ska börja cykla med hjälm! Önskade mig en av min syster och idag kom det värdefulla paketet :)

Anledningar:
Jag kan vara lite disträ ibland
Det finns många idioter i trafiken
Jag har mycket i skallen att vara rädd om:)


Vem är sötast i hjälmen :) där ligger jag i lä... Haha

image description

 


Förkyld

I söndags kväll började jag känna av halsen och under början av veckan har halsen låtit som en kråka. Som tur är så låter det värre än det känns men med täppt näsa och lite feber till och från börjar nu oron krypa på mig.

Nu vill jag bli frisk snart så att jag kan ladda inför nästa utmaning. Senast söndag vill jag kunna springa. Så! Nu vet den/det som bestämmer vad jag vill och då fixar den/det så att jag blir frisk också... eller hur?

Tid att vila har jag nu när skolveckan redan är slut och 4 dagars ledighet väntar!

Pigg?

Marathonfotos kort ligger ute nu. De är svindyra att köpa men om någon vill se bildbevis på att jag kämpade så klicka på den här länken och tryck på enlarge vid bilderna :) Herregud vad snygg man kan vara.... särskilt på sista bilden. Händerna hänger som lama, huvudet bakåt och munnen flåsandes öppen. Jag ser plågad ut, och där är det ändå 5 km kvar.

Härligt, har man tränat såhär länge ska man ta ut sig när det väl gäller :)

Vadmassage

Vilket flyt man har när en föreningskompis kommer över på scones och visar sig ha massageutbildning och vips så ligger man på en matta på golvet med inoljade vader.


Vi bokade in helkroppsmassage nästa vecka!

Såhär lite efteråt...

....känns det fortfarande okej. Jag är stolt över hur mycket jag kämpade så långt det bara gick.

image description
(Bild från kvällen innan - jag sprang i en vit t-shirt med trycket "Jag springer för Friends" och underställströja som jag fick låna av snälla Mira. Jag hade strumporna men de gömde sig under löpartights)
















Här kommer hela storyn:

0 - 5 km. Snitthastighet: 5.26 min/km
Solen kikade fram lagom till att vi rörde oss mot starten. Eftersom man måste stå i startfållan så länge innan blev den enda uppvärmningen lite skuttande på stället. Starten gick utan extrem trängsel. Jag gick ut starkt och kände mig stark. Benen flöt på. Jag kände dock av vaderna lite redan här men jag tror att kompressionsstrumporna räddade mig (nästan hela vägen fram).

image description
(De här var redan i mål när jag gick till startfållan. Nytt rekord i år igen - de är grymma. Snart kommer nog någon under timman - bara 23 sekunder kvar att pressa ner)

5-10 km. Snitthastighet 5,41 min/km
Lyckdes snitta precis på målhastigheten. Benen flöt fortfarande på bra. Jag kände att jag hade marginal sammanslaget och trodde på mig själv. Vid 7 km fick jag dock ta min första puff Bricanyl men lungorna samarbetade fint. Solen värmde ordentligt och jag drack vatten på flera stationer.

10-15 km. Snitthastighet 5,41 min/km
Lyckades hålla mig kvar på samma stabila tempo men nu fick jag kämpa för det. Tappade ofta tempo och fick motivera mig själv för att trycka på. Hisingen ville inte ta slut. När jag äntligen såg Göta Älv-bron var det en lättnad och det gick relativt lätt uppför. Nerför gick mantrat i huvudet "låt nerförsbacken göra jobbet, bara lyft på benen" så även i denna nerförsbacke susade jag förbi alla! Jag förstår mig inte på de som bromsar sig nerför när man kan få gratisfart!


