Midsommar 2012

Efter Marsstrandsäventyret förra året blev det helt oväntat en ny semesterpärla i år. Yngsjö på Österlen. Superfint område. På lördagen utforskade vi (innan midsommardag på Öland) några vackra kullar och köpte must i Kivik. En fördel med att ha vännerna utspridda över Sverige är ju att man kommer utanför Ölandsbubblan (men inget slår hittills Öland i sommarkänsla).
 
Kvällen innan testade jag mitt nya inköp. Från och med nu ääälskar jag långklänning. Så bekvämt och praktiskt :) Bättre myggtält får man leta efter och man kan sitta hur man vill :)
 
 
Själva midsommarafton var superrolig och den mest traditionella på länge :) Med alla de rätta ingredienserna; kransar, kläende av midsommarstång, lekar, snapsvisor, snapsar, jordgubbar, sill och kvällsgrillning. OCH roligt folk :)
 
(Efter sillen var bortdukad) - för första gången åt jag mer än en bit. Tack vara Toms hemgjorda sill så slank nog 5 bitar ner och det är inget dåligt betyg :)
Egengjord krans, inte så svårt när man blir servad med björkris, blommor och ståltråd :)
 
                          
Delar av de trevliga nya bekantskaperna :)
                          Hela havet stormar på gång med levande musikunderhållning :) Nästa gång - ingen bra lek att leka med dricka i glas. - ingen bra lek att leka med ömtåliga plaststolar.
 
 
                             Den goooda tårtan
 
                        Fina stången som jag också hade ett litet finger i. Sen blev det både övningsrunda och riktig runda med dans :)                         Toms härliga stil framåt kvällen.
               Filtmys på fina sandstranden i väntan på bålet.
                           Mysigt :)
 
                     Sen fick vi en historielektion om Yngsjömordet.
 
                    Även fyrverkerier tillhörde traditionen i den här trakten.
 
Mycket minnesvärd dag! Tusen tack Tom och Cissi för en mycket bra planerad och genomförd midsommar:)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0