15-20 km. Snitthastighet 6,40 min/km
Det är på avenyn som prövningen börjar. Jag bet ihop och försökte peppa mig själv att trycka på men benen ville inte riktigt samma sak som jag. Inte lungorna heller och jag tog mer Bricanyl än vad man borde.
Jag hade en inre dialog som lät ungefär såhär: "Jag orkar inte! Jo, det gör du. Nu har du kämpat såhär länge. Håll ut, det är inte många km kvar. Du KAN! Du har uthålligheten, du har tränat för detta. Du SKA under 2 timmar". Sen fick jag syn på att jag tappat tempo, pressade på upp till 5,30 och sen spelades samma dialog upp i skallen om och om igen :) (Kan man kalla det dialog om man tänk-pratar med sig själv... haha). Tog mina första klunkar energidryck i hopp om nya krafter men fortsatte att grina illa av anstängningen.

I hela 19 km så låg jag i fas. Jag hade iuförsig 3 km (km nr 17-19) med snitttider på strax över 6 min-tempo och skulle ha behövt avsluta de sista 2 på ca 5,40 men med vilja hade det kanske gått. Men nu ville inte lungorna mer. Det är trist att varje gång jag pressar mina gränser så börjar luftvägarna pipa. Så det var bara att välja - gå eller svimma. Jag gick. Och jag grät en skvätt. Jag grät för att jag inte skulle kunna nå min tid. Jag grät för att jag var frustrerad och arg på min astma - jag var ju sååå nära.


(Huvudet åker bakåt när jag inte får luft)

Jag vill tacka den otroligt hjälpsamma medlöperskan som erbjöd sig att pausa sitt eget lopp och sätta sig med mig i gräset. Men jag behövde inte sätta mig och kunde fortsätta gå. Lungorna började lugna ner sig och jag kunde sätta igång och jogga lite lätt - men det gillade inte vaderna som knöt ihop sig till en liten boll. Kramp - hela vaderna imploderade. Så istället för att gå och iaf ta sig framåt så fick jag STANNA och stretcha.

20 - 21,1 km. Snitthastighet: 7,35 min/km
Sådär fortsatte det. Jag joggade en bit tills lungorna eller vaderna sa ifrån och jag fick gå igen. Men de sista ca 300 metrarna lyckades jag jogga (stappla) fram och jag lyckades t.o.m. trycka på en spurt på slutet!


image description


Jag berättar om detta för att det är min varvet-berättelse, inte för att ursäkta att jag inte nådde mitt mål. Vem vet - utan alla om och men hade jag kanske varit först under EN timma på varvet någonsin :) Det finns alltid om och men.

Det här var det bästa min kropp med alla dess för och nackdelar förmådde igår.
Fördelar: Knäna mådde bra. Jag fick inte skav någonstans. Jag var pigg. Vädret kunde inte varit bättre.
Nackdelar: Astma och kramp.

För att få till ett toppenlopp måste alla bitar falla på plats. Men på ett sätt är det skönt att det inte gör det - för nu har jag en tid som jag vet att jag kan slå och har en stark vilja att slå.



Summa summarum
Sluttid: 02,05,32
Snitttid: 5,57
Snittpuls: 170 slag/minut

image description

Nu är det fokus framåt:

Om mindre än tre veckor är det marathon. Innan dess ska jag få mina vader masserade och strecha varje dag. Jag ska dessutom se till att jag får bättre mediciner mot min astma!

Full fart framåt!

Fin medalj till samlingen


haha :)

Inte så konstigt så har tiden efter varvet haft ett matfokus och den goda maten slutade inte att hamna under min näsa bara för att jag kom hem, utan då väntade baby med tvårätters som höll mycket hög klass!

Här är förrätten; en variant av skaldjurscocktail!



Bitter

NEJ, jag är faktiskt inte bitter. Läget är som det är.

Däremot åt vi brunch på restaurangen Bitter i Linné. God mat men mycket tog slut och personalen var otrevlig (förmodligen bara överstressade). Så nu har jag fyllt på alla förråd som jag eventuellt tömde igår.


image description
Zöta valpen Zäta brunchade med oss :)

image description

image description

Pinchos

Lördagskvällen avslutades på en mysig tapas-restaurang med mycket god mat. Vi var 21 pers och de flesta hade sprungit vilket var skönt för då behövde jag inte tråka ut några "icke löparfrälsta" med behovet av att prata av sig efter loppet.

Restaurangen hade ett annorlunda upplägg. Man beställde maten och drickan själv via en app och fick ett meddelande i mobilen när det var klart att hämta på bardisken. När man ville betala så tryckte man in det i appen. Kul sätt att använda ny teknik men man saknade servicen lite.

 

En hel bricka till en person = mycket mat.

Så jag åt upp min och halva Fridas!

Somnade trött och nöjd :)

 


Bästa återhämtningen

När vi kom hem drog vi på vattnet och badade jacuzzi fullt med bubblor:) Lyx att ha en vän med bubbelkopp!

Nu blir det stan och tapas med rödvin!

Jag känner mig helt okej. Vaderna är ömma men resten av kroppen är bara lite trött. Det blir nog en ganska tidig kväll.


Ok

Efter astma som tvingat mig gå och vader som krampade så jag var tvungen att stretcha så kom jag i mål på 2,05 och 30 någonting.

Helt okej. Klart jag är lite besviken men jag gick ut hårt och kämpade så bra jag kunde. Bet i som en gnu och intalade mig själv att jag kunde! Upp till ca 18 km låg jag i fas. Men sen började problemen.


Jag fick verkligen ut max av min kapacitet efter dagens förutsättningar så jag kan inte vara mer än nöjd med mig själv!

image description


Laddar upp!

Efter lyxfrukost hos Mira så är det snart dags att byta om. Det har slutat regna men blåsten håller i. Jag är nervös men ganska samlad. Nu får det gå som det går. Jag har tränat bra hela våren och jag vet att jag kan springa 21 km.

Jag tror på under 2 timmar och jag ska slita som ett djur för att klara av det!

Wish me luck!


Märket på sockorna

Efter fråga;

Cep heter de och kostade hutlösa 400 kronor.


Utvärdering kommer.


Bildbevis:)

 

 

image description

 


Konverterat till rosa

Nu är förvandlingen komplett. Vi shoppade loss på mässan och allt gick på tema rosa. Jag äger numera löpnings-"cykelbyxor", chockrosa kompressionsstrumpor och chockrosa funktionströja.

Jag är en äkta löparnörd! Nördig men proffsig! Eller, nja, jag ser iaf ut som en nörd.
Och numera rosa and lovin it! Eller, nja, anstränger mig iaf för att älska rosa.

Försäljaren lovade 5-10% snabbare tider i strumporna så jag har höga förväntningar inför morgondagen :) haha


Räddaren i nöden

Efter en kvarts massage är benen som nya!


På väg


Stumma muskler

Nu börjar jag bli orolig. Mina benmuskler har hela veckan varit hårda och korta och det släpper inte! Jag har aldrig varit med om något liknande. Skulle kanske behöva massage men hinner inte och vågar mig nog inte på det så här kort inpå loppet. Hoppas att jag vaknar i morgon med pigga ben!

Idag blir det kort arbetsdag, hem och packa och sedan bär det av till kära Frida, nummerlappsuthämtning och uppladdning på hög nivå!

Beslut

Nu är det mycket att bestämma.

Vilket tempo ska jag gå ut i?
Ska jag ha musik i öronen?
Ska jag ha vätskeband eller satsa på att hälla i mig vatten vid vätskestationerna och få 70% på mig istället?


Bra födelsedag:)

Tack för all uppvaktning idag! Morgonen började fint med nybakade scones som väntade på mig och avslutades med oxfilé på restaurang. Kan man inte få fylla år varje dag:)

 


Benen tackar

Efter den snabba milen i lördags hann jag inte stretcha så sedan dess har alla musklerna på benen varit hårda och korta. Nu hade jag egentligen inte heller tid men kände att det var nödvändigt. Så morgonens facit blev 3,9 km löpning med stegrande fart och 15 min stretch.

Nu blir det snabba morgonrutiner- allt tar alltid längre tid än vad jag tänkt mig. Och man kan ju fråga sig varför jag står här och knapprar på mobilen när jag redan är sen? NU - dusch!

Nej, jag dansar inte balett på bilden:)


Guld i mund?

Jag hade kunnat springa igår kväll men kände inte för det så jag är uppe nu för att avverka några km. Annars hade det inte blivit någon löpning i veckan. Detta är det bästa sättet att starta dagen. Synd bara att jag börjar så tidigt så att jag måste ställa klockan på 5 om jag ska hinna ut en runda. Men idag gick det bra att dra sig upp och jag tror att jag kommer att hålla mig piggare idag än om jag hade sovit 45 min mer!


Närmar sig

Nu är det inte många dagar kvar tills jag ska ta ut mig till max. Jag börjar bli riktigt nervös! Men ska bli härligt att uppleva folkfesten igen! Den här veckan har det blivit kvällspromenader men hittills ingen löpning. Jag ska försöka pressa in ett pass innan lördag. Det är ganska fullt upp i veckan och i övermorgon fyller jag år :) Hela 27... börjar nog bli vuxen på rikigt?

image description

Friskisfolk

Har ätit god grillmat och blåbärspaj med härliga människor i en mysig stuga på Öland. Är härligt att snacka och umgås med folk i alla åldrar. Tack för en härlig kväll:)


Temporekord, veckorekord och distansrekord

Vilken vecka! Idag tog jag det tredje rekordet för veckan. Snabbaste milen hittills: 54,07! Det är över två minuter snabbare än tidigare (ganska gamla) rekordet. Dessutom var medelpulsen lägre än den gången.

Jag är i mitt livs löpform! Jag är så taggad inför loppen :)


Nu spräcker vi veckorekordet

Ska ge mig ut på en milrunda och därmed samla på mig en veckomängd på 55 km! Blir kanske en runda i morgon också bara för att ha en superdupertoppen vecka som ger mig självförtroende inför varvet. Idag ska jag prova mig på lite tempo och se vad jag går för. Håller tummarna för att lungorna samarbetar!


Eftermiddag med lillasyster

Helgen har börjat bra med en sväng på marknaden, en joggrunda på 5 km och goda biffar till middag. Allt i sällskap med min lillasyster som är hemma för sin första praktikvecka på sin utbildning.

Det är roligt hur 5 km kan kännas som en uppvärmning eller ett helt träningspass :)

Nu börjar benen kännas som sig sjäva igen



Så i morgon blir det träning!


Målsättning

Nu kikar jag på passet och inser att jag redan har uppnått mitt okej-mål med en halvmara under 2,11.

Nu sprang jag en halvmara på 2,09 och fortsatte sedan 9 km! Det ger mig självförtroende att sätta målet på Göteborgsvarvet till under 2 timmar. Då måste jag hålla mig strax över 5,40/km i tempo och det kommer att bli tufft. Men visst kan det gå!


Kräfta

Jag borde haft solkräm idag... hela ansiktet svider...

Bättre än sololja - salt svett!


Är tre gånger värre live...


Annars så mår jag bra men är helt slut. En liten cykeltur (för att hämta kebab) var faktiskt skön för benen. Annars är det inte så mycket som är skönt för benen.

Själva rundan bjöd på fins vyer och mycket snack. Fram till 25 flöt det på bra och sen var det en kamp. Då var det bra att ha en kompis som peppade. Sista kilometern var den längsta i mitt liv. Inte så välplanerat att hamna i världens längsta uppförsbacke när man sprungit 29 km. Men kanske var det en bra förberedelse för broarna och bra träning för pannbenet.

Återhämtning på hög nivå


Yes

Vi klarade det! 3 mil på 3 timmar och 7 minuter! Så nöjd! Och så slut. Det gör ont i hela kroppen men det är det värt.


Öland

Nu bär det snart av till Borgholm och där är tanken att jag och Frida ska irra runt i 3 mil...

återkommer i eftermiddag om jag kan :)

RSS 2.